De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Markus Zusak.
Profetene i Det gamle testamente
DEN STORE STASJON 1932.
Fra ord til liv Mars 2011.
Ungdom Ungdom er et stadie Fra 13 til 19 år, men grensene tøyes
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
”For se, fra nå av skal alle slekter prise meg salig”
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Kompetansemål: Drøfte kristendommens syn på kjønn og kjønnsroller
Bønn Uke 42.
Autopilot av Martin Nygaard
Nyromantikken Jim D: vi har da om nyromantikken. Fra 1890 til 1905.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Tidlig middelalder i Europa
Kan jeg eller kan jeg ikke?
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Bahá’í er en tro som bygger bro Innleggsholder: Saba fra 2Z Fjellhamar skole Fredag 28.mars 2008 Kontaktlærere: Magnus og Raymond.
Skattejakt-samling på torsdag
Sosser Av: Ingeborg R og Silje
Nasjonalromantikk
Kong David Salmene.
Mohammad Ali Koteich Danial Siddiq Sheikh. Hva skal vi snakke om? Directory LDAP The Apache Directory Project.
Klokka.
Heksenes hevn (273 sider) Voktorens forbanelse (352 sider)
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Islam Foto: Crystalina.
Ludvig Holberg (1684 – 1854).
Peder Claussøn Friis (1545 – 1614)
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
SHARIA Hva sier Sharia om kvinnens roller i samfunnet?
Voodoo 1.
MONA1 MONA NIKODEMUSSEN – IKT i læring 1 – TEMA 3 – TVERRFAGLIG PROSJEKTARBEID Jeg har valgt, sammen med 3 andre på studiet IKT i læring 1, og.
I Guds, den Nåderikes, den Barmhjertiges Navn
Problemet og løsningen:
Islam er fint og hvite masse om
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Islam.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
RAMADAN.
“Disippel-høring”.
Hvordan bruke adventstiden best mulig? Hvordan ære Gud i adventstiden?
Islam.
Om hellige skrifter.
Religionen og det levde livet Noen fortellinger og tanker om maskulinitet, familieliv og islam i Norge Elise Skarsaune, Reform.
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Islam.
Om hellige skrifter.
ICC selger mye bra litteratur på norsk! Min bok om Profeten Mohammad (fvmh) er en populær fargebok som er basert på historien om Profeten Muhammad (fvmh)
Islam De fem søylene.
Islams historie Ørkenlandskap i Saudi-Arabia. Foto: Pedronet.
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
ISLAM Foto: Crystalina. ISLAM  Islam er en av verdens største religioner. Man regner med at islam har om lag 1,3 milliarder tilhengere verden over.
Hvordan møte muslimer? Temasamling – 2016.
BIBELEN.
Temasamling – 2016 Hvordan møte muslimer?.
ISLAM.
Ritualisering ved dødsfall
Islam De fem søylene.
MÅL FOR TIMEN Hvem, når, hvordan?
Islam Foto: Crystalina.
Islamske riker Daniel. Islamske riker Daniel Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) Det Ottemanske flagget--> Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) En.
Islams fremstilling I media!
Islam og det arabiske riket
Islam og det arabiske riket
Utskrift av presentasjonen:

De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle De fem søyler De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle

Trosbekjennelsen (Shahada) ”Jeg bevitner at det er ingen guddom utenom Allah og at Muhammad er Hans sendebud”. Er det første som blir hvisket inn i barnets øre når det blir født. Er det siste som blir sagt før en muslim dør. Blir framsagt fem ganger daglig mens muslimene ber Trosbekjennelsen står ikke skrevet i Koranen, men er gjengitt i Hadith.

Bønn (Salat) Obligatorisk del av religionsutførelsen Visse tidspunkter. Vendes mot Mekka (qibla) Vaske hender, ansikt, hender og føtter tre ganger (wudu). På arabisk

Almisser (Zakat) Veldedighet; 2,5 % av formuen gis bort. Alle ting tilhører Gud; eiendom er gaver som skal deles. Hjelpe fattige, syke, reisende, nye muslimer osv. Sadaqa: frivillig veldedighet. Ikke nødvendigvis materielle goder.

Faste (Sawm) Soloppgang til solnedgang i ramadan Avstå: Mat og drikke Seksuelt samliv Medisiner og injeksjoner Fritak fra faste Id-ul-Fitr

Pilegrimsferd (Hadj) Én gang i livet om mulig Fysisk og økonomisk 2 millioner hvert år Tolvte måneden i den islamske kalender Spesielle klær; alle er like for Gud. Spesielle ritualer. Kaaba

Kilder http://no.wikipedia.org/wiki/Islams_fem_s%C3%B8yler http://no.wikipedia.org/wiki/Zakat http://en.wikipedia.org/wiki/Sawm http://en.wikipedia.org/wiki/Shahada http://www.islam-guide.com/no/ch3-16.htm http://www.islamicity.com/mosque/Zakat/ http://www.geocities.com/Athens/Crete/9510/shahada.html