Nå har vi solgt skinnet. Hvordan dreper vi bjørnen?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Together. Free your energies Scrum mot Utvikler - Kampen for tilværelsen! Mads Aagaard
- og noen norskblogger. Fra bloggen Dette likte jeg. Bildene. Ordspillene. Fortellinga fra din barndoms.
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Innbydelse til grillfest I fritidshuset mitt. For enkelhetskyld ordner jeg med festen og drikke.
Kildesortert humanurin er God gjødsel? og God økologi?
SMIDIG I EN STOR BEDRIFT Fra idé til produksjon (en lyntale på 10 minutter) Lars Brandt
Hvem skal oppdra selgerne?
Vi hører stadig om “reglene" fra kvinnesiden. Her er endelig reglene sett fra mannens ståsted.
Hvordan overbevise velgerne? Hvordan vinne de mange og små debattene? Kvinnenettverket Sogn og Fjordane juni 2007.
Pull og push systemer påvirker oss John Inge S. Hervik.
Å skrive en sakpreget tekst
1 Det holder ikke å kunne kode for å være en god utvikler! •Rune Sundling • •Blogg: Rune-Sundling.blogspot.com •Twitter:
Ledelse i smidige prosjekter Noen erfaringer fra Capgemini DnD fagmøte i prosjektledelse 17. juni 2009 En lyntale av Jon Øgar.
Smidig november 2010 Jan Sandtrø.
Smidig 2010 "Culture eats agile for breakfast" Smidig krever en organisasjonskultur med høy tillit Jon Øyvind
Produkteier vs virksomhetsarkitekt
STRETCHING FOR STIVE KROPPER Jan-Erik Carlsen Smidig
Kontrakter i Smidig systemutvikling
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Om smidig brukerkommunikasjon Smidig 2011 Johannes Brodwall Steria Norway.
Mesteparten av ketsjupen er fremdeles i flasken Geir Amsjø agile42.
Title of presentation Customer/user group/conference Johannes Brodwall, Chief scientist Exilesoft Global.
© PROGRAM UTVIKLING as Vellykkede prosjekter leverer hyppig Johannes Brodwall, Steria Chief Scientist, Utvikler, Arkitekt, Sertifisert ScrumMaster.
Hvem stakk av med produkteieren min?
AITeL erfaringer fra et alternativt LMS-system Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL) Høgskolen i Sør-Trøndelag Blogg:
Smidige metoder, SCRUM DAGENS : oppsum. Lean Software Development og FDD Detaljert gjennomgang av Scrum - Scrum and XP from the Trenches, H.Kniberg Pensum.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Mange IT-prosjekter kunne med fordel vært drevet mer som en Lean Startup.
Ledelse av smidige prosjekter – gi slipp på kontrollen?
KANBAN som bevis på at regler ikke er til for å følges Smidig 2010 Aud Jorun Forbord – KANTEGA AS.
The Scrum illusion? - foreløpige resultater av undersøkelse om bruk av utviklingsmetoder i Norge Lyntale på Smidig 2011 av Eivind Brevik og Tor-Morten.
Iterate.no The Lean Software Development Consultancy Prolog: Case 2 ‣ Et prosjekt fra gamledager ‣ Prosjektleder sa “Godt nok!” ‣ Kunden sa “Hva?? Skal.
Leveransen Den siste barriere. Personer og samspill fremfor prosesser og verktøy Programvare som virker fremfor omfattende dokumentasjon Samarbeid med.
Hva har Karl Marx, Henry Ford og Smidig til felles?
Kvalifiseringsprogrammet Hva er det som virker?
O PPGAVE 19 Side 139. O PPGAVE 19 NYTTE ( M ) – NYTTE ( V ) – BENYTTE SEG AV – NYTTIG – NYTE ( V ) – GJØRE NYTTE AV – UTNYTTE ( V ) 1. Han liker å nyte.
Velkommen Tema: Prosjektretrospektiver Johannes Brodwall
PUS iterasjon 0 Johannes Brodwall Statens Landbruksforvaltning
Scrum APressen Johannes Brodwall, Sjefsarkitekt Steria Norway.
Opplev smidig programmering
KF PROSJEKTET.
Fritt Brukervalg Torsdag 31. mai 2007
Hvordan gjøre FINN.no raskere?
” Sosiale medier – å dele og delta med ny teknologi” Høyskolelektor Cecilie Staude, Institutt for markedsføring, Handelshøyskolen BI.
Ørjan Markhus Lillevik og Kari Røssland Steria AS
Scrum er noe helt annet enn det vi har trodd Dagfinn Reiersøl.
kunder i aktive prosjekt/forvaltning, 6 interne product owner proxys, to team og tre backlogger – kan det likevel ligne på Scrum? Kristin Wulff,
Produkeierrollen i Scrum
Scrum gir forventede resultater selv i
Smidig overtakelse - eller som å åpne en Pandoras krukke?
Teknisk gjeld i smidige prosjekter Synliggjøre: Fremgang Hindringer
Universitetets IT-virksomhet: Strategi, styring, organisering Presentasjon på USITs allmøte 9. september 2010 Lars Oftedal, IT-direktør.
Vi hører stadig om “reglene" fra kvinnesiden. Her er endelig reglene sett fra mannens ståsted.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Hvem stakk av med produkteieren min? Kjetil Moløkken-Østvold – Conceptos Consulting Smidig 2008, oktober, Oslo.
Einar Gudmundsson Smidig 2010 Et smidig prosjekt i England med et offshore team i India.
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
Og.
SCIENCE SHOPS – Innlegg på studiekvalitetsdagene 6. oktober 2014 ved Anne Bregnballe, APS.
Utarbeidet av: Scott Downey Tilrettelagt og presentert på Smidig 2011 av: Reinert Kamøy.
Smidig vedlikehold gir gevinst – men koster blod, svette og tårer
Jørn Aas Håkon Schiong Gründer, en dialog. eller muligens mer riktig; to synspunkter.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Se hvordan jeg smart bruker Outlook 2010
1 Innsida 2.0 – Sandkassa NTNUs IT-konferanse Rica Hell 21. til 22. oktober 2010 Per Hovde Prosjektleder Innsida 2.0.
Dagfinn Bergsager Universitetet i Oslo SMIDIG 2016
Prosjektpresentasjon
Utskrift av presentasjonen:

