Viken Skog SA Olav Breivik 04.06.140.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
MYTER OG VIRKELIGHET OM LUFTFART OG MILJØ
Advertisements

I.
1. 2 Vi er selskapet som går nye veier Vi bygger og vedlikeholder veier og infrastruktur 2011 etablerte vi Svevia Norge AS Vi er den største entreprenøren.
Erfaringer fra 8 års (2004 – 2011 ) Krabbefiske
Velkommen til Bevola Bevola har markedets bredeste produktplattform til oppbygging av lastebiler, hengere og trailere. Våre løsninger skapes gjennom egne.
Har vi et fungerende marked i entreprenørbransjen?
Torstein Ertsgaard Daglig leder Stjørdal 3D verksted as
Slipp oss til - ungdom inn i landbruket - Presentasjon for (din kommune/temamøte)
Grunnfondsseminar Oslo, 21. september Gode og stabile rammebetingelser •Sterk økonomisk vekst •Høy befolkningsvekst –Stavanger-regionen Norges tredje.
Eiet av familien Cappelen. Etablert i 1729
Even Mengshoel Evenstad Skog- og trenæringen er en av bærebjelkene i næringslivet i Innlandet. Verdiskapingsanalysen utført av Norsk institutt.
Finanskrisen Arbeidsledighet i reiselivsnæringen Innvirkninger på Krødsherad kommune Ordfører Olav Skinnes, Krødsherad kommune.
Folketrygdfondet Finanskomiteen 6. mars Program  Folketrygdfondets rolle og mandat  Aksjer og eierskap  Renter og obligasjonsmarkedet  Utfordringer.
Furutangen Aktivitetssenter AS
Spøken som gir deg lykke!
v/adm.direktør Stig Morten Nilsen
Valgkamp Byggenæringen Norges største distriktsnæring.
Konferanse
Betraktninger om lærlinger på sykehus!
Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i
Folketrygdfondets bidrag til næringslivet – eierskapsutøvelse og kapital DNB 27. januar 2014 Olaug Svarva 1.
HKØ AS OG / ELLER Motorsenter.
Velkommen til TrygVesta
NHD Torbjørn Digernes, Rektor Forskningsbasert nyskaping Torbjørn Digernes, Rektor.
Skogmøte Vestfold Driftssjef Hans Jørgen Aas.
Premisser for framtidig landbruk i Oppland Honne 8.mai 2013 Merethe Lerfald Bjørnar Sæther.
Fiskeri- og havbruksnæringens betydning for Norge
Eiertyper/-skifter i norske bedrifter Eskil Le Bruyn Goldeng Senter for verdiskaping 30. mai 2001.
Kapittel 7: Gjeldsgrad og verdi
IA-SEMINAR NHO-LO 8. Mars 2011 Groruddalsprosjekt innen lager, logistikk og transport Samarbeid NAV, NHO (LTL) og LO (OTF) v/Hilde J. Skjærmoen, Heidi.
Enova og industrien Sarpsborg 24. oktober 2013
Et arbeidsliv for alle! Jon Valestrand - tillitsvalgt for Fellesforbundet ved Åstvedt AS.
NESO FORMANNSKOLE Oddbjørn Toften
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Hvordan få en økonomisk dimensjon på investeringens godhet? Svein Sandbakken Temadag 6. Mai 2010.
VI ØNSKER TOLLPOST FUTURUM VELKOMMEN TIL NORENGROS K.J. BRUSDAL AS
Asak Miljøstein AS.
Den realfaglige skolesekken Hva kan museene gjøre for å styrke interessen for realfag? Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
AFFN- Årsmøte i Tromsø 3 Mars 2011 Adm. Direktør Kjetil Romsdal.
Den anbefalte banken! Presentasjon på RAFF Seminar V Erik M Throndsen.
NTS-KONSERNET Resultatpresentasjon pr 3. kvartal november 2011 kl 0800.
Made by:. Det var en gang… Kristiansand hadde behov for et moderne svømme- og badeanlegg. Kommunen utlyste en konkurranse – utfordret private aktører.
Om skog, bioenergi og klimanøytralitet
Presentasjon for Aukra
Leieprisstatistikk for Oslo Markedsleie og Gjengsleie for hybler og leiligheter i Oslo 2. kvartal 2009 Leieprisstatistikk for Oslo Utarbeidet av.
En del av kretsløpet 1.
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Samarbeide for å overleve? Mulighetene er der…og MÅ tas 5 September 2014 Grafisk bransjeforenings landsmøte 2014.
Og.
Eller: hvem skal bygge landet? Gode valg i utdanningssystemet.
Tre satsningsområder – Næringslivets potensiale Bygge og selge flere hytter Å få hyttefolket til å bruke hyttene sine mer –
Velkommen til Bevola - Bare bedre løsninger Nordeas Erhvervspris 2011CSR Award 2013.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Rett kompetanse 2014 Asle Prestegard Direktør, Bergen Hotel Gruppen AS
National Gründercamp Enovas formål Fremme en miljøvennlig omlegging av energibruk og energiproduksjon og utvikling av energi- og klimateknologi.
Velkommen til en kort presentasjon av Glommen Skogs satsing
Næringslivets økonomibarometer Resultater for NHO Vestfold- 4. kvartal 2014.
Rogaland Januar 2015 HMS en – her og nå – paal Ove.
Espen Starheim Momentum Selvkost AS
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
Hvordan sikre sunne arbeidsforhold i bygg og anlegg.
Revidert biblioteklov - nye muligheter!
Bioøkonomi i oljeskyggen Åpen høring i Stortingets finanskomité 16. mai 2013 Johan C. Løken, styreleder i Det norske Skogselskap.
Hva blir Trøndersk landbruk sin viktigste rolle de kommende tiårene? Hvordan videreutvikle potensialet for verdiskaping? Sør-Trøndelag Fylkesting 14. april.
2004 HUMSAM Etableringskurs Regnskap Tor Borgar Hansen & Erling Maartmann-Moe.
ALLSKOG BA eies av 8000 skogeiere fra Møre og Romsdal til Troms. ALLSKOG er også en interesseorganisasjon for eierne, og jobber for å sikre rammevilkåra.
Skogeierens rolle og muligheter Vårt grønne gull - Mulighetskonferanse Sarpsborg, 3. mai 2012 Ragnhild Borchgrevink Administrerende direktør Viken Skog.
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
Fjordlaks AS - konsernet
Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at.
Utskrift av presentasjonen:

Viken Skog SA Olav Breivik 04.06.140

Styreleder i Viken Skog Olav Breivik Investor og skogeier Olav Breivik fra Østfold ble valgt som styreleder i Viken Skog våren 2014. Breivik er kjent for å snu dårlige bedrifter til pengemaskiner. Gjennom konsernet Breivik Holding eier han virksomheter som Bilbutikk 1, tre Maxbo byggevareutsalg, Ringvoll Klinikken. Han er også tungt inne i eiendom, landbruk og skogbruk. - I jobben som styreleder blir det viktig med fokus på samarbeid og gjennomføring med aktørene innenfor skognæringen, til det beste for bransjen. Vi må øke produktiviteten i skognæringen, og dette setter store krav til både investeringer og bruk av ny teknologi. I skog-Norge står det over en 20- års periode over 900 milliarder kroner hvis vi evner å få kapital til de nødvendige investeringer i nye produksjonsmidler, slik at vi kan opprettholde og ikke minst øke verdiskapningen i Norge, sier Breivik. En av Breiviks mottoer i livet er-« Vel gjort er bedre enn vel talt» Viken Skog SA, mai 2014

Viken Skog SA er Norges største skogeiersamvirke med 10 600 andelseiere som eier 10 millioner dekar skog Viken Skogs kjernevirksomhet er tømmeromsetning og tjenesteyting til skogeiere Viken Skog har større eierposter i flere industribedrifter og er i tillegg i ferd med å utvikle ny skogbasert industri på industriområdet på Follum Årlig omsetning utgjør i underkant av 1 milliard kroner, og det er 150 årsverk i konsernet Viken Skogs hovedkontor er i et moderne signalbygg i tre på Hvervenmoen ved Hønefoss Viken Skog SA, mai 2014

Viken Skogs strategi i 2. ledd: Kort om Viken Skog SA 10 600 andelseiere i fem fylker Mer enn hvert femte tre hogd i Norge omsettes gjennom Viken Skog Industrielt engasjement i 100 år Viken Skogs strategi i 2. ledd: Vil fornye verdikjeden fra stubbe til industri, redusere kostnader Tar skrittet helt ut i den industrielle delen av verdikjeden Viken Skog SA, mai 2014

Viken Skog består pr. 01.01.2014 av: For to år siden var Viken Skog SA ETT selskap. Nå er det et konsern med åtte datterselskaper. Og flere tilknyttede selskaper. Det skaper en ny situasjon. Hvordan skal vi styre konsernet? Hvordan skal vi integrere de nye «døtrene»? Viken Skog er blitt mer komplekst enn før, og vi må tenke gjennom vår struktur og ressursbruk. Viken Skog SA, mai 2014

Å arbeide for at andelseierne får høyest mulig rotnetto Viken Skog skal ivareta andelseiernes interesser, og det er nedfelt i de strategiske hovedmål med:   Å ivareta og fremme bruks- og eiendomsrett til skog og utmark og legge til rette for næringsvirksomhet på andelseiernes arealer Å arbeide for at andelseierne får høyest mulig rotnetto Viken Skog SA, mai 2014

Vi rydder for nye Follum – 14.03.2014 Gamle Follum – 17.06.2013 Gamle Follum – 17.06.2013 Vi har lagt 138 millioner kroner i Follum ved kjøp og investeringer i infrastruktur. Dette er ikke «penger ut av vinduet»! Tomten og de anleggene vi har der er svært verdifulle, langt ut over bokført verdi. Vi holder på å bygge tømmerterminal langs de eksisterende jernbanesporene. Den skal stå ferdig innen ett år. Dette er et av Norgeshistoriens største rivingsprosjekter: 36 000 kvm grunnflate 96 000 kvm gulvflate Nesten alt det gamle prosessutstyret er solgt 900 containere stål og metall er solgt 120 – 150 000 tonn betong skal knuses og brukes til opparbeiding av arealet Viken Skog SA, mai 2014 Vi rydder for nye Follum – 14.03.2014 Vi rydder for nye Follum – 14.03.2014

Skogen er svaret. Hva er spørsmålet? Viken Skog SA, mai 2014

Treklyngen Viken Skog har lagt 138 millioner kroner i Follum ved kjøp og investeringer i infrastruktur. Tomten og de anleggene er svært verdifulle, langt ut over bokført verdi. Det bygges nå tømmerterminal langs de eksisterende jernbanesporene. Den skal stå ferdig innen ett år. Dette er et av Norgeshistoriens største rivingsprosjekter: 36 000 kvm grunnflate 96 000 kvm gulvflate Nesten alt det gamle prosessutstyret er solgt 900 containere stål og metall er solgt 120 – 150 000 tonn betong skal knuses og brukes til opparbeiding av arealet Viken Skog SA, mai 2014

Hvorfor Struksnæs Skog AS ? Flinke til å skape høy rotnetto på alle 5 maskinlag Godt over gjennomsnittet pr. m3 pr. time gjennom alle 5 maskinlag: Hvorav ett lag går mest på tynning Avvirker årlig ca. 140-160 000 m3 Et selskap hvor ansatte kjører skogsmaskiner (ikke eieren) Rekrutterer gode skogsmaskinførere gjennom lærlinger Selskapet vil gi oss grundig innsyn i kostnadsflyten Kommentar fra Inge: Har totalt sett rekruttert 12-14 lærlinger. 10 av disse er fortsatt ansatt i selskapet. 12 av de ansatte har fagbrev som skogsoperatør. Bedriften er IA og MEF bedrift. Vi har ikke begynt å eksperimentere med skogsmaskiner av ulike årsaker. Underkapasiteten på entreprenører gjennom vinterhalvåret har vært stor. Alle 5 maskinene går og produserer for fullt. Når vi ser hva det koster og drive skog, vil den hovedsakelige innsparingen ligge i ordrehorisont, planlegging, skiftkjøring o.s.v. Denne får vi ikke testet ut med dagens horisont hvor skogeier skal sjekke alle leire, og når han bestemmer seg skal det gjerne hogges umiddelbart. Overnevnte gir ingen mulighet til planlegging av rute og samkjøring for entreprenørene o.s.v. Men slik har hverdagen blitt, og vi håper på sikt å se litt lengre frem, vi er sikre på at her er det mye å hente! Viken Skog SA, mai 2014

Valdrestømmer AS Daglig leder: Einar Bruskerud

Valdrestømmer AS Selskapet har pr. i dag 8 tømmerbiler. 12 ansatte Inkl. 1 stk. 100 % kontraktør Nyere og moderne bilpark 12 ansatte 3 av bilene går fullt skift, andre går skift etter behov Se kommentar på neste slide. Viken Skog SA, mai 2014

Hvorfor Valdrestømmer AS ? Med utgangspunkt i senere års erfaringer vil Valdrestømmer AS sikre oss en større grad av transport Selskapet er ryddig og meget veldrevet med gode HMS- resultater, lite ulykker og skader Selskapet har over lengre perioder hatt en blanding av ansatte og eiere som sjåfører Flytter mellom 160 – 180 000 m3 årlig Samlet legger alle bilene i Valdrestømmer bak seg mellom 800 000 – 1 000 000 km vei årlig Kommentar fra Inge: Brukte gjennom 2013 ca. 40 000 kroner av forsikringen. Dette gikk i hovedsak til en fastkjøring på snuplass og resten frontruter. Hovedårsaken for at Viken Skog kjøpte Valdrestømmer er mangel på kapasitet store deler av året (historisk). TFØ og Viken Skog som selv har transportledelse, kjemper som oftest om de sammen bilene og selskapene. I og med vi nå eier selskapet skal disse kjøre bare Viken Skog-tømmer. Vi vil også teste ut hvilke synergieffekter vi finner i kombinasjon med hogstfelt, snevre åpningstider på veier som følge av været, o.s.v. Viken Skog har styringen. Viken Skog SA, mai 2014

-Skogeierens førstevalg! Viken Skogs visjon -Skogeierens førstevalg! Viken Skog SA, mai 2014

Administrerende direktør i Viken Skog, Ragnhild Borchgrevink Ragnhild Borchgrevink startet i Viken Skog i 2010. Borchgrevink har tidligere vært salgsdirektør ved Norske Skog Saugbrugs og hadde de 12 årene hun jobbet i Norske Skog ulike stillinger i inn –og utland. Borchgrevink er utdannet jurist fra Universitet i Oslo. Viken Skog SA, mai 2014