13.07.2014 Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Flaggbruk Når er et forsøk avsluttet? Dommerseminaret 2009 Garder Kurs-og Konferansenter.
Advertisements

Velkommen til en sjekk av alkoholvanene dine!
I.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Gruppeoppgaver Dommerseminar   Norges Friidrettsforbunds dommerutvalg 2012.
Nye konkurranseregler Dommerseminaret 2014 Rica Nidelven Hotel Trondheim.
Verdens 7 underverk.
Antall spillere, inntreden på banen - feil og konsekvenser, samt nyheter bl.a. etter NFF’s ting sist helg.
En fantastisk reise gjennom turnerings-administrasjon
Sommerleker 2013 Program hopp og kombinert: Fredag 9 aug. Kl – 19.00Trening i hoppbakkene K50 og K70 Kl Lagledermøte hopp/kombinert Påmelding.
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2013.
Minimerke 2011 God teknikktrening. Kvifor? Utvikle barn og ungdoms evne til å handtere ballen, ha fokus på verdien av god teknikk Stimulere til fotballaktivitet.
Nye konkurranseregler Dommerseminaret 2008 Hurdalsjøen Hotel-og Konferansenter.
Spøken som gir deg lykke!
Dommeropplæring Dommerseminaret 22. januar 2012 Dugnad å gjennomgå opplegg • Kursplan – dommerkurs i friidrett • Instruktørkompendium for kretsdommerkurs.
Lagledermøte Statoil-cup 6. – 8. januar 2012 Lygna Skisenter.
Nye konkurranseregler Dommerseminaret 2012 Gardermoen Messe-og Konferansenter LetoHallen.
Velkommen til dommerkurs
Stevnerapporter og resultatlister Innlegg på Dommerseminaret 18. januar 2009 Tore Johansen, SRU.
Dommerseminaret 2013 Hendelser og observasjoner Regeltolkninger Alle oppfordres til å levere temaer slik at vi kan drøfte situasjonene i plenum nkw
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2012.
Lagledermøte NNM 2014 Lørdag 05.april. Agenda •Opprop •Værmelding •Gjennomgang av Stadion/arena •Gjennomgang av løyper og preparering. •Seeding, start.
På vei til ingeniør ? Eit tilpassa utdanningsløp, lokalt og for fagfolk Er det mulig ? Elisabeth og Turid.
Kretssamling Kollen sept OASSK Cupen HL – stafett-uttak
Min hobby. Basketball ble oppfunnet i 1891 av den kanadiske læreren James Naismith som bodde og jobbet i USA. Det begynte med at skolen der han jobbet.
Særskilt språkopplæring for språklige minoriteter etter § 2-8
Forside Korteste sti BFS Modifikasjon Dijkstra Eksempel Korrekthet Analyse Øving Spørsmål Dijkstras algoritme Åsmund Eldhuset asmunde *at* stud.ntnu.no.
EQS prosessteikning Rettleiing for deg som skal bruke prosesskart-editor i EQS.
Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2010.
European Team Championships 2009 ”EM for landslag” – etterfølger Europacupen Superliga: Leiria, Portugal 1. divisjon: BERGEN 2. divisjon: Banska Bystrica,
Hvordan skal man skrive på resultatlistene? Dommerseminaret 2014 Ole Petter Sandvig.
Dommerutvalget 2013 Hendelser og observasjoner Regeltolkninger Alle oppfordres til å levere temaer slik at vi kan drøfte situasjonene i plenum nkw
s. 1 Evaluering av rådgivningstjenesten Foto: Crestock.com.
FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.
Mestring og forebygging av depresjon
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Serieskyting 2010 Program. Serieskyting 2010 Serieskytingen i 2010 blir et helt eget opplegg, som ikke inngår i andre stevner. Skytingen blir en cup.
Lagledermøte Statoil-cup 6. – 8. januar 2012 Lygna Skisenter.
Utvekslingsår En del av din videregående opplæring.
”Anders og tyskerne” Denne teksta er skrive av ein gut i 5. klasse etter ein time der ein historikar frå HiØ har fortalt om ei dramatisk hending i bygda.
Lagledermøte, torsdag 24.mars kl. 1900
100 lure ord å lære.
Lagledermøte, fredag 25.mars kl. 1800
Og.
FJERDE FARGE Når en av makkerne melder den fjerde fargen, viser ikke det i utgangspunktet lengde i fargen men ber makker vise hånden sin bedre. Eksempel:SN.
-Ein tydeleg medspelar Nettverksmøter for rådgivarane – mars 2015 Rose Mari Skarset – rådgivar - utdanningsavdelinga.
Hovedlandsrennet 2005 Meråker Kretsstyremøte 1.des 2004.
B&OI orientering 50 år 2014 Hvor i all verden??. B&OI orientering sitt første o-kart.
OPPSETT AV LAGLEDERMØTET I slidene under kommer et forslag til oppsett for presentasjon av lagledermøtet for DNB Cup / Statkraft Junior Cup. Rennleder.
Velkommen til Alta og Junior NM 2015, Statkraft Junior Cup 5 og DNB Cup6.
Introduksjon I tillegg til autentisering, bør/skal også ein sikker kanal tilby garanti for meldings- integritet og konfidensialitet.
Nynorsk fagskriving Orden i teksta.
Vanlege nynorskfeil.
A2A / A2B M1 årskurs 4. november 2009
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Nynorskkurs - Substantiv.
Soria Moria Slott Et norsk folkeeventyr. Halvor.
VELKOMMEN TIL STRYN DNB CUP 4 STATKRAFT JUNIOR CUP 3 ARRANGØ RLOGO.
Velkommen til Hovedlandsrennet i skiskyting 2016 i Målselv 1 – 3. april 2016.
VM Mønstring junior 2016 Åsen IL Lagledermøte. NB!! Ny starttid fredag Juryen har besluttet: På bakgrunn av forventet temperaturutvikling utsettes starten.
Leppefiskstatistikk Tove Aasheim, Statistikkavdelingen
OPPSETT AV LAGLEDERMØTET
OPPSETT AV LAGLEDERMØTET
VELKOMMEN TIL SIMOSTRANDA
VELKOMMEN TIL SIMOSTRANDA
Lagledermøte Velkommen til Torsdag 5.april 2018 Team-sprint, Fristil
Velkommen til Birkebeineren Ski- og skiskytterstadion, Lillehammer
Friidrettens regelverk for utøvere og ledere
UKM-festivalen Vestland
Kretsdommerkurs  Norges Friidrettsforbunds Dommerutvalg 2018.
Utskrift av presentasjonen:

