E-handel.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Finansieringsordninger
Advertisements

Tilbyder konferanse Utvidelse av kjøleanlegg
Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten Konserninnkjøp
Veiledning i gevinstrealisering ved innføring av elektronisk handel
Alle menn og kvinner på dekk! Seniorrådgiver Tore Simonsen Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) Bergen 1. februar 2011.
St.meld. nr. 36 Det gode innkjøp
Innkjøpstjenesten Affærsmöligheter med Norge Seminarium 21 oktober 2009 Östersund Innkjøpssjef Jan Ivar Bjørnli.
Kontraktsoppfølging mv.
Innkjøpsseksjonen Innkjøpssystemet - historikk •Forprosjekt 1999 •Konkurranse 2000 •Pilotprosjekt •Implementering på alle skolene
Visma KGV (Konkurranse Gjennomføring Verktøy)
Gode velferdstjenester i fremtiden NHO, 28. november 2013 Kristin Vinje.
Styring og ledelse av anskaffelser i din virksomhet
Risikovurdering for e-handelsprosjekt - mal med eksempler
ØKT KONTROLL OG BESPARELSE GJENNOM EFFEKTIVE ANSKAFFELSER Trondheim 10 november 2010 Trond Edvardsen og Jostein Hårdnes, Visma Advantage AS.
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Hvordan gjør vi anskaffelser til UiT?
NY PKK Tor Simonsen.
Sentralisering av oppdrag – hva med SMB?
AV-utstyr i uh-sektoren Alice Sporstøl UNINETT FAS
Ny vår for e-Business i Norge
Tilskuddsordning for støtte til innovative anskaffelser av miljøteknologi i Framtidens byer for 2013.
Informasjonsmøte om endringer i e-handelsløsningen E-handelsløsningen knyttes sammen med fakturaløsningen.
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Kurs/Infomøte BasWare
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
Det gode innkjøp. Brudd på anskaffelsesregelverket ”Dette er et område som vi har vært kritiske til over lang tid, og der vi dessverre ser få spor til.
Livet i havet – vårt felles ansvar Muligheter for sporing av taretrålere Seniorrådgiver Jens Altern Wathne Trondheim 18.september 2013.
Mål og forventninger for Ehandel i Universitets- og høgskolesektoren Leverandørsamling – Pulje Mars 2008.
Minikonkurranse AV-samling 10. november 2009 Hege Vanebo
Felles anskaffelse av LMS
Mer effektiv og lønnsom med Mamut Business Software
TEKO - bransjen IT som strategisk virkemiddel
Basware Purchase Management
2004 NAO-prosjektet Ny AnskaffelsesOrganisering
KRAFTSENTERET ASKIM HVORDAN HAR VI FORANKRET OG IMPLEMENTERT KORRUPSJONSFOREBYGGENDE ARBEID I ASKIM? Nettverkssamling mars 2014.
HeV-prosjektet Helhetlig virksomhetsstyring
Rekvisisjonsblokka forsvinner
Ehandel i Oslo kommune Symposiet eLandet Norge oktober 2006 Kari Hove Prosjektleder Oslo kommune Utviklings- og kompetanseetaten.
MVA i statsforvaltningen
Elektronisk håndtering av anskaffelsesprosessen
Digital postkasse til innbyggere
Digital postkasse: Få med innbyggerne! Felles innbyggerrettet kommunikasjon fra offentlige avsendere Februar 2015.
Agenda Velkommen v/ Kristin Tverå, Helse Midt-Norge
Digital postkasse: Få med innbyggerne! Felles innbyggerrettet kommunikasjon fra offentlige avsendere Desember 2014.
Ehandel Sogn Regionråd, 12. april.
Avdeling for offentlige anskaffelser Seksjon Teknologi og støtte
Nordfjordkommunane har vedteke felles IKT-strategi og skrive bindande samarbeidsavtalar for utvikling av nett og teneste Eigen interkommunal breibandsfiber.
MORTEN RIISE Anskaffelser: Hvordan kommunisere med leverandører samtidig som man utøver god forretningsskikk og ivaretar regelverket.
Arve Sandvoll Prosjektveiviseren 2.0
Agenda Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Gjennomgang av prosessbeskrivelsen for innkjøp Litt om fokusering rundt: Litt om fokusering rundt:
Prosjekt ERP i Troms Kraft Beskrivelse prosjektfaser og overordnede prosesser
Innkjøpsseksjonen 1 Tilbyderkonferanse IKT-utstyr EØS Rammeavtale (
Prosjektpresentasjon for [Virksomhet]
Sikker Digital Post - SDP
Virksomhet X anskaffelsesstrategi
(overordnet beskrivelse) Regnskap Sluttbruker Rekvisisjon
Anskaffelser med fokus på Innovasjon Strategisk forankring
And all the men and women merely players;
Presentasjon for virksomhetens ledelse
Virksomhet X anskaffelsesstrategi
E-handel.
ØKONOMIFORUM 12. DESEMBER 2017
Innkjøpsforum Del 1: E-handel
22 april 2015 E-handel.
Kraljic matrise.
Offentlige anskaffelser
Attestasjon og anvisning
Utskrift av presentasjonen:

