Hva heter delene og hva gjør de?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
Advertisements

Vi har kjøpt en liten hytte på fjellet, og lurte på om du ville ta med deg familien eller noen venner og komme en tur i påsken for en liten påskepils med.
Løpeteknikk - Økt fart, færre skader.
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Reparasjon.
utnytte ledg rom/medløpspasning
4 Bruk øynene riktig.
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
SAMØVELSE opptreden skadested
Fra geometriske former til abstrakt design.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Puls-jet Trike.
Brannforebyggende tiltak
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Dette er en test på SONY’s nye teknologi. Med dette nye systemet kan vi gjøre det slik at skjermen din fungerer som et kamera slik at vi kan ta et bilde.
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Au2Pc med kortleser TPpay. Hurtigbruksanvisning.
Vedlikehold og reparasjon
Værskip.
Spikerpistol Spikerpistoler får du i forskjellige størrelser som skyter forskjellige spiker. De 3 mest brukte typene pistoler er: 4tomspistol, krampepistol.
Teknologi i skolen-prosjekt
Naturfag klasse Av: Karina Schjølberg
Sikkerhet - bakgrunn og introduksjon til kryptosystemer
Legge inn en avtale i mobilkalender Her er det et eksempel på hvordan en avtale legges inn. I eksempelet bruker vi Nokia Her er det en innebygget.
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
Prosjekt ”Glad og trygg på vei til Staupshaugen”
Organisk kjemi - kjeder av karbonatomer
Kildesortering! La tingene gå i.
Visjon Bidra til økt verdiskapning innen norsk trebransje, samt stimulere til barns interesse for teknologi og nyskapning.
Fett og helse Det er ikke ett fett.
Kapittel W Enzymer.
Arkivere e-post i mapper E-post som dreier seg om det samme, kan samles ett sted. Det kan være praktisk. Du kan gjøre det ved å lage mapper. Så kan du.
Ta bilder med mobiltelefon
Fysikk og teknologi - Elektrisitet
De lever i grupper som heter flokk. Der lever mange hunner og kalver.
TRAFIKKREGLER Av Christian og Thomas.
Fordøyelsessystemet Næringsstoffene i maten er store molekyler.
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
Roboter og matematikk!.
Drammensskolen ønsker foresatte velkommen inn i FRONTER
Materialvalg for rommet Oppsummering
Team Jæren Styrkeprøven Lag TEKNISK SKIKK OG BRUK
Trafikkopplæring.
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Resirkulering av flasker.
TEKNIKK KVELD VIKERSUND 1.november 2010
Innstilling Kverneland Vendeplog.
Her er en test på SONY`s siste teknologi
SERVIETTBRETTING Visste du at serviettbretting har eksistert i over 500 år? Det finnes over 50 forskjellige bretteteknikker. Du må kunne minst.
Johanne Molnes Harkjerr
«Synlighet i mørket» Trafikksikkerhet 2014
Kap. 3 Energi og krefter - se hva som skjer!.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
Atomer, molekyler m m.
Hva er piggdekk? Piggdekk er dekk til kjøretøy som har pigger av metall i slitebanen. Mellom 60 og 120 pigger i hvert dekk. Er beregnet på kjøreforhold.
Laget av: Kamilla M Sofie Synne
Trafikk regler og sykler
PREPOSISJONER.
METALLER. VIKTIGE ORD. Sitt sammen 2 og 2 og snakk om ordene. Lag setninger hvor dere bruker ordene.
Landeveistrening Kjøring i feltformasjon © IF Frøy.
Sikkerhetskontroll av mc.. Kontroll av hjul og dekk foran.
Grunnstoffene og periodesystemet
Dekktyper I dag skal vi gå gjennom fire dekktyper: de symmetriske, de asymmetriske, de retningsbestemte og de asymmetrisk retningsbestemte.
Monteringsanvisning.
Tilpasse «framhevet bilde» i paint
Hvem er: Merida?.
Vitaminer og mineraler
Byggebeskrivelse Seven Eleven
Utskrift av presentasjonen:

Hva heter delene og hva gjør de?

Kjede: Kjede er bindeleddet mellom kranksettet og tannhjulene bak på sykkelen. Kranksett: Tannhjulene som sitter foran med pedalene. De fleste sykler i dag leveres med 1, 2 eller 3 tannhjul foran Kassett/ frikrans: Tannhjulene som sitter montert på bakhjulet Vi kaller den for en ”frikrans” fordi den griper tak i bakhjulet når du trår fremover, men den frir seg når du stopper å trø. Dette gjør at pedalene ikke følger med rundt når du stopper å trå

Sadelpinne/setepinne: Røret som sitter mellom sete og ramme. Denne finnes i mange former. De kan levers med mange forskjellige justeringsmuligheter, og noen har også støtdemper i sadelpinnen. Bremser: Det er mange type bremser, men dette er den mest brukte av de, V- bremse med klosser. Klemmer rundt felgen når du bremser. På litt dyrere offroad sykler er det mer og mer vanlig med skivebremser som på bilde til høyre Nav: Navet er senteret i hjulet, hvor eikene/spilene er festet. Inne i navet er det kulelager som er satt inn med fett slik at hjulet ruller bra. En aksel blir montert gjennom lagrene, slik at vi kan feste hjulet til sykkelen.

Gaffel: Gaffelen er ”festet” til forhjulet. Den lages også med dempere for de som sykler i terreng. Det er hovedsakelig 2 type dempere: olje- eller luft dempere. Stem/ styrepinne: Dette er leddet mellom styre og gaffelen, montert gjennom rammen. Det ligger også her 2 lagre som er satt inn med fett. Ramme: Tar du vekk alle deler som kan skrues vekk fra en sykkel sitter du igjen med rammen. En ramme lages i mang forskjellige metaller, f.eks. stål, aluminium eller karbon.

Kranklager: Dette er lagrene som ligger mellom pedalarmene inne i ramma. Det er kulelagre som er smurt inn i fett, slik at pedalarmene går lett rundt. Bakre gir: Fører kjede opp og ned mellom de små og store tannhjulene på kassetten/ frikransen. Front gir: Gjør samme jobb som det bakre giret, men på tannhjulene foran/ kranksettet.

Felg: Felgen er metallringen som dekket sitter på. Eiker/ spiler: Binder felg og nav sammen. Dekk og slange: Det finnes utallige typer dekk og slanger. Det er også mulig å kjøpe seg dekk som har et forsterket belegg inni seg, som gjør at de ikke punkterer så lett. Noen sykler har også dekk uten slange inni. Sykler du på glatt føre kan du kjøpe deg piggdekk til sykkelen din.

Girsjalter: Hendelen du bruker for å skifte gir, enten det er på tannhjulene foran eller bak. Det finnes utallige typer på markedet. Bremsehendel: Overfører din bremsekraft til bremsene på hjulet Vaiere vaierstrømpe: Vaier er laget av mange små ståltråder som er flettet sammen. Brukes som overføring mellom bremsehendel og bremser, eller girhendel og gir. Vaierstrømpen er beskyttelsen for vaieren, og består av plast ytterst og en metalltråd som er tvinnet rundt innvendig.

Setter vi sammen alle disse delene og litt til, har vi en komplett sykkel