Elektronisk pasientjournal

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Samarbeid mellom primærhelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten om pasienter med muskel-skjelettplager Pål Kristensen Ranheim Legesenter, Trondheim spesialist.
Advertisements

Fokusgruppeintervju med pasienter DPS
Pleie- og omsorgsmeldinger i Helse Sør-Øst i 2011 Evalueringskonferanse ELIN-k Gardermoen 15. februar 2011 Kjell Arne Grøtting.
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
PLO meldinger versjon 1.6 test og pilotering
Utfordringene sett fra brukerne Foreningen for Muskelsyke Leder Bjørn Moen,
Samhandlingsreformen Rett behandling på rett sted til rett tid
Ettervern og samarbeid
Visjoner, mål og satsninger i e-helse
Elektronisk henvisning og epikrise
FUNNKe Teknisk.
- Fast tilbud om brukertester som støtte til smidig – prosessen!
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Oslo universitetssykehus Praksiskonsulentordningen
Tilbud til mennesker med Huntington sykdom i Norge
Erfaringer fra Kristiansand kommune Ved psykolog Kenneth Haugjord
Statssekretær Roger Ingebrigtsen Helse- og omsorgsdepartementet Norsk Dagkirurgisk forum, 8. januar 2010 Samhandling mellom primærhelsetjenesten og dagkururgiske.
Status Elektronisk meldingsutveksling Helse, Pleie & Omsorg.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Tilgang på langs: Informasjonsdeling og sammenhengende pasientforløp - En introduksjon - Ellen K. Christiansen,seniorrådgiver, Nasjonalt senter for.
Samhandling Mye av informasjonsoverføringen i helsevesenet har hittil foregått på papir eller via telefon. Det har tidligere ikke eksistert noen nasjonale.
Elektronisk meldingsutveksling Hvordan sikre drift og organisere meldingsovervåkningen FUNNKe Sandnessjøen Guri Selnes, rådgiver Helse- og Omsorg.
FUNNKe Meldingsutveksling, utfordringer og løsninger ved Lars-Andreas Wikbo Fauske – 28/
Mona Pedersen, prosjektleder Meldingsløftet i Lenvik kommune
Nettverksmøte på Sortland
Drift og meldingsovervåking
Erfaringskonferansen februar 2011, Oslo.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Høstseminar avd Buskerud FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
1 Samhandlingsreformen: Hvor er fysioterapeutenes plass? Dagseminar tillitsvalgte i Aust-Agder FORBUNDSLEDER EILIN EKELAND.
Adressekit Mars 2013 v/ Trondheim kommune. Hva er et Adressekit????  Kommunen ”eier” Adressekit  Inneholder opplysninger om kommunen som:  Organsisasjonsnummer.
Rammeverket i et overordnet perspektiv  Annebeth Askevold HelsIT, Rammeverket i et overordnet perspektiv Av Annebeth Askevold Brukerforum KITH.
Sett inn nok på riktig plass.
Spesialisthelsetjenesten som premissleverandør for helsetjenester i kommunehelsetjenesten Distriktsmedisinske sentra og kommunale fyrtårn – arenaer for.
ELIN-k, og hva nå? Kirsti Blomli PRO-leder. Vi har vært med i samspillkommune-prosjektet fra januar –juni 2008 NÅ har vi startet med innstalleringen 28.
28. Oktober 2008Øvre og Nedre Eiker kommuner 1 Jeg elsker Elin. Hvorfor har hun ikke flere elskere??
Brigt Bovim Søreide legekontor
Samhandlingsreformen sett fra et pasientperspektiv
Hvordan sikrer vi drift og hvordan organiserer vi meldingsovervåking?
Hovedsamarbeidskommune Line Nordgård, rådgiver IKT helse og omsorg Meldingsløftet i kommunen Prosjektleder ELIN-k Tromsø kommune Prosjektleder Meldingsløftet.
Hovedsamarbeidskommune
Hvordan sikrer vi drift og hvordan organiserer vi meldingsovervåking?
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Det digitale nettsamfunnet og helse. Kan vi skape morgendagens helseplan med gårsdagens løsninger?
Prosjekt FUNNKe Bodø kommune 25. januar 2011 Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST Lars Andreas Wikbo, HN-IKT.
Elektronisk samhandling – et prosjekt i Bergen kommune
”Regjeringens reformtanker” Statssekretær Lisbeth Normann Bergen
Nøtterøy kommune ”Veien til elektronisk samhandling i pleie og omsorg, -fase 1” Erfaringer etter avsluttet forprosjekt Mål for videre fremdrift av prosjektet.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet Erfaringer fra Samspillkommuneprosjektet Gjøvik kommune, Heidi Vifladt : »Hvordan starte med "blanke.
PERSPEKTIVER PÅ SAMHANDLING OG INKLUDERING I PRAKSIS.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Hva skjer med klienten i brukerens tidsalder? Ingerid Aamodt
Meldingsløftet i Kongsbergregionen. MÅL 1 All dokumentasjon i helse- og omsorgstjenesten skal skje i elektronisk journalsystem. 2 Alle kommuner skal være.
Om KITH Kompetansesenter for IT i helse- og sosialsektoren
Meldingsløftet i Kongsbergregionen regionalt prosjekt
Meldingsløftet i kommunene  Formålet med Meldingsløftet i kommunene er utbredelse av effektiv, helhetlig og fungerende informasjonsutveksling.
Margareth Brødholt HVORDAN BLIR ELDRE MED PSYKISK LIDELSE, RUSMIDDELAVHENGIGHET OG OFTE DEMENS IVARETATT PÅ SYKEHJEM? - Resultater.
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Pasientkommunikasjon på nye måter Sissel Jor Oslo universitetssykehus HF.
Brukerundersøkelse i barnehage Rælingen kommune Februar-mars 2016 Overordnet rapport for Petrine barnehage.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Samhandlingsreformen og ledelsesutfordringer Januar 2009.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Vi vil – og vi får det faktisk til!
Minstekrav til elektronisk meldingsutveksling
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Hva er elektronisk samhandling?
Dialogmelding lege - lege
Utskrift av presentasjonen:

