Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Hvordan nå ut i Media ? NASOL-orkestrene og forholdet til media.
BRUKERMEDVIRKNING, INDIVIDUELL PLAN OG ANDRE ENKLE TING Lakselv 15 september 2009  Brukerorganisasjon for LARiNord 1 Vidar Hårvik MARBORG.
Sponsordugnad Sandar IL – mars Våre utfordringer •Vanskelige økonomiske situasjon •Dugnadsbasert klubb fra 2009 •Cupene krever mye ressurser •Forventer.
Fra ide til virkelighet Kjell Nilsen Idrettslag3.
BASISHALL som grunnlag for rekruttering v/Paal-Mogens Furuseth
Anlegg Spørsmålet var:
FGI
(Konf+årstall)-QUIZ (dette er en mal som må tilpasses lokalt, la kreativiteten få fritt spillerom! Tilpass etter tema og opplevelser dere hadde i løpet.
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
Idrettsrådet i Trondheim Idrett skal være tilgjengelig for alle Trondheim kommune – en av våre støttespillere !
Lærlinger på v/Rune Løberg Markedssjef i BK Gruppen.
Idrettspolitisk dokument
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Eksempel på å løse en rettstvist
Større idrettsarrangement til Nord-Norge
Spillemidler til idrettsanlegg i Nord-Trøndelag 2011
De viktige ting i livet Kilde: Ukjent.
Forslag til Levangers 1000 års logo
Resultatene av Spørreundersøkelsen i Langesund Rotaryklubb.
Strategi og handlingsplan
FARGERIK FOTBALL I ULLENSAKER KOMMUNE
Informasjonsarbeid i NFF Introduksjon til EZ publish Ved informasjonsleder Harald Nyquist IT-ansvarlig Kaare Øystein Trædal og avdelingsleder Oslo, Henrietta.
Strategisk plan NORSK FRIIDRETT MOT 2012 Verdigrunnlag Friidretten skal være preget av:Friidretten skal være preget av: Glede, helse, ærlighet.
Budsjettdrøfting i bystyrekomite for oppvekst og utdanning 12. oktober.
Kapittel 4 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.
9 Politikk – noe for meg?. Stemme ved valg Frie politiske valg er et av de viktigste kjennetegnene på et demokrati. Ved å delta ved valg stemmer vi på.
Basishall Løten ”Merkevarebygging” Ut av hallen (sommeravslutning) Oppvisninger 1. mai og 17.mai Turnshow Pressedekning Være positiv.
Hjelp, jeg har blitt / er klubbleder !
Ny skole i Nordre Bydel - et bydelsprosjekt, ikke bare en ny skole…
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Rådet for funksjonshemmede i bydel Frogner og arbeid med universell utforming Rudolph Brynn Leder for Rådet for funksjonshemmede Bydel Frogner.
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
Opplæringspakken for barnerepresentantene Møte med administrasjon, politikere og media Hvordan få fram det jeg vil si.
Oppsummering fra work-shop mellom hovedstyret og styrene i håndball og fotball Verdiene våre Virksomhets- ideen Visjonen vår Lokal- miljøet Idrettslig.
Veiviseren HÅNDBOK FOR TILLITSVALGTE I KLUBBENE
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Larvik Campingplassforening 22 medlemmer, fra 20 til 600 plasser Sesongplasser, døgnplasser, hytter, leiligheter, brygger, badestrender, kafe, aktiviteter,
Gym og Turns plass i norsk idrett Idrettsstyremedlem Jorodd Asphjell
Hvordan vinne kommune- og fylkestingsvalget 2011? Børre Rognlien, 2. visepresident For Østfoldidretten 22. oktober 2010.
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Kommune- og fylkestingsvalget i S TORTINGSVALGET EN SUKSESS !
Organisasjons-struktur
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kva er vår oppgåve i Bømlo?
Idrettsrådets ansvar og rolle
Ullensaker Idrettsråd Handlingsplan NIF’s strategier ”de 11 løfter” Handlingsplanen 2005 – 2007 til Ullensaker Idrettsråd tar utgangspunkt.
Hvorfor skal vi lage den og hva skal den inneholde?
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Dugnad Erfaring med dugnad Jobb i grupper. Spør hverandre og finn ut hvilke oppgaver de fleste har gjort. Finn også ut om det er noe ingen har vært med.
Medietrening Slik får vi suksess. Mediearbeid for deg som tillitsvalgt ●Bruk av media for å få gjennomslag ●Hvordan håndtere de dårlige sakene ●Hvordan.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
KIF-planens innhold og formål Innspill til Handlingsprogram Kommuneplan Kunnskapsgrunnlag Kartvedlegg Vedlegg fra Asker Idrettsråd Strategier, mål og.
Falkeidhallen Hallen ønskes plassert på Troppene i enden av kunstgressbanen med utsyn over vågen.
Grüner idrettslag Grüner er 90 år i år Fire ulike idretter.
Orientering for Rådmann Einar Gaustad - Asker kommune 11. oktober 2007 Kl
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Strategi Utkast.
Bli samarbeidspartner med Charlottenlund sportsklubb Junior
Økonomi og pengestrømmer i idretten
”Idrettsbyen Harstad”
Daglig leder i 50% Arbeidsoppgavene vil bestå av:
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Bli samarbeidspartner med Charlottenlund sportsklubb Junior
Stortings- og idrettsvalget 2017
Utskrift av presentasjonen:

Bidra på Anleggsdagen 2009! Den 29. august i år går idrettslag, forbund og kretser over hele landet ut i sitt nærmiljø for å vise at noe må gjøres med etterslepet i anleggssektoren. Dette er breddeidrettens dag, og alle lag, forbund og kretser står fritt til å bestemme selv hvordan de vil bidra. Anleggsdagen skal sørge for at politikerne får øynene opp for idretten, og skjønner at de må løse problemene med etterslep nå! Slik kan ditt lag, forbund eller krets planlegge Anleggsdagen: Bestem hvilke anlegg dere vil sloss for denne dagen. Er det byggingen av en helt ny flerbrukshall eller rehabilitering av den gamle lysløypa dere venter på? Bestem en aksjonsform. Under er noen forslag til aksjonsformer, men finn gjerne på noe helt annet. •Idrettshall for en dag: bygg gapahuk eller sett opp telt i storgata eller på torget slik at i alle fall de aller yngste medlemmene har en ”hall” å være i. •Selg vafler eller lignende til inntekt for et nytt anlegg – regn ut hvor mange vafler dere må selge for å bygge hele anlegget og skriv opp tallet på en stor plakat – de fleste vil nok se at dere ikke kommer i mål på egen hånd med det første! •Arranger en turnering på torget eller et annet sted hvor det er mange mennesker en lørdag formiddag. Da ser alle at idretten trenger et sted å være. •Inviter medlemmer, familiene deres og lokale politikere og stortingskandidater til grillfest på eller ved tomta der en ny hall skulle stått. Spør politikerne hva de vil gjøre med saken. Uansett hva dere velger å gjøre, er det lurt å varsle lokalavisen om hva som skal foregå et par dager på forhånd. Dette kan gi idretten i hele landet mye oppmerksomhet!

”Hvis politikerne mener alvor med folkehelsearbeid og positiv tilrettelegging for barn og unge, er det på tide at de tar det økonomiske ansvaret for å bygge anlegg. I Mandal gjennomførte Idrettsrådet en brukerundersøkelse i Anleggsbehovene ble prioritert av et samlet Idrettsråd og overrakt politikerne. Det nyttet. De to anleggene som hadde flest brukere i kø er nå på plass. Det var kunstgressbane og flerbrukshall - men etter 10 år venter vi fremdeles på finansieringen av det tredje anlegget for friidrett i Idrettsparken. Et friidrettsanlegg som skal trekke barn og unge trenger fast dekke i dag. 29. august vil vi minne politikerne om løftene de har gitt, både lokalt og sentralt. Friidretten i Mandal er i ferd med å bli akterutseilt. ” - Kalle Glomsaker, anleggsansvarlig i NFIFs sentralstyre og medlem i NIFs anleggspolitiske utvalg. Styremedlem i MHI friidrett og Mandal Idrettsråd. Sjøsanden ved Mandal. Kanskje skjer det noe her 29. august? ”I 2008 arrangerte Tromsø Idrettsråd og prosjektgruppen "Idrettsbyen Tromsø 2010" en storstilt markering den 4.juni 2008, for å sette fokus på anleggssituasjonen i byen. Rundt regnet 3000 idrettsutøvere, kledd i alle byens drakter, gikk i tog til Stortorget hvor det var storstilt show med blant annet turnoppvisning, klatring opp rådhusveggen, overrekkelse av en statusrapport til politikerne om anleggssituasjonen, samt forslag til handlingsplan for utvikling av idrettsanlegg i Tromsø de neste 10 årene. Det var reneste 17.maistemningen og en stor suksess. 29.august er vi klare til å gjøre noe minst like spennende!” -Jonny Ternlind, styreleder Tromsø Idrettsråd Rune Kufaas, styremedlem og anleggsansvarlig Tromsø Idrettsråd Torget i Tromsø 4 juni 2008 Foto: Jon Terje Eiterå ”29.august vil vi, sammen med de andre gruppene i Grüner IL, sørge for at alle på Grünerløkka blir gjort oppmerksom på hvordan anleggssitasjonen for bydelens unge er” - Marianne Rønnevig, styreleder i Grüner Fotball IL