Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
NBF i går – i dag – i morgen Hva er forbundets tilbud til medlemmene? Tradisjonelt har forbundets og kretsenes spilletilbud vært rettet mot de som har.
Advertisements

Sponsordugnad Sandar IL – mars Våre utfordringer •Vanskelige økonomiske situasjon •Dugnadsbasert klubb fra 2009 •Cupene krever mye ressurser •Forventer.
Venner som hjelper andre
Utvikling av Idrettsforeningen ØTI – Meningsfull fritid for alle
LÆRNOTO-undersøkelsen Våren 2008 Gjennomført av: Anne Mette Bjørgen Pia Vangen Atle Røijen.
Rekrutteringskampanjen
Seilflyging – klubben min! Del 1 Seilflykonferansen 2006 Hotel Central, Elverum oktober.
Tanker om ny driftsform for Tønsberg Seilflyklubb
1. divisjonsseminar kvinner – januar 09 Hva kan fotballkretsen bidra med?
Norges Rytterforbund. Hva er klubbutvikling? •Klubbutvikling defineres som alle tiltak (utdanning, kurs, aktiviteter, dialoger osv) som bidrar til å føre.
Kort introduksjon til Ressurssystemet. Hensikten med systemet Ressurssystemet skal gjøre det mulig for Røde Kors å samle alle ressurser i ett felles system.
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 Det europeiske initiativet til å unngå luftromskrenkelser Airspace Infringement (AI) Roger Holm.
Motorflyseksjonen i NLF
Forslag og ideer til å snu negativ medlemsutvikling.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
President – AG – DG PETS 2009 Distrikt President – AG – DG Skal i fellesskap sikre Aktive, godt fungerende klubber.
13. – 15. oktober Hva er RYLA? RYLA (Rotary Youth Leadership Award) er et seminar om ledelse. RYLA arrangeres av Rotary og er et tilbud til unge.
Vi håper og tror det kommer 4-5
Highlights fra markedsundersøkelse Utarbeidet av Inger Marie Brun,
Vår aktivitet bygger på vårt verdigrunnlag  Idrettsglede  Samhold  Samarbeid  Dugnadsvilje.
PAL SSNW?SSNW? ame hitew rapping. Hva er PAL? Prosjekt for Allmennflyging og Luftsport Startet i 2000 Deltagere –Luftfartstilsynet –NAK / NLF –EAA –AOPA.
”A-Team” Gruppeoppgave. Har din klubb et rekrutteringsproblem / avtagende medlemsmasse? JA Problemet er å beholde elevene / medlemmene Rekruttering generelt.
Seilflykonferansen Seilflykonferansen Møte med sporten og verdsetting av medlemmer.
Valdres Flyklubb Rekrutteringspresentasjon. Beskrivelse av klubben Antall medlemmer: totalt ca. 200, seil 88. Ca. 20 aktive seilflygere. Antall skoletimer/-starter:
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Muligheter og utfordringer med Operativ leder i klubb.
Visjon Enklere, sikrere og artigere seilflyging For å nå vår visjon legger vi følgende til grunn: Seilflyging skal være en utfordrende aktivitet som utøves.
Ungdom i klubb ”neste generasjon”. Ungdom i klubbene  Vil vi ha ungdom i klubben vår?  Hvorfor er det så få ungdom i klubben?  Hvordan ser de unge.
Informasjon fra LT Årsmøte F/NLF. Agenda Presentasjon av Allmennflyseksjonen Hva er et sikkerhetssystem ? Tandemdrift.
FLYTRYGGINGSARBEIDET I NLF OG I KLUBBENE. Blir vi tatt på alvor?
Oppdateringsseminar 5. – 6. februar 2011 for Operative ledere, Flytryggingsledere og Instruktører i Mikroflyseksjonen Oppdateringsseminar Roger Holm.
Brumunddal Rotary Klubb Medlemsdiskusjon
Essay er en skriftlig sjanger.
HVORFOR er jeg Rotarianer ? Distriktssamling 20. mars 2010
Velkommen til Rotaryskolen i Distrikt 2260 Mentoring Kurset er utarbeidet og tilrettelagt av Hans Martin Larssen, Langhus Rotaryklubb Endringer i dokumentet.
PRESIDENT ROLLEN Innledning til gruppearbeid PETS 2009.
Presidentens vin Et element av påskjønnelse for positive bidrag til klubbens virksomhet, indre miljø eller omdømme. Månedlig eller etter behov Tildeles.
Samtale 2.
1 Håndbok for tillitsvalgte i klubbstyrene STYRETS OPPGAVER I KLUBBENE Informasjon NBF vil i løpet av tilby klubbene - Veivisern - en håndbok for tillitsvalgte.