Elektronisk pasientjournal

SELBUs største pasientgrupper Eldre mennesker Mange ulike lidelser og sykdommer Sammensatte problemstillinger Behov for mange forskjellige behandlingstilbud, omsorgstilbud og støttetiltak Kronikere Periodevis behov for helse- og sosialtjenester av ulik grad Får tjenester fra mange forskjellige omsorgsnivåer og tjenester/etater Tidvis store hjelpebehov Krever livslang bistand Livsstilssykdommer Kan sammenlignes med kronikere og deres behov Økende hjelpe- og støttebehov over mange år PS. Folkens! Dette er pasient og brukergrupper som ivaretas og følges opp av kommunehelsetjenesten med hjelp til å koordinere alle tiltak, aktiviteter og behandling

Krav til samhandling også i selbu! Pasientens behov går på tvers av alle omsorgsnivåer og alle etater (helse/omsorg, sosialt, NAV) Dele relevante opplysninger om pasient Tiltak som er gjort og som er planlagt Tiltak som er anbefalt, men ikke planlagt Sikre riktig oppfølging på annet nivå Vurdere effekter av tiltak/behandling uavhengig av nivåene 1.linje er koordinerende instans Må ha myndighet til å definere behov Må ha trygghet for at behov blir dekket hos annen instans Må kunne samhandle, koordinere, vurdere gjennom samhandling med ulike spesialister på alle områder Må ha kunskap om hva som skjer med pasienten hvor

Brorparten av pasientgrunnlaget skal ha følgende fra 1.linje 1.linje har hovedansvar for pasienten 1.linjen koordinerer alle tiltak knyttet til pasientens behov 1. linjen følger opp effektene 1.linjen initierer aktuelle tiltak 1.linjen skal ha kunnskap om alle mulige tilbud KREVER SAMHANDLING PÅ TVERS IKT ER UNIKT OG IKKE UTNYTTET

Vi mottar i dag: Epikriser fra Legevakta i Kristiansand Epikriser fra Sentrum legesenter Epikriser fra Sørlandet sykehus Røntgensvar fra Røntgensenteret i Kristiansand og sender i dag: SMS timevarsling fra HSpro Norsk Helsenett leverer bra til oss.   ELIN-k ruger jo på dialogmeldingene, og så lenge ELIN-k ikke slipper disse, så er vi låst til de gamle formatene - men disse funker veldig bra !!! Fra du har fått installert alt hos deg, tar det jo litt tid å få på plass avtaler med partnere som skal sende. Legesenteret som vi har avtale med er veldig entusiastiske, og jeg håper og tror at de sprer sin entusiasme til de andre sentrene slik at vi snart kan koble på et par store til. Det er særdeles enkelt for legene å sende epikriser fra Winmed Allmenn som er det systemet vi bruker på legevakta og som Sentrum legesenter bruker. Jeg vil anbefale deg å kontakte legevaktene i området for å få på plass rutine om at legevaktslege SKAL sende epikrise til pleie- og omsorg etter at de har blitt tilkalt til disse. Det er det vi forsøker i Kristiansand, og noen leger er flinke andre heller arrogante ;-) Når det gjelder UQ programvare, så kjører vi nå Visma Samhandling Link, og på denne kan du kjøre en Link installasjon mot flere Profil-installasjoner f eks. Dette kan jo være nyttig for dere som har et slikt samarbeid ;-) Vi skal ha på plass prøvesvar fra sykehuset når de kommer over på XML-plattform. I dag sender de prøvesvar på EDIFACT og dette formatet støtter ikke Visma Samhandling, så jeg må vente til sykehuset endrer plattform. Konklusjonen min: Ikke vent på den perfekte verden med strukturerte meldinger o l, gå i gang og få leger og sykehus til å sende epikriser, samt prøvesvar. mvh John

Gå hjem å rydd ti paperom!