Nå har vi solgt skinnet. Hvordan dreper vi bjørnen? Anne Kristine Næss Nå har vi solgt skinnet. Hvordan dreper vi bjørnen?

Om meg Jobbet med både fossefallsprosjekter og halvsmidige prosjekter fra 2004-2007. Siden 2007 har jeg stort sett bare jobbet i og med smidige prosjekter. E-post: anne.kristine.ness@edb.com Blogger: http://gevinstrealisering.blogspot.com/ og http://agileandadaptive.blogspot.com/ EDB 2010

Her er du: What could possibly go wrong? Scrum er valgt. Oppdragsgiver er overbevist: dette er en fullverdig prosjektledelsesmetodikk. Budsjett: 3 Scrum Mastere + 3 team á 8 personer. IT-infrastruktur er ikke påbegynt, scope diskuteres. Oppdragsgiver gleder seg til rask Return of Investments. Toppledelsen gleder seg enda mer. What could possibly go wrong? Nå står du der. Kunden, eller sjefen din, har kjøpt alle argumenter om Scrums fortreffelighet. På veien hit har du, eller selgeren din, feid vekk all tvil om at Scrum kan ordne alt. Samfunnsfiende nr 1, fossefallsprosjektene, og PMI er totalt skutt i filler med overbevisning om at de ikke inneholdt noe som helst godt og brukbart. Hva gjør du nå? EDB 2010

Påstand 1: Scrum regulerer ikke kontraktsforhold og rammebetingelser. ”Produkteieren er ikke mulig å få tak i, og gjør ikke jobben sin!” ”Teamet produserer godt, men produkteieren er aldri fornøyd med det vi leverer.” Teammedlem Scrum master ”Scrum masteren tar ikke tak i de virkelige problemene!” Dette er ikke noe problem hvis prosjektet er in-house, og man ikke behøver å holde track på forbrukt tid. Produkteier EDB 2010

Påstand 2: Scrum ordner ikke ressursallokeringen i prosjektet. ? ? Hvordan skal vi klare å levere med så få folk? ? Første uka dukker 90% av teammedlemmene opp. Neste uke kun 50%. 10% har du aldri sett, men de skal visst tilhøre prosjektet. Det som er synd er at disse er forretningsressursene som vet hva løsningen skal brukes til. Scrum master EDB 2010

Påstand 3: Scrum sier ikke noe om endringsledelse. OU-tiltak Opplæring ITSM Roller/prosesser Allerede tidlig i løpet skjønner du at den nye løsningen kommer til å innebære radikale endringer for systembrukerne. Dette har tydeligvis ikke oppdragsgiver skjønt. Det får bli hans problem, tenker du. Det er nemlig ikke satt av midler til å forberede systembrukerne på det som kommer. …og det gjorde ikke PMI heller… EDB 2010

Påstand 4: Vi får nyttig kode, men ikke nødvendigvis god utnyttelse av den. Du oppdager at det er for lavt budsjett til å gi systemstøtte til alt i løsningen. Men man kan lykkes med å bruke den, bare systembrukerne bruker den riktig, og gjør noen manuelle grep i tillegg. Dessuten vet du at kundeorganisasjonen er helt avhengige av en rekke gevinster av løsningen for å overleve. Men det får også bli oppdragsgivers problem, for det er det ikke satt av midler til. EDB 2010

Påstand 5: Gi meg Kardemomme By, så skal jeg fikse Linje 1! Det er ingen sak å fikse alt mulig i en ideell verden. Spør man Scrum-guruer som Craig Larman om hvordan man bør fikse et problem scrum-wise, sier han antagelig at det er alt som ligger rundt problemet som er galt. Så for å bruke analogien til Kardemomme By: hvis ingen plager andre, men er greie og snille, og man kun har Linje 1 som basis infrastruktur å forholde seg til, og det er tilstrekkelig for prosjektet, kan man klare seg med 3 scrum team med tilhørende scrum masters. Kan noen sørge for at mitt neste oppdrag er i Kardemomme By? EDB 2010

Du må fortelle kunden hva som trengs i tillegg! Konklusjon: Bjørneskinnet er enten en badebukse eller en overlevelsesdrakt. Skal du ha en overlevelsesdrakt for røffe Nordøst-Sibir, trenger du badebukse og myggnetting for sommerbruk (2 uker sommer), isolasjon for 50-60 minusgrader for vinterbruk, samt vekselsvis god lufting og vanntett overflate. Dette funker helt fint hvis du er en bjørn og skinnet sitter fast på deg. Men du må ha mer enn bare bjørneskinn hvis du er menneske. Og du er et menneske! Du må fortelle kunden hva som trengs i tillegg! EDB 2010