1 Heving av NTNU-ansattes undervisning- og veilederkompetanse. En kort oppdatering. Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
I.
Advertisements

Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
NRØA møte Oslo november 2008 Mona Majgaard / Theo Schewe Kandidatundersøkelser NRØA.
Godkjenning av fagområde – en ny mulighet Hva kreves av tilbyder? Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Tilsettinger Felleskurs for rektorer og tillitsvalgte, våren 2008.
Skolelederundersøkelsen 2008
Dokumentasjon som grunnlag for refleksjon og læring
Allmøte 25. oktober 2013 Ny organisering av Sentraladministrasjonen Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
1 Def. utvekslingsstudent –tar del av graden sin ved NTNU –kort opphold –ofte fra samarbeidsuniversitet –ingen finansiering fra NTNU (noen unntak) Innkommende.
Oppfølging av studenter: Kontroll av registrering og betaling Det er nødvendig å føre kontroll med registrering av studenter hvert semester. Vi har rapportering.
Dan Y. Jacobsen, Studentenes landsforbunds fagpolitiske konferanse 2003; Studenten som utdanner 1.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
1 Hvor god er dagens norske ph.d. utdanning? Innlegg på Tekna Seminar ”Forskning og utdanning” Torsdag 15. oktober 2009 Prorektor forskning Kari Melby,
Fusjon HiO/HiAk - utfordringer og erfaringer
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her.
Stipendiaters rettigheter
1 Sitat Dekanus, september 2010 «Vi har aldri levert en mer gjennomarbeidet og kvalitetssikret tertialrapport enn denne gangen.»
Oppfølging av stipendiater ved ISS.. phd- studentene ved ISS Ca 65 phd- studenter ved ISS som er tilknyttet et av våre phd-program (sosiologi eller statsvitenskap)
Internt handlingsrom (IHR) USIT Hva vil vi med IHR? Øke UiOs interne økonomiske handlingsrom Bruke en større andel av de samlede ressursene.
NVHs kvalitetssystem PhD NVH: 16. mars 2007.
Ledelse og Struktur Problemstilling: Det er åpenbart at med institutter av den størrelsen som i dag er på MNF, vil instituttleder ha behov for å delegere.
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Evaluering av UiOs kvalitetssystem 2013 Status og utfordringer i kvalitetsarbeidet Studiekomiteen
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
1 Innfasing av Innsida Spørsmål vi skal besvare Når får webmastere tilgang til Innsida 2.0? Når får fakultetets ansatte og studenter tilgang? Hvem.
Fagområdet for universitetspedagogikk, UiO Pedagogisk basiskompetanse for stipendiater Line Wittek Fagområdet for universitetspedagogikk Universitetet.
Presentasjon av hovedprosjekt
1 Losam utdanning og læringskvalitet Inkluderende arbeidsliv Anne Lise S. Larsen Personalavdelingen Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel.
1 Rådet for studenter med funksjonshemming Opprettet
Presentasjon av hovedprosjekt Skoleåret 2005/2006 Anita Enoksen.
Handlingsromutvalget Hvorfor opprettet Virkelighetsforståelse og offentlig debatt Hvorfor er 23 milliarder oppfattet som utilstrekkelig?
Læringsmål for PECOS Prosessen og innholdet Anne Julie Semb Programleder PECOS.
1 Nettverksmøte for lokal prosjektstøtte ved NTNU.
Presentasjon av prosjekt Oppgavestiller: NTNU (Magnar Hole) Oppgave: Opprette lokal brukerdatabase med (PHP & MySQL) Studenter: Christian Dillner Veileder:
11 Nettverksmøte for lokal prosjektstøtte (LP) ved NTNU
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Velkommen til basiskurs i universitetspedagogikk Undervisning og forskning er primæroppgavene til vitenskapelig ansatte i høgere utdanning.
1 Forskning – en integrert del av kjernevirksomheten ”Hvem” Det medisinske fakultet, NTNU.
Forslag til ny organisering av fakultetsdministrasjonen (resultatet etter ledermøtet ) Dekanus Strategisk rådgivning Strategisk rådgivning NK fakultetsdir.
1 ”NTNU - en trendleder?”. 2 The Horizon report 2010 En av trendene nå: åpne digitale læringsressurser NTNU har både fokus på og lang erfaring med bruk.
Organisering NTNU: oppfølginger etter styrevedtak Fellesadministrasjon: status
Innsats for kvalitet Forslag til et pedagogisk meritteringssystem for undervisning ved UiT Norges arktiske universitet og NTNU.
Strategi & bemanningsplaner
Fusjonen NTNU og status fakultetet
Organisering NTNU: oppfølginger etter styrevedtak
Status HP Utdanning og læringskvalitet
Utfyllende bestemmelser
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
BUDSJETT 2008 Prosess Budsjettforslag
Rekrutteringsstrategi SU - prosjektbeskrivelse
Handlingsplan 2017 status Ledelse, medvirkning og ressurs
De viktigste endringene ved revisjonen i 2015
Strategiprosess IV-S17/17 Olav Bolland Dekan - Fakultet for Ingeniørvitenskap
Nye retningslinjer internfakturering
NTNUs samarbeid med lav- og mellominntektsland
Kvalitetsmeldingsprosessen
På hvilken måte kan Uniped bidra til å sikre god kvalitet på undervisningen ved UiS? Peke på 3 forhold:
Studieprogramråd ved NTNU UU 20. november 2017
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Studentombudets årsrapport 2014
Pedagogisk merittering
Ny som universitetslærer
Evaluering av PK-nettverket
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Arbeidsgruppe 2 Kriterier og system for dokumentere og øke pedagogisk kompetanse – J. A. Toska SPA Mosjøen
Prosjekt internasjonalisering
Utskrift av presentasjonen:

1 Heving av NTNU-ansattes undervisning- og veilederkompetanse. En kort oppdatering. Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her.

2 Stillingskategori Samlet innmeldt behov fra fakultetene for basisopplæring i pedagogikk i 2013 Midlertidige/vikarer/åremål (bortsett fra stillingskategoriene listet nedenfor) 0 Toerstillinger8 Ph.d-er9 Student- og læringsassistenter0 Spørsmål til fakultetene om behov for basisopplæring i universitetspedagogikk for midlertidige i Her er svarene: Kun DMF og VM har svart innen fristen. NT og IVT har fått utsatt svarfrist.

3 Fakultetene har etterlyst pedagogisk påfyll til fast ansatte Hva med et mangfoldsprosjekt våren 2013? Hvordan skal NTNUs ansatte settes i stand til å møte mangfoldsutfordringene de møter når de underviser og veileder? Ved NTNU er det allerede i dag ca 1900 utenlandske studenter som lærerne skal forholde seg til i sin undervisning, over 2000 ph.d-er fra tilsammen 87 land som skal veiledes og mange utenlandske ph.d- er og ansatte som gir undervisning. Økt norsk studietilbøylighet vil gi økt mangfold. Hvordan kan vi skape økt bevissthet blant ansatte om at hvem de underviser og veileder bør reflekteres i den jobben de gjør?

4 Forutsetninger for et mangfoldsprosjekt (utkast) Prosjektet inngår i rektors planer om å bedre utdanningskvaliteten gjennom pedagogisk kompetanseutvikling for de ansatte ved NTNU. Prosjekt skal inngå i SVTs prosjektportefølje. Uniped er prosjektansvarlig. Prosjektets leveranser etterspørres av fagmiljø. Forslag til prosjektets leveranser utarbeides i samarbeid med interesserte fagmiljø. Prosjektet har en økonomisk maksimalramme på Prosjektet gjennomføres vårsemesteret Prosjektplanene diskuteres i det sentrale utdanningsutvalget og i det sentrale forskningsutvalget. Prosjektet legger fram en kort sluttrapport for prorektor for utdanning og læringskvalitet, prorektor for forskning, det sentrale utdanningsutvalget og det sentrale forskningsutvalget.

5 Unipeds kontakt med fakultetene – behov for systematisering Det er behov for å systematisere kontakten og for flere typer kontakt. Uniped bør gå i dialog med enhetene for å drøfte hvordan de kan samspill med dem.

6 Hva sier lovverket om krav til pedagogisk basiskompetanse Eksempel på problemstilling: Det synes å være et KRAV til ALLE som underviser at de skal ha pedagogisk basiskompetanse. Dette var trolig ikke Kollegiets oppfatning da « Retningslinjer for vurdering av pedagogiske kvalifikasjoner hos søkerne til vitenskapelige stillinger» ble vedtatt i En utredningen fra Personal om dette og andre formuleringer i lovverket vil foreligge i UUs oktobermøte.

7 Krav om pedagogisk basiskompetanse - problem med håndheving Prorektor har laget et utkast til rutiner for å informere fakultet, institutt og den sentrale personalavdelingen om ansattes PEDUP-status og eventuelle mangel på progresjon som gjør det enklere å håndheve bestemmelsene.