Fórplan.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Energi og næringsstoffene
Advertisements

Teknisk og metodemessig oversikt
”Til Start” Treningsprogram for unghest
ERNÆRING HIL FOTBALL.
Heidi Ødegaard Gammelsrud
ENERGIOMSETNINGEN.
Fôrkvalitet Godt grovfôr i rundballen Av Linn Hege Engen
Legeringer Per-Einar Rosenhave
Kosthold og trening med fokus på syklister
Råd for et sunt kosthold (1)
Kurstreff 3 Dagens tema: Del 1: ”Ikke ett fett” Del 2: Bedre forståelse for matvaremerking/ ”Lære å lese varedeklarasjonen”. Kursøktens del 1 skal gi økt.
Råd for et sunt kosthold (1)
fra helsemyndighetene
Sunn Livsstil Sunne matvaner!.
Salt versus salterstattere – et valg mellom pest og kolera?
Rent og frisk vann innen rekkevidde Fyll vann fra springen rett i beholderen. Filteret fjerner alle urenheter og tilsetter mineraler. resultatet er et.
Aminosyre Arginin.
Uten mat og drikke.
Hestens vedlikeholdsbehov
FROKOST Frokosten er dagens viktigste måltid.
Test av skjermer på fergene Horten - Moss
Kosthold og ernæring ved revmatisme
Fit tilbyr en annerledes, og smartere, tilnærming til endring av kroppsfasong. Med Fit handler det ikke om tallene på vekten, eller om telling av kalorier..
Energibalansen.
Restitusjon og kosthold
3. ERNÆRING OG HELSE sunt kosthold og aktiv livsstil
Faget Utdanningsvalg Jobbskyggedag
Presentasjon for diskusjon på foreldremøter m.m
Helseetaten Presentasjon og diskusjon på foreldremøter m.m.
Oslo kommune Sykehjemsetaten ERNÆRING I SYKEHJEM.
Innføring i behovet for ernæring i et fysiologisk perspektiv
Finansrådgiver Steinar Olsen Høgskolen i Oslo 30. januar 2007 Kommunal finansforvaltning.
Innføring i behovet for ernæring i et fysiologisk perspektiv
Forsøk ved vitensenteret
Kap 19 Termodynamikkens første lov
Overvekt Konsekvenser, årsaker, behandling Serena Tonstad, OUS
Betyr ernæring noe for evne til fysisk aktivitet?
Kornmøte på Skjetlein VGS 2 desember
– næringsstoffene omsettes i kroppen Fordøyelsen
Bruk av beite i oppdrett og kjøtproduksjon på storfe Del I
Dialogkonferanse billettkontroll, samt vektertjenester for nattilbudet
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
DNTs Unghestsatsing.
Agenda Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra PuP (Bjørn Andersen) Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra instituttene Råd om/prosedyre.
Kommuneundersøkelse høst 2010 for Distriktssenteret - Kompetansesenter for distriktsutvikling.
Hva er det viktigste i livet ditt? Betyr det mye å ha god helse?
Bakgrunn og formål Bakgrunn:
Kosthold og Livsstil v/Jorunn E. Hauso
Grunnleggende Slede Hund Ernæring
Norges idrettsforbund
Kostholdsforedrag Sterkenilsdagen
Presentasjon Tema 2: Kosthold og helse Forholdet mellon mat og helse og hvordan komme i form Cristina Andrea Lydia.
H00 Oppgave II B 1. i) Glycerofosfolipider inneholder en polargruppe i tillegg til hydrofobe fettsyrer. De kan derfor orientere seg i membranen med polargruppe.
Fagmøter på Helgeland Hvordan skal vi tilpasse oss en lenger vekstsesong? 1.
MER KRAFT FRA KJØTTINDUSTRIEN 35 % av Nortura’s biomassen 3% av omsetning Norilia er 100% eid datterselskap av Nortura.
2. ninajohansenforskienvoksenopplæring 3D figurer av kvinne og mann finner du på denne siden:
Korn og brødvarenes plass i et sunt, norsk kosthold
LIVSSTILSYKDOMMER Hjerte- og karsykdommer Diabetes Fedme Kreft Tannråte.
Idrettsernæring. Agenda ● Kort om karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. ● Måltidsvaner ● Hva spiser vi før trening? ● Hva spiser vi.
Teori mat&helse 1 Emne: Mat og livsstil Måltider HVORDAN: 4-6 måltider pr dag. 3-4 timer mellom hvert måltid. Variert kosthold Minst mulig sukker og.
KOSTHOLD FÅ KROPPEN TIL Å YTE MAX GJENNOM HVERDAGEN, PÅ TRENING OG KAMP!
MAT 3. KLASSE v/ Henriette Heesch Holmen Kan dere et annet ord for mat?
Husk sunn matpakke Hva putter du i matboksen? Har du noen gang tenkt:
Hva gir oss energi i maten
Erstatning for klimabetinget avlingssvikt
Fôring av unghest Til Start
Fotosyntese Ny sang!.
VANN.
Begge deler eller begge to?
Utskrift av presentasjonen:

Fórplan

Generelt. Fór hesten ofte og lite om gangen. Gjerne 3 -5 ganger daglig. Godt fiberrikt grovfôr er hestens hovednæring. Middels slått. Kraftfór brukes etter behov. Minst 50% av hestens dagsbehov (antall fórenheter) bør komme fra grovfór. La hesten spise noe høy/grovfór før den får kraftfôr. Hesten trenger fra 20 til 60g salt per dag avhengig av temperatur og treningsintensitet. Dersom hesten ikke tar saltslikkestein, kan grovt havsalt tilsettes i fôret. Hesten trenger mye protein mens den vokser. Voksen hest trenger mindre protein og mer energi i fôret. Mineral fòr og kalk, gis kun når hesten får lite kraftfór. Unghest mindre enn 1,5 kg oppdrettsfôr per dag. Voksen hest 2 kg kraftfór per dag.

Fórplan for hestens 1. leveår – dagsbehov. Vann Fórplan for hestens 1. leveår – dagsbehov.   Vann – Fri tilgang til rent friskt vann. Gjerne lunket vann i vinterhalvåret. Salt. – Fri tilgang til saltslikkestein. Høy. – Fri tilgang til middels slått høy. Kraftfór – Spesialfór til føll eller oppdrettsfór. Siste måned før avvenning 0,5 -1,0 kg. Etter avvenning 1,0 – 1,5 kg. Våren som ett- åring 1,0 – 2,0 kg. Mineralfór. – Gis i tillegg dersom hesten får/trenger lite oppdrettsfór. Kalk – Er inkludert i fórplanen ovenfor.

Fórplan for hestens 2. leveår i trening – dagsbehov.   Vann – Fri tilgang til rent friskt vann. Gjerne lunket vann i vinterhalvåret. Salt. – Fri tilgang til saltslikkestein. Høy. – Fri tilgang til middels slått høy. Kraftfór – Inntil 2,5 kg oppdrettsfór avhengig av hold og forventet voksen vekt og størrelse. Mineralfór. – Gis i tillegg dersom hesten får/trenger lite oppdrettsfór. Kalk – Er inkludert i fórplanen ovenfor.

Fórplan for voksen hest i trening – dagsbehov.   Vann – Fri tilgang til rent friskt vann. Gjerne lunket vann i vinterhalvåret. Salt – Fri tilgang til saltslikkestein. Høy – 6 til 8 kg middels slått høy. Kraftfór – 2 til 4 kg kraftfór for løpshest Mineralfór. – Gis i tillegg dersom hesten får/trenger lite kraftfór. (Mindre enn 2,5 kg) Kalk – Er inkludert i fórplanen ovenfor. Oslo, 30/11-2011 Det Norske Travselskap – «Til Start» Trygve Bjørge - fagkonsulent