Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Møte med Fylkesmennene - Oslo 26.februar 2003 Statsråden Kommunenes moderniseringsarbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Serviceerklæringer i Oslo kommune
Advertisements

1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg, Innherred samkommune Samkommunen – en regionkommune i utvikling?
Statsråden Framtidens lokaldemokrati Hvilken rolle og mulighet skal kommunesektoren ha? Regjeringens tanker for framtidens lokaldemokrati.
Statssekretær Frank Jenssen Samfunnsøkonomisk fagdag fredag 26. mars 2004 Samfundet, Trondheim Hvordan bør framtidas kommunestruktur se ut? 1.Situasjonen.
1 Statssekretær Dag-Henrik Sandbakken Hamar, 5. desember 2005 Framtidas regioner og kommuner - regjeringas målsettinger, forsøk og erfaringer så langt.
1 Er næringspolitikk god kommunepolitikk? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Småtinget, Kongsberg 28. august 2003.
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Rask og god bosetting – kommunenes rolle Bjørn Gudbjørgsrud,
Kommunalminister Erna Solberg, Oslo, 26. mai 2005 Hvorfor kommer mange EØS- arbeidstakere til Norge?
1 Statssekretær Just Hjalmar Johansen, Regionrådskonferansen 2005 Interkommunalt samarbeid i et nyorganisert Norge – Vil staten stikke kjepper i hjulene.
Bydelsøkonomi Knappe rammers begrensninger og muligheter. Innledning av Ivar Johansen Fagforbundet 8. september 2010.
nye boliger innen 2015.
Produktivitet og kvalitet i kommunale tjenester Innlegg av Kommunalminister Erna Solberg – Forum for økonomistyring
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Kommuner for folks behov Tid for systemendringer Kommunal- og regionalminister Erna Solberg KS ordførerkonferanse i Oslo
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Fylkesmannens rolle i reformen
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
prosjektdirektør Oslo og Akershus
Telemarksforsking-Bø Er de økonomiske insentivene til sammenslutninger sterke nok? Innlegg på TBU’s seminar om effektivisering Karl Gunnar Sanda,
Barne- og familiedepartementet Presselunsj Statlige skjønnsmidler til kommunene og likebehandling av kommunale og private barnehager Roland Fürst.
Interkommunalt samarbeid Lokale kartdager Finnmark Ingunn Limstrand Norkart Nord.
Kommunal- og moderniseringsdepartementet Tips for engelsk mal velg KMD mal ENG under ”oppsett”. Norsk mal: Startside ALTERNATIV B Kommunereform Romsdal.
Kommunereformen Nasjonal reform Regionale og lokale prosesser
Kommunenes rolle i den nye helsereformen Nils Fr. Wisløff rådmann i Drammen kommune og medlem i helsereformens ekspertgruppe.
Kommunale reformer – virkninger og bivirkninger
Barneverntjenestens Ytre Helgeland avd Alstahaug Situasjon pr
Lokal tjenesteyting og kommunale omstillingstiltak Statssekretær Frank Jensen Solstrand oktober 2003.
Kvalitet i møtet med brukeren Hvordan lykkes med kvalitetsforbedring?
Energi Statssekretær Frank Jenssen.
Statssekretær Frank Jenssen 9-k seminar Hankø 11. mars 2004 Modernisering i kommunesektoren 1.Situasjonen – hva er problemet 2.Regjeringens politikk og.
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Medlemsmøte 11.november 2004 Regjeringens moderniseringsarbeid Moderniseringsarbeidet startet med regjeringen Stoltenberg i 2001.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Erfaringskonferanse for Effektiviseringsnettverkene november 2004 En effektiv kommunesektor.
1 Statssekretær Roger Iversen, Kommunal- og regionaldepartementet Utfordringer i offentlig sektor.
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
1 Statsråd Erna Solberg, Utfordringer for kommunesektoren: Strukturreform, regionalisering og moderniseringsbehov.
1 Statsråd Erna Solberg Solstrand Hotel 28. oktober 2004 Framtidens kommuner i møte med innbyggerne.
Statssekretær Frank Jenssen Strukturelle utfordringer for kommunesektoren Innlegg på Styringsdialogkonferansen i Nord-Trøndelag 6. januar 2004.
Kommunesektorens utfordringer fremover
Kommunal- og regionalminister Erna Solberg ”Norsk velferd på ny måte
1 S tatsråd Erna Solberg, OSLO, 18. januar 2005 Samspill og Innovasjon i et regionalt perspektiv.
Hvordan kan regionalt nivå bidra til verdiskaping og regional utvikling? Hva er ambisjonene for neste regionalmelding? Kommunal- og regionalminister Erna.
1 Kommunalminister Erna Solberg Innlegg for Nordea 3. mars 2005 Strukturendringer.
Hvordan kan stat og kommune være brobyggere mellom offentlig sektor og innbyggerne? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Servicekonferansen 2003.
Pressekonferanse 9. mai 2003 Statsråden St.meld. nr. 31 ( ) Storbymeldingen Om utvikling av storbypolitikk.
IKT i samfunnsutviklingen - kan IT og interkommunalt samarbeid være et alternativ til kommunesammenslutning? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Lokalpolitisk handlingsrom Strategikonferansen februar 2010 Gunda Johansen, Hovedstyret KS.
Statsråden Pressekonferanse 14. mai Fra ord til handling Styrket lokaldemokrati og økt kommunal handlefrihet Pressekonferanse 14. mai 2004 Kommunal-
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Stavanger, 21. april 2005 Om kommunegrenser og regioner - hvordan skal vi forme framtidens Norge?
1 Kommunalminister Erna Solberg Innlegg for Norsk Kommunalteknisk forening 14. februar 2005 Hvorfor vil regionkommuner gi bedre tjenester enn nåværende.
Styringsutfordringer i Osloregionen Av statssekretær Frank Jenssen 13. mai 2004.
1 Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Trondheim, 14. januar 2005 Om gulrot, pisk og hva regjeringen vil med kommunene.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
KOMMUNEREFORMEN Presentasjon for Aurskog-Høland KrF januar 2015
KS si rolle i kommunereforma Jenny Følling KS Sogn og Fjordane Stortingsbenken
1 Stjørdal 8. september Seniorrådgiver Inga Gjerdalen Statlig styring av kommunesektoren.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
FRIE BRUKERVALG: KONSEKVENSER FOR LOKALDEMOKRATIET
fylkesmannens prosjektskjønnsmidler – relevant for fylkeskommunen?
Konkurranseeksponering og brukeren i fokus
Samtidig innsats fra NAV og behandlere - fullt mulig!
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Utskrift av presentasjonen:

Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Møte med Fylkesmennene - Oslo 26.februar 2003 Statsråden Kommunenes moderniseringsarbeid

Statsråden Utfordringer for kommunesektoren Økonomiske rammer Demografi Flyttestrømmer Velferdsreformer Innbyggernes forventninger Konkurransen om arbeidskraft

Statsråden Mål: Brukerretting og effektivisering Brukeren i sentrum for tjenesteytingen Brukerens ønsker Brukerens behov Effektivitet i tjenesteytingen Måleffektivitet Kostnadseffektivitet Forutsetter et samspill mellom statlig tilrettelegging og kommunalt utviklingsarbeid.

Statsråden Statlig tilrettelegging Hovedprinsipp: Delegering og desentralisering Fjerne hindre for å tenke nytt Informere om alternative organisasjonsformer og innretninger på oppgaveløsning Veiledning og kompetanse

Statsråden Kommunalt utviklingsarbeid Organisasjonsutvikling Kompetanse- og teknologiutvikling Brukerorientering Konkurranseutsetting Interkommunalt samarbeid Kommunestruktur

Statsråden Omstillingsprogram Mål: Økt brukerfokus og bedre effektivitet Hvorfor? Støtte helhetlig omstillingsarbeid Hvem? Et begrenset antall kommuner som viser stor vilje til omstilling.

Statsråden Omstillingsprogram Direkte prosjektstøtte og faglig bistand Bredt utvalg virkemidler fra regjeringens moderniseringsprogram Erfaringsoverføring til andre kommuner

Statsråden Interkommunalt samarbeid Et fullgodt alternativ til kommunesammenslutning? Positive sider: grenseoverskridende, fungerer på konfliktlette områder Negative sider: lokaldemokrati, byråkrati, svekket styrings- og kostnadskontroll, konfliktløsning Kan det vises til resultater?

Statsråden Virkemidler sammenslutning Eksisterende: Utredningsstøtte, inndelingstilskudd, prosent kompensasjon for engangskostnader, fritak for statlige avgifter, erfaringsformidling Nye: Dekning av utgifter til folkehøring og informasjon med inntil kroner Dekning av utgifter til prosessveileder for kommuner som ønsker dette og etter en skjønnsmessig vurdering

Statsråden Fylkesmennene og moderniseringsarbeidet Veiledningsrolle Bruk av skjønnsmidler Interkommunalt samarbeid Kommunesammenslutninger Formidling av gode eksempler

Statsråden Gode eksempler Erfaringsoverføring og læring av hverandre Utnytte kompetanse Til bruk i dialogen mellom FM og kommunene Tilrettelegging for kontakt mellom kommuner (ev. nettverk)