Vi må jobbe med følgende utfordringer: 1. Økonomi Det må skapes en bærekraftig økonomisk plattform.Det må skapes en bærekraftig økonomisk plattform. 2.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball”
Innledning NJFF lang erfaring med utdanning av instruktører og kursledere Kursheftet utarbeidet for å gi deg informasjon og kunnskap om det å utøve veilederrollen.
Ull/Kisa En positiv klubb for alle Fotball – Friidrett - Håndball – Idrettsskole VisjonVerdigrunnlag.
Godt lokalvalg hva må til? -erfaringer
Markedsføring, motivasjon og samarbeid
Avdelingsstrukturen i Nord-Trøndelag. Hva har hendt siden 1988 Siden etableringen av Fellesforbundet i 1988 har avdelingsstrukturen vært et sentralt tema.
Mellom frihet og forpliktelse Har idrettsforbundet potensiale til å møte individbaserte mosjonsbehov blant kvinner og menn? Kari Steen-Johnsen Norges Idrettshøgskole.
Ressursutvikling NORSK - OLYMPIA. Mål Lærere i fellesfag og programfag skal få møte hverandre og presentere og videreutvikle ideer til tverrfaglige undervisningsopplegg.
Evaluering av sesongen 2009/2010 Holeværingen langrenn For styret: Ida Rosenvinge, mai 2010.
Dette velger Distrikt 2275 å satse på. Visjon Service Above Self Det betyr at vi skal tjene andre.
Miljøgruppa + Leiv Inge - Carita - Jostein. Målsetting Skigruppa i Birkebeineren skal gi barn og ungdom varig skiglede, gjennom trening og leikbetonte.
Marketing BMW – M5. Vårt mål med oppgaven er: -Hvorfor selges det ikke flere av denne bilen i Norge? -Hva kjennetegner dem få som kjøper en slik bil?
Hva viser årets barometer? Ole Petter Pedersen, 25. juni 2015.
GERILJATESTING «Geriljabrukertesting er litt det samme som geriljakrig. Bortsett fra krig, fred, sprengstoff, lemlestelse og lignende.»
Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste Lions Norge Til tjeneste NY GIV Lions Norge – D 104 H Synlighet, Samarbeid, Begeistring.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball” fra Ballskolen til Elite !
Handlingsplan Plogen Skiklubb GØY PÅ SKI FOR ALLE!
 Velkommen til Skiskytterskolen!
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Bli samarbeidspartner med Charlottenlund sportsklubb Junior
Et rollespill i et uendelig antall akter
Orientering til styret om AMUS mars 2017
Hønefoss Ringerike Rotary klubb
Mål for work-shopen Målet med kvelden er å utarbeide konkrete tiltak for å gjøre ett til to kommende arrangementer enda bedre enn tidligere. Enda morsommere.
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Bli samarbeidspartner med Charlottenlund sportsklubb Junior
Miljø for kommunikasjon i klasserommet B – Samarbeid
Lions Clubs Oslo og Bærum GMT Ketil Stuan
PROSJEKTUTVIKLING SERVICE ABOVE SELF
Utskrift av presentasjonen:

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 1 Trenden for de fleste er at antall medlemmer går nedover. Men aktiviteten blir ikke nødvendigvis skadelidende!

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 2 Aktivitet og økonomi er viktigere enn totalt antall medlemmer! Vi ønsker oss flere aktive medlemmer, men ”ikke for enhver pris”.

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 3 De som slutter er gjerne de som ikke kommer seg videre med flygingen etter sertifikat. De som unnlater å begynne er de som synes det er for dyrt eller de som synes det blir for høyt tidsforbruk.

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 4 Invistert i nytt utstyr Mer familievennlig opplegg på flyplassen Mer sosiale aktiviter

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 5 Tiltaken hjalp for noen av klubbene.

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 6 Tenke nytt!

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 7 S/NLF må bidra til å holde kostnadene nede Hjelpe klubbene med ressurser til operative oppgaver Jobbe med generell profilering av sporten

Svar på gruppearbeid Gruppe E Spørsmål 8 Markedsføre klubben lokalt Bidra til det godt miljø