E-handel

Direktoratet for forvaltning og IKT Agenda [Hvis det er gjennomført en interessentanalyse bør denne gjenspeiles i presentasjonen. Interessentene som deltar bør få presentert hvordan e-handel vil påvirke de områdene som er viktige for de.] Presentasjon av status for anskaffelser i virksomheten. [Evt. referere til funn fra arbeid med anskaffelsesstrategi. Elementer som eks. lav avtalelojalitet, brudd på regelverk og dårlig økonomistyring bør med.] Hva er e-handel? Hvorfor e-handel? [Hva vil man oppnå? Bedre, enklere og sikrere anskaffelser.] Hvordan innføre e-handel i virksomheten? [Metode bør referere til bruk av Prosjektveiviseren i samarbeid med Difi] Hva kan Difi bidra med? [Muligheter for konkret støtte fra Difi. Rådgivning og finansiell støtte] Dato Direktoratet for forvaltning og IKT

Direktoratet for forvaltning og IKT Status anskaffelser [Legg inn tekst som omhandler status for anskaffelser i virksomheten i dag. Hvis det er gjennomført en anskaffelsesstrategi så bruk gjerne funn fra denne. Det kan eksempelvis dreie seg om følgende områder: - Lav lojalitet til inngåtte rammeavtaler. - Brudd på lov og forskrift om offentlige anskaffelser. - Flere områder hvor det pr. i dag ikke er inngått rammeavtaler. - Dårlig økonomistyring - Få ressurser på anskaffelser gjør at det blir lite tid til å følge opp avtaleleverandørene.] Dato Direktoratet for forvaltning og IKT

Hva er elektronisk handel? Konkurranse-gjennomføring Ordre-håndtering Faktura-håndtering Omfatter grovt sett følgende verktøy / tjenester: Verktøy for gjennomføring av konkurranser: Innkjøpssystem Fakturahåndteringssystem Ehandelsplattformen - meldingsformidling og tjenester + eventuelle integrasjoner mot andre system.

Hvorfor bruke elektroniske verktøy? Bruk av elektroniske verktøy er en forutsetning for god styring og kontroll på virksomhetens anskaffelser.

En stor andel av budsjettet… Anskaffelser = Alle kostnader - Lønn og godtgjørelser Anskaffelser av varer, tjenester, utstyr, eiendom, bygg og anlegg, utgjør typisk 30 – 60 % av budsjettet til en offentlig virksomhet Noen av disse kostnadene kan være vanskelig å påvirke, men må likevel håndteres bevisst

Fakturaprosess og bestillingskontroll Lov og forskrift om offentlige anskaffelser Bestilling og kontering Ordre anvises før den sendes leverandøren Registrering av varemottak / attestasjon Ordreprosess: Elektronisk faktura med ordrenummer mottas fra leverandør Faktura matches automatisk mot ordre/varemottak Faktura uten avvik oversendes økonomisystemet Fakturaprosess: Økonomisystem Direktoratet for forvaltning og IKT

Gevinster ved e-handel Bedre innkjøp Øke lojalitet til inngåtte avtaler. Øke forhandlingsstyrke Mer effektive innkjøp Effektiv arbeidsflyt Effektiv kommunikasjon Sikre innkjøp Unngå ulovlige direkteanskaffelser. Redusere feil i ordreprosessen (korrekt ordre gir korrekt faktura). Sporbarhet.

Gevinster for økonomiavdeling Færre leverandører i leverandørreskontroen. Automatisk kontroll av faktura mot innkjøpsordre. Reell anvisning av ordre før virksomheten har påtatt seg en forpliktelse. Tilgang til disposisjonsregnskap. Automatisk kontering som fører til langt færre feilkonteringer. Vesentlig redusert behandlingstid av fakturaer. - Korrekte fakturaer blir direkte overført til økonomisystemet for utbetaling. Direktoratet for forvaltning og IKT

Ordinær kommunikasjon Telefon / e-post / oppmøte Virksomheten Leverandører Desentralisert innkjøp og kontroll

E-handelsbasert kommunikasjon Ehandel.no (EHP) Virksomheten Leverandører Desentralisert innkjøp og sentral kontroll

Ehandelsplattformen ehandel.no

Hva kan Difi bidra med og hvordan lykkes? Direktoratet for forvaltning og IKT

Direktoratet for forvaltning og IKT Tiltak fra Difi Nytt veiledningsmateriell tilgjengelig på www.prosjektveiviseren.no . Nytt team i Difi som bistår med veiledning Økonomisk støtte til nye offentlige virksomheter på Ehandelsplattformen Tilskudd til revitalisering Ny funksjonalitet og lavere kostnader på ny e-handelsplattform Økonomisk støtte til nye leverandører på Ehandelsplattformen Direktoratet for forvaltning og IKT

Difi som strategisk samarbeidspartner Difi er nøytral i forhold til kunnskap. Vårt mål er å gjøre virksomheten kompetent og selvstendig gjennom samarbeid. Støtte til enkelte virksomheter og innkjøpssamarbeid. Metode, verktøy og erfaringsdeling. Reduserte oppstartskostnader. Leverandøraktivering. Godt grunnlag for å lykkes Direktoratet for forvaltning og IKT