NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Å kunne kommunisere om seksualitet
Advertisements

Innflytterkvinners fortellinger om ”De viktige kvinnfolkan”
Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
OM – AV –FOR MANGFOLDIGE MUSEUMSBRUKERE KUNNSKAP OM – MEDVIRKNING AV – FORMIDLING FOR MANGFOLDIGE BRUKERE 2 fokusgrupper 1 med studenter 1 med lærere (kort-kort.
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Stressmestring & Mindfulness i skolen
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Økonomilappen Rolf Mæhle, fagsjef i Finans Norge.
Skrive og studieteknikk V/ Espen Schønfeldt
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Gratis webinar med emili nova montana kirkegaard
Vennskap Ikke gå foran meg, kanskje følger jeg deg ikke.
Bondens Trivsel og Helse Nøkkel til Suksess.
Foreldremøte om videregående skole
Bruk mediene - hvis ikke, vil mediene bruke deg Medieseminar Aurland 20. april Audun Tjomsland.
Lilandspeiderne Informasjon.
Hvordan intervjue en forsker?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Vivi Sævik, journalist i PD
Noen av sakene Norges Luftsportforbund jobber med Skolesjefsamling motorfly november 2011, Gardermoen John Eirik Laupsa.
Å skrive en sakpreget tekst
Skole & Arbeidsliv akershus.skoleogarbeidsliv.com
Nettjenesten sidetmedord.no  Oppstart 15. november 2006  Over 3000 meldinger er besvart  Ca % av innskriverne er menn, resten er kvinner.
Selvfølelse vs selvtillit
Dine sterke sider – slik andre ser dem
- Hovedrolle eller birolle
Comfort Hotel TRONDHEIM.  Billed av High Tech = Ntnu.
Godt verktøy er halve jobben
Noen matematiske nøtter
Om smidig brukerkommunikasjon Smidig 2011 Johannes Brodwall Steria Norway.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn?
Frøydis Hertzberg Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS)
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Kjære Pappa. Rart å tenke på at du startet på bunnen en gang du også.
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Oppvekstkonferansen 2012 – Bufdir Fosterbarn, minoritetsbarn, barnevernsbarn, eller barn? av Cecilia Dinardi fra Unge Duer De Unges Egen Rettighetsbase.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Yrkesfag gir mange muligheter
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Lag leddsetninger med som
Juli 14/Sted endres i topp-/bunntekst1. En attraktiv og vital lokalforening, hva skal til? En attraktiv og vital lokalforening, hva skal til? V/leder.
Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol - for foreldre med tenåringer
Skriveprosessen – …fra tanke i hodet til tekst i skriveboka…
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
morild.org en interaktiv nettjeneste i ti år Mer enn 1000 spørsmål
KBL-konferansen 7. mai 2014 Lars Aasen, Leieboerforeningen.
Lokalpolitikere i sosiale medier. Dagens nettbruker Den aktive nettbrukeren Vi er alle produsenter Kommunikasjon fremfor monolog.
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
10 regler for å skrive for web
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
Matt 28:18 Og Jesus trådte fram, talte til dem og sa: Meg er gitt all makt i himmel og på jord! 19 Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet.
Informasjon til skolens ansatte om Skoleprogrammet VIP
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Arendal kommune mottar den nasjonale innovasjonsprisen 2014 Med hjerte for Arendal ett av prosjektene.
Alle skal med Frelsesarmeens jubileumsseminar Kjell Erik Øie Statssekretær
Drop-In metoden i skolen
123 Data - Førstehjelp Krokelvdalen Skole. Hva skal vi lære Slå på/av datamaskinen Hva som må til for å komme på internett Hvilke typer kommunikasjonsformer.
BARNAS BARNEVERN 2020.
Høgskolen i Oslo Hvordan får vi vellykket flytteprosess. Personalseminar torsdag 8. juni 06 IU Vidar Holum.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
SVØMMESKOLEANSVARLIG
GERILJATESTING «Geriljabrukertesting er litt det samme som geriljakrig. Bortsett fra krig, fred, sprengstoff, lemlestelse og lignende.»
En regional traineeordning for kysten av Midt- Norge. Eies og drives av 14 medlemsbedrifter – og venter på at din bedrift også blir med på laget. Hovedoppgaver:
Spillkonsept – finn korteste vei til fremtiden Syv spørsmål som trekkes tilfeldig fra en database for å hindre juks. Multiple choice. Kortest tid.
«Hva ungdom lurer på om sex»
Utskrift av presentasjonen:

NATUR, KOMPETANSE OG EN STADIG SØKEN. Ungdomsprosjektet

Typisk Lofoten..

De er bare på besøk… Men så oppdager noen at Lofoten er så fantastisk at de vil bli værende.

Svanene på Storeidet På Storeide har det slått seg ned fastboende svaner. Hvorfor? Jeg undersøkte saken med venner, og endte opp med følgende svar:

Utflyttet biolog ”Merkelige typa. Heilt idiotisk å ikke trækk spør du mæ.”

Og.. ”Avhengig av åpent vann.” – Sportjournalist. ”Alt bunna i tellgang på mat.” – Førskolelærer. ”Så lenge de har føde er det ingen sak.” – Historiker. ”Fesk og podedes.” – Økonom ”De gidd ikkje?” – Barnevernsarbeider. ”Sjekk med Harald Våge eller Johan Sirnes” Anne Karine.

Konklusjon fra svanetesten For å bo i Lofoten: - Må du være litt sprø. - Det må være næringsgrunnlag (jobb) - Det må være et sted å ”slå seg ned” på (åpent hav.) - Og kanskje lat?

Min historie Utdannet og arbeidet i Bodø, Telemark og Oslo. Bestemte meg til å flytte til Nord-Norge. Halvt år uten jobb: ”That’s it for me.” Men så du dukket plutselig drømmejobben opp!

Ungdomsprosjektet ”Bo i Lofoten.” Mål: Fremme tiltak for å få flere i aldersgruppen 20 – 40 å bo her. Startet i august Et regional prosjekt i regi av Lofotrådet.

Informasjon Hjemmesiden boilofoten.info Facebooksiden ”Bo i Lofoten.” Toveis kommunikasjon mot utflytta lofotværinger og potensielle tilflyttere. Arbeider med informasjon opp mot næringslivet. Vi vil lære mer om Lofoten for å kunne hjelpe dere best mulig.

Hjemmesiden Forsøker å legge til rette for interaksjon. Et supplement til sosiale medier. Informasjonskanal Ungdom og unge bidrar med frivillig innsats.

Stipender Gir ut stipender for studenter som skriver bachlor- og masteroppgave. Kan bli støttet opp til 9000 for en masteroppgave, og 3500 for en bacheloroppgave. Per i dag har vi støttet 7 masteroppgaver og 1 bacheloroppgave.

Traineestillinger Arbeider for å opprette traineestillinger. Arbeider mot oppstart Mål om å få til 3-4 traineestillinger til neste sommer. Til syvende og sist er det nå helt opp til bedriftene selv om de vil inngå i en traineeordning.

Rekruttering Skal til høyskoler og universiteter for å stå på stand Vil informere om tiltakene våre og om regionen generelt. Vil gjerne ha tilbakemelding på tanker rundt Lofoten.

Sommerjobber Ønsker å påbegynne et arbeid for å promotere sommerjobber i regionen. Ser for oss speeddating mellom ungdomsskolelever og ”næringslivstopper.”

Ungdomskonferansen En møteplass for ungdom. En plass for at næringsliv skal møte lokal ungdom. Ønsker å promotere muligheter i Lofoten. Ønsker å diskutere begrensninger i Lofoten. Ønsker å vise frem all vår dyktig. Ønsker å vise frem at ungdom og studenter overhodet ikke er lat (og i alle fall ikke mer lat enn ”voksne.”)

Ungdomskonferansen fremover.. Skal bli ungdommens egen konferanse. Større grad av interaksjon Og kanskje suppleres med grunderkurs og lignende.

Ideer? Hva er det viktigste for deg for å flytte hjem? Og har du ideer til hva vi kan jobbe med?