Hendelser og nøtter Dommerseminaret 2011

Møre og Romsdal - Hendelse På fleire av kunststoffbanane i kretsen har fotballfolka fjerna sargen for å gjere det enklare når dei skal slå graset. Kan sargen erstattast med markørar/kjegler? Tidlegare skulle det i svingen markerast med flagg. Er det greitt å bruke markørar/kjegler her?

Møre og Romsdal - Hendelse Kva gjer vi med ein deltakar i aldersbestemt klasse som er kvalifisert til finalen på 100 m, men som trekkjer seg då han oppteken med ei anna øving når finalen skal gå?

Møre og Romsdal - Hendelse Deltaking i fleire klassar i same stemne. Tidlegare var det slik nasjonalt at ein utøvar i aldersbestemt klasse kunne delta i ein høgare klasse i ei øving som ikkje oppsett i utøvaren sin egen klasse. Kan ein framleis gå opp i enkelt øvingar og så konkurrere i opprinneleg klasse i andre øvingar?

Akershus – Nøtt Hvis en kvinnelig utøver som har håret i en hestehale setter et nedslag hvor dette er bakerste punkt i nedslaget – skal det da måles derfra eller fra bakerste ben/håndmerke evt kroppsmerke ? Og hva hvis håret berører marken (som bakerste) men ikke setter merke?

Møre og Romsdal - Hendelse Hending under UM i Molde: Lengde i ei jenteklasse 9 deltakarar, to av jentene får ikkje godkjent dei 3 første hoppa. Kven skal gå vidare med 3 nye hopp?

Rogaland - Hendelse Under NM i Sandnes ble det omløp for et av heatene på 100 m forsøk damer. Årsaken var at starter/recallstarter ikke hadde tilbakekalt et heat der en av deltakerne tyvstartet. I omløpet slapp en av deltakerne (Norges beste) å løpe om igjen.

Telemark - Nøtt Utøvere i aldersbestemte klasser (J/G) deltar ofte i stevner hvor de blir påmeldt i øvelser som ikke er i overensstemmelse med øvelsesutvalget for vedkommende klasse. Dette fører av og til til diskusjoner om dette er akseptabelt, og setter arrangøren/dommere i vanskelige situasjoner. Eksempel: Jenter og gutter år meldes på i kastøvelser med seniorredskap. Hvordan bør dette håndteres mest hensiktsmessig?

Hordaland – Nøtt Problemet med at unge utøvere under 15 år konkurrerer sammen med sen/jr. Ser ”problemet” med få deltakere og et ønske fra arrangør om å slå sammen alt i et heat, men regelen er krystallklar. Hva gjør vi?

Hordaland - Nøtt Utøvere melder seg på / svarer på opprop i flere øvelser enn de ønsker å gjennomføre. For å unngå problemer stiller de f.eks til start på 100m i joggesko og treningstøy uten tanke på å løpe. De foretar da en ”kontrollert” tjuvstart eller tar et par steg ut av blokken for så å mene at alt er OK. Er det slik vi vil ha det?