Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Advertisements

Innvandrerbefolkningen, utvikling
Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
IA avtalen - bakgrunn Om avtalen Parter i avtalen
Arbeidsplassvurdering på oppdrag fra NAV
Fagforeningens arbeid for mangfold
Et 3 årig samarbeidsprosjekt mellom Helse Fonna, NAV Rogaland og SUS JobbResept.
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Om SAFO. Hvem er vi?  Et samarbeidsforum mellom: – Foreningen Norges Døvblinde (FNDB) – Norges Blindeforbund (NBF) – Norges Handikapforbund (NHF) – Norsk.
Samarbeidsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv
NY IA-AVTALE MED FOKUS PÅ NÆRVÆR
Kampanjens mål  Å øke den gjennomsnittlige avgangsalderen i arbeidslivet I IA-avtalen for initieres et treårig tiltak for å synliggjøre seniorene.
IA-verktøy. inkluderende.no Etter IA-avtalen som ble signert i 2010, var partene forpliktet til å utarbeide nytt opplæringsmateriell for å øke kunnskap.
Nettkurs – ”Grunnkurs for tillitsvalgte” FS 4 Styremedlemmer - Diabeteskonferansen 2010.
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
Ergoterapeutstudenter har et fagforbund OG en INTERESSEORGANISASJON  Presentasjon laget av: Ann-Heidi Adriansen, kull 07. Ergoterapeututdanningen ved.
Videreføring / Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005 Tone.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Målet med IA-arbeidet Et arbeidsliv som gir plass til alle som vil og kan arbeide Snakk sammen! Et godt samarbeidsklima og åpenhