Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme”

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

For å sitte og ikke gjøre noen ting
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.


FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
PROSJEKTET OM KOKO OG FLYPLASSEN SOLSTRÅLEN
Historien er hentet fra lang tid tilbake, da en mann straffer sin 5 årige datter, fordi hun har mistet en verdifull gjenstand. Den gang de ikke hadde så.
Laget av Embret Lund 1BAA. Hovedlærer når vi lærte det praktiske av ‘’gamle metoder’’ og var flink i det han viste oss. Det syntes også godt at han hadde.
“Historien om historien om Teskjekjerringa”
På besøk hos endene på Nidarø «titt tei – er det noen der?» Nystua, aug 12.
”Se, vi går opp til Jerusalem”

”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Bibeltime onsdag 8.januar Anne Birgitta L.K.. Luk.1, Men da Elisabet var i sjette måned, ble engelen Gabriel sendt fra Gud til en by i Galilea.
I dette shoppingcenteret hadde kvinner en unik mulighet til å velge seg ut en passende make blant forskjellige menn.....
Sett inn riktig tid/form av verbet
HISTORIEN OM DE 4 LYSENE.

En måte å lese Bibelen på
O PPGAVE 21 Side O PPGAVE 21 Da Mor (bli) ble sammen med Jan, (flytte) flyttet vi inn i det store huset hans nede ved sjøen. Jeg (få) fikk.
Med sekken full av penger!
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Geitekillingen som kunne telle til ti av Alf Prøysen.
Vi dro til Sverige med store forhåpninger – ikke bare forhåpninger om det å få kunnskap om det vi skulle gjøre på skolen, men også det å få være litt.
Hva er vitsen med å gifte seg?
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Kristine Johansen Hamar IL - svømmegruppa
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Lorax. Det var en gang et vakkert sted med fargerike planter og lekne dyr. Lorax passet på dette stedet og snakket for trærne, dyrene og andre som ikke.
GOD MORGEN.
PRONOMEN.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
”Mannen som skulle stelle hjemme”
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
Side 162 Sett inn riktig preposisjon eller adverb
Oppgave 4, side 106 – 107 Ubestemt artikkel foran substantivet.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
O PPGAVE 19 Side 139. O PPGAVE 19 NYTTE ( M ) – NYTTE ( V ) – BENYTTE SEG AV – NYTTIG – NYTE ( V ) – GJØRE NYTTE AV – UTNYTTE ( V ) 1. Han liker å nyte.
Hai ! Hai !.
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
Johannes 21,1-14.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”. Forandring fryder Ap.gj. 9,1-20 Saulus fnyste ennå av trusler og mord mot Herrens disipler. Han gikk til ypperstepresten.
De 100 mest brukte ordene i bøker i klasse..
Skrevet av Aleksander Januar 2007 Klikk deg frem 
Hvem bestemmer, du eller sjefen?.
VERDENSROMMET VI HAR NÅ JOBBET MED VERDENSROMMET I HELE NOVEMBER, OG DET HAR VÆRT KJEMPE VELLYKKET. DET HELE BEGYNTE MED AT TO GUTTER HADDE FUNNET BØKER.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
100 lure ord å lære.
Oppgave 12 side 117 – 121 i arbeidsboken
Grammatikk tirsdag 14. oktober Læringsmål: - Lære når du bruker og - Lære når du bruker å.
Og.
Kapittel 2 oppgave c Preteritum eller perfektum?
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Sanger Glade jul Å jul med din glede Jeg er så glad hver julekveld Et barn er født i Betlehem Så går vi rundt om en enerbærbusk Deilig er jorden.
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
O PPGAVE 28 Side 151 – 152 Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet.
O PPGAVE 2, SIDE 102 – 103 I ARBEIDSBOKEN Sett inn bestemt eller ubestemt form av substantivet.
Hvem er dummest? Eventyr fra Thailand.
Kapittel 3 oppgave a Sett inn bestemt eller ubestemt form av substantivet.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Utskrift av presentasjonen:

Oppgave 1 ”Mannen som skulle stelle hjemme” Substantiv i bestemt og ubestemt form Les om substantiv side 225 – 226 i arbeidsboken

Oppgave 1 Det var en gang (mann) en mann som var så sur og gretten, og han syntes aldri at (kjerring) kjerringa / kjerringen gjorde nok i huset. Da han kom hjem en kveld etter (slåttonn) slåttonna / slåttonnen, skrek og bante han så det lyste om ham. – ”Kjære vene, vær ikke så vond, far”, sa (kjerring) kjerringa /kjerringen ”i morgen skal vi bytte arbeid; jeg skal gå med (slåttekar) slåttekarene så kan du stelle hjemme”.

Oppgave 1 Ja, det var (mann) mannen godt fornøyd med, og det ville han gjerne. Tidlig om morgenen tok kjerringa (ljå) (en ljå) /ljåen på nakken og gikk i (eng) enga / engen og skulle slå, og (mann) skulle da til å stelle (hus) huset. Først ville han til å kjerne (smør) smør /smøret, men da han hadde kjernet en stund, ble han tørst og gikk ned i (kjeller) kjelleren

Oppgave 1 for å tappe (øl) øl. Mens han holdt på å tappe i (ølbolle) ølbollen fikk han høre at (gris) grisen var kommet i stua. Han la i vei med tappen i (hånd) hånda / hånden opp igjennom (kjellertrapp) kjellertrappa / kjellertrappen det raskeste han kunne for å se etter (gris)

Oppgave 1 så den ikke veltet (smør) smøret, men da han fikk se at (gris) grisen alt hadde slått over ende (smør) smøret og sto og smattet så det rant utover (gulv) gulvet, ble han så flyende sint at han rent glemte (øltønne) øltønna / øltønnen og satte etter (gris) det raskeste han kunne. Han nådde den igjen i (dør) døra/døren

Oppgave 1 og ga den et dyktig (spark) spark så den ble liggende på (gulv) gulvet. Nå husket han at han gikk med (tapp) tappen i (hånd) hånda / hånden, men da han kom ned i (kjeller) kjelleren var (øltønne) øltønna tom.