FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
VIETNAMKRIGEN Krigen mellom SØR-VIETNAM og NORD-VIETNAM fra 1963 til USA og Australia støttet Sør-Vietnam - og Kina og Sovjet støttet kommunistiske.
Advertisements

En reise jorda rundt Livsbetingelser med utgangspunkt i naturressurser: Riktig atmosfære Tempratur Trykk Beskyttelse mot stråling Tilgang på vann Årstider.
Hellas.
Storbritannia Velkommen til min presentrasjon om Storbritannia!
Antikken.
…for deg som liker nye og spennende reisemål…
Tegneserier.
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Frankrike.
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
SPANIA!!!.
Nord-Amerika.
Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
TYSKLAND.
Norges olje- og gassvirksomhet
14. oktober 2013 Svar til spørsmål m/tema: ”Hvor og hvor mange?”
Medlemsquiz Utdanningsforbundet Runde nr 4 – 2.Omgang.
HELLAS.
Nederland Hovedstaden i Nederland er Amsterdam.
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Kapittel 19. Nasjonalisme
DU HAR VUNNET REISE FOR 7000 EURO!!
Introduksjon til eldre historie
INTERNASJONAL UKE AFRIKA.
Quiz 3 høsten oktober 2013 Spørsmål m/tema: ”Hvor og hvor mange?”
Botswana Gruppe 1.
Europa Et fantastisk klima.
E u r o p a Hellas Frankrike Spania.
Europa.
Dyr i Australia Koalaungen
Det norske utvandrersenteret
Oppgaven Alle får utdelt hvert sitt land i Sør Amerika
Fransk språk, samfunn og kultur
Italia! Fakta om Italia Natur, kultur Kulinarisk reise Klær og mote
ASIA.
GAMBIA 2010 Likestilling og likeverd mellom kjønnene i Gambia.
Quiz 8 våren mai 2013 Spørsmål m/tema: ”Jorden rundt” © Erik Strømsøe
Italia.
ITALIA!!! Italia har nasjonaldag 25. april. Hovedstad: Roma
Frankrike Hovedstad: Paris Innbyggere: Nasjonaldag: 14. Juli
Brasil.
Afrika Pensum med tyngdepunkt sør for Sahara
Den miste verdensdelen
Fylker, Byer, Elver, Vidder
Vennskapsaksjonen 2014.
Samoa I. Fakta om landet  29 grader C  km. luftlinje unna Norge (Oslo-Miami-Oslo) ”Stressnivået er lik null, og vi kan vedde på at det ikke finnes.
Hva er et kart? ”Et kart er en tegning av et stort eller lite område av jordoverflaten sett rett ovenfra!”
AMAZONAS. Kart over Amazonas. Amazonas er ei elv i Sør-Amerika. Den er verdens største elv regnet etter nedslagsfelt og vannmengde, med en middelvannføring.
SØR AMERIKA.  Sør Amerika er 7000 km langt fra Colombia til Chile.  Sør Amerika grenser mot Stillehavet i vest og Atlanterhavet i øst.  Mesteparten.
Vi har over 30 års erfaring med eiendomskjøp i utlandet og har engasjert dyktige medhjelpere, lokale notarer/advokater samt norske advokater med spisskompetanse.
OMDURMAN Av Sara. OMDURMAN Omdurman er en by som ligger ved bredden av Nilen i Sudan,den er en av tre byer som danner hovedstaden i Sudan.
Fjell og vidde i Norge Læringsmål: Kunne noen fjellområder, daler og vidder i norge.
 Oslo er Norges hovedstad og en stor by  Den ligger i Sør- Norge på Østlandet  Oslo er både en kommune, et fylke og en by  Den har litt over
Matrix s Et av 1800-tallets største og viktigste byggeprosjekter Knyttet sammen Middelhavet og Rødehavet Ble mulig å seile fra Europa til India.
KAP. 1 LANDSKAP I EUROPA. EUROPA TOPOGRAFISK KART OVER EUROPA FJELLKJEDENE 1.ALPANE 2.PYRENEANE 3.SIERRA NEVADA 10. KAUKASUS.
Frankrike.  Fargene til Frankrike er blått, hvitt og rødt  Landet har over 66 millioner innbyggere  Styreformen er demokratisk republikk  Valutaen.
Sør-Europa Reisen Av Karen Bacher Høyre klikk å tryk hør, for å høre stemmen min. (På alle sidene)
Presidentvalget i USA.
Jordas ytre krefter.
MALDIVENE 1192 øyer – 2 moh. 80% under 1 moh. Verdens flateste land
Snah Shahin.
Europa.
Kirken før reformasjonen
Landskapet vi ser rundt oss endrar seg stadig.
Napoleon - En krigsglad herre
- VÅR ERFARING – DIN TRYGGHET Vi har over 30 års erfaring med eiendomskjøp i utlandet og har engasjert dyktige medhjelpere, lokale notarer/advokater.
Jordas ytre krefter.
LANGUEDOC OG ROUSSILLON 29 FEBRUAR 2008
Kapittel 6 – klima og vegetasjon – del 2
Videregående skole i Frankrike.
Utskrift av presentasjonen:

FRANKRIKE Frankrike strekker seg fra Pyreneene i sør til Engelske kanal i nord og er det største landet i Vest-Europa. Frankrike spiller en viktig rolle i verdenspolitikken og var en av grunnleggerne av EEC (nå EU) Frankrike var den første moderne republikken. Frankrike omfatter også øya Korsika,kolonien Fransk Guyana på nordspissen av Sør-Amerika samt diverse øyer i Karabiske hav og Stillehavet.

Hovedstaden i Frankrike heter Paris. Folketall er 57 800 000. Viktigste språk er fransk. Største religion er kristendom. Myntenhet er euro Forventet levealder i Frankrike er 78 år Styreform er flerparti-demokrati. Innbyggere pr.lege er 350. Flateinnhold er 551 500 km2 Analfebetisme er 1%

Det Franske landskapet veksler fra bølgene åkrer nord til snaue høydeplatåer i Massif Central og ville fjell i Alpene og i Pyreneene i sør. Klima: I nordvestre Frankrike, særlig Bretagne, er klimaet mildt, men svært nedbørrikt. Østre deler har varme somrer og mye vind om vinteren. Somrene i sør er tørre og svært varme, skogbranner er vanlige.Pyreneene og Alpene er snørike og har mange populære skisteder. Arealfordeling: Mye av Frankrike er fruktbart jordbruksland.Det er blant annet fine husdyrbeiter, hveteåkrer og sukkerroeproduksjon i nord og vindgårder og lavendelåkrer i sør.Massif Central utnyttes som sauebeite.

Elven Seine: Fra sitt utspring i øst renner elven Seine gjennom Paris før den slynger seg nordover til Atlanterhavet. Frankrikes nett og elver,som også omfatter blant annet Loire og Rhone, brukes til transport og kunstig vanning i jordbruke. Korsika: Øya Korsika har et flateinnhold på 8630 km2. Korsika ser den tredje største øya i Middelhavet. Et forrevent granittlandskap med duftende, til dels tornefull krattskog, maquis, i fjellsidene går over i fruktbare daler, der sauehold og vindruedyrking dominerer. Hovedstaden på Korsika heter Ajaccio. Paris: Paris er Frankrikes kurtuelle og politiske sentrum og en av verdens vakreste og mest besøkte by.I Paris ligger det kjente Eiffeltårnet og det spennede Disneyland.