SJØMATKURS VELKOMMEN! MÅLGRUPPE: FAGBREVKANDIDATER FORMÅL: PRAKTISK PÅFYLL TIL FAGBREVPRØVEN ARRANGØR: OPPLÆRINGSKONTORET KURSANSVARLIG: RYFYLKELAKS AS OMFANG: 2 DAGER DATO: – STED: RYGJABØ VGS KURSHOLDERE: TORFINN IDSØ, GRETHE LUNDEN.
MÅL VI LAGER SJØMATBORD MED UTELUKKENDE SELVPRODUSERTE PRODUKTER. PRASKISKANDIDATER SKAL OPPNÅ BEDRE KUNNSKAP OM RÅVARER, RÅSTOFFBEHANDLING, KONSERVERING OG FERDIGE RETTER. SERVERING AV SJØMAT OG GRUPPEVIS PRESENTASJON TORSDAG. FELLES MÅLTID TORSDAG
PROGRAM ONSDAG Velkommen og presentasjon av kurs Valg og vedlikehold av redskaper Demonstrasjon av utstyr Identifisering av råstoff og kvalitet Filetering for hånd Beinplukking, reinskjæring Skinning Konserveringsteknikker Litt skalldyr/skjell Forberedelser til torsdag, som fiskekraft og fiskefarse. Bestemme selvvalgt rett.
PROGRAM TORSDAG Fiskesuppe/fiskegryte Tørr-/klippfiskdemo med litt teori Speke-/kryddersild og silderetter Marinering Fiskekaker/fiskeboller/fiskepudding Selvvalgt rett Markedsføring/presentasjon Buffet og felles bespisning