Regulering av arbeidstid for ansatte i vitenskapelige stillinger Orientering til Universitetsstyret 02.03.10.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bergen Vann Mai 2014.
Advertisements

Advokat Ann Helen Aarø ADVOKATFIRMAET HESTENES OG DRAMER & Co MNA
Overføringen av vergemål fra kommunene til staten
Krav til rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser
Arbeid og fritid i helge- og høytidsdager
Arbeidstid i kommunale barnehager
Norsk Skolelederforbund Samling – Troms 24. november 2009
Personalpolitiske retningslinjer for K4 samarbeidet Orientering for Felles ordførermøte Huset mot Havet, Sjøvegan
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Utfordringer til UH-sektoren: Hvordan finner vi tonen? Statssekretær Kyrre Lekve UHRs dekanskole 3. februar 2010.
Arbeidstid,Skift- og Garantibestemmelser
- muligheter og utfordringer
Sentrale arbeidstidbestemmelser – Aml kap 10
Forsøksordning i barnehage Hmmm Hvordan gå fram for å inngå lokale forsøksordninger?
Storkurs Utdanningsforbundet Halden 10. Nov 2011 Reidun Hansen.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid
Arbeidstid for undervisningspersonalet i skolen KURS ATV-VGO , Rica Grand, Tromsø Kurs ATV-VGO 30-aug 2011, Tromsø.
FAGFORBUNDETS KAFFEKURS Tema: Arbeidstid. Definisjon Arbeidstid er den tiden du står til disposisjon for din arbeidsgiver. Arbeidsfri er den tid arbeidstaker.
Presentasjon Økonomisjefsamling i Ørsta/Volda mai
Arbeidslivsfag Kan arbeidslivsfaget bidra til at ungdomskoleelevene blir mer motivert??
Temabaserte vernerunder i Nordland fylkeskommune
Eksamen i Kunnskapsløftet
Frivilliges innsats og plass i fremtidig eldreomsorg
Bakgrunn Kunnskapsdepartementet (KD) ba i brev av til universiteter og høyskoler om at det innen utgangen av 2009 var utviklet løsninger for,
STATENS BYGNINGSTEKNISKE ETAT BYGGEREGLER, BYGNINGSTEKNIKK, PRODUKTDOKUMENTASJON OG GODKJENNING AV FORETAK Funksjonsrettede krav er ikke krav i veiledning!
Likestillings- og diskrimineringsombudet
OSA saker og utfordringer
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
Særavtalen – situasjonen etter 1. august 2007 – Fagpolitiske foreninger kunnskap gir vekst
SFS Nytt pkt. 3.2 og videre prosess
JUR5620 Personvern - forelesning Arbeidsgiveres tilgang til ansattes e-post Vilkår for fjernsyns- overvåking (videoovervåking)
Diskriminerings- og tilgjengelighetsloven Studieadministrativt forum Kongsberg 23. januar 2009 Kortfattet papirnotat om diskriminerings- og tilgjengelighetsloven.
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
FLEKSITIDSORDNING hos
Hotell Klubben Velkommen! Rådgiversamling.
Roller Arbeidsgiver – Arbeidstaker – Verneombud (AML) AMU
Politisk arbeid i NEF. Bakgrunn SSE står ikke i umiddelbar fare for å bli lagt ned. Foreligger forslag om samlokalisering av hele OUS på Gaustad i 2025.
Hovedtariffavtalens bestemmelser om arbeidstid modul 2 PBL
Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Arbeidstid i barnehagen Regional skulering haust 2011 Nina Beate Jensen, Utdanningsforbundet Hordaland.
1 Nasjonale målsettinger ved bosetting og integrering av flyktninger Tromsø 11. mars 2004 Statssekretær Cathrin Bretzeg.
Diskriminerings lovgivningen
Likestillings- og diskrimineringsrett Helga Aune.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
1 Prosjektopplegg-A3 for: IHR lokalopptak Eier: Universitetsdirektøren Dato: Dette er et felt med høyt frustrasjonsnivå både blant ansatte og studenter.
Den norske tannlegeforening Å være arbeidsgiver / ansatt Advokat Elisabeth Scarpello NTFs sekretariat NTFs landmøte 2008, fagdag for årskandidater og studenter.
Tannlegevakten i Bergen NTFs tariffkonferanse 11. og 12. mars 2009.
Offentlige anskaffelser 4 Leverandørkrav, dokumentasjon og utvelgelseskriterier (av leverandør) Administrasjon og ledelse og organisasjon og forvaltning.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
5.1 Innledning I arbeidsretten ser vi på ulike regler som regulerer ansettelsesforhold. Vi skiller mellom individuell og kollektiv arbeidsrett. I den.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Fagforbundets lønnspolitikk er en viktig del av forbundets prinsipp- og handlingsprogram. I prinsipprogrammet heter det:. Fagforbundets lønnspolitikk.
Arbeidsgivers styringsrett Konvertert fra spesialkurs.
Særskilte tariffbestemmelser i KS for undervisningspersonalet i voksenopplæringen Voksenopplæring.
Arbeidsgivers styringsrett Grunnopplæring del 2. Historie Industriell revolusjon og salg av arbeidskraft Arbeidstakerne samlet seg om krav mot arbeidsgiver.
TARIFF 2010 SPEKTER. Generelt Det gis et generelt tillegg på kr per år. Arbeidstakere i stillingsgruppe 5 gis et generelt tillegg på kr
Arne Bugge Amundsen Samhandling mellom de tre øverste styringsnivåene Fremlegg til styreseminar 20/
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling
HTV-konferanse februar
Ledende og særlig uavhengig stilling
Orientering om status for spesialistutdanningen for leger
Oppdateringskonferanse høsten 2016 i Molde 1. Trekk i lønn 2
«Bare plunder og heft» Erfaringer med midlertidig ansettelse og deltidsansattes rett til utvidet stilling i kommunal sektor.
Fordeling av arbeidstid – arbeidsgivers styringsrett/handlingsrom
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Krav om sensorveiledninger – bakgrunn og intern oppfølging
Utskrift av presentasjonen:

Regulering av arbeidstid for ansatte i vitenskapelige stillinger Orientering til Universitetsstyret

Bakgrunn Endring i arbeidsmiljøloven og bortfall av særavtale som blant annet hjemlet arbeid utover ordinær arbeidsplikt på inntil 300 timer per år. KD påla institusjonene å finne en løsning for tidregistering for vitenskapelig personale. Nasjonal arbeidsgruppe nedsatt høsten 2009, og deres rapport ble lagt til grunn for videre arbeid ved UiO

Alternativer fra arbeidsgruppen: Unntatt fra AML kap 10 pga ”særlig uavhengig” Særavtale Fast arbeidstidsorganisering med avviksregistrering Fleksibel arbeidstidsorganisering med detaljert tidregistrering

Særskilt uavhengig stilling Arbeidsmiljølovens § 10-12, 2. ledd: –”Bestemmelsene i dette kapittel (dvs kap 10) kommer ikke til anvendelse for arbeidstakere i særlig uavhengig stilling” Forabeidenes definisjon av ”særlig uavhengig stilling” –Arbeidstakere som selv: kontrollerer sin arbeidstid prioriterer sine oppgaver bestemmer hva som skal gjøres hvordan arbeidet skal gjøres når oppgavene skal utføres

Konkrete kjennetegn på vitenskapelig aktivitet: Faglig selvstendighet, frihet til å velge problemstillinger, metoder, publisering av forskningsresultater og lignende Uavhengighet i faglig forberedelse av undervisningen Tidsbruken i arbeidsprosessen kan vanskelig kontrolleres av overordnede En stor del av arbeidet er skapende egenaktivitet som skjer på personlig initiativ

Det vitenskapelige personalet faller inn under begrepet ”særlig uavhengig”,fordi stillingene har åpenbar selvstendighet og uavhengighet i hvordan og til hvilken tid arbeidsoppgaver organiseres og gjennomføres

Vurdering: Ingen nye ordninger, men en konstatering av gjeldene rett, i forhold til arbeidsmiljøloven og hovedtariffavtalen. Som hovedregel vil kombinerte undervisnings- og forskningsstillinger falle inn under begrepet, hovedregel ikke nødvendig med individuell vurdering. Utdanningsstillinger og enkelte andre må det foretas en konkret vurdering.

Retningslinjer for vurdering Hjelp til linjeledere som har: ”har ansvaret for å foreta vurderinger knyttet til anvendelsen av begrepet ”særlig uavhengig stilling” i sine respektive miljøer og for å gjøre retningslinjene kjent for berørte ansatte.” Det har vært tre møter med tjenestemannsorganisasjonen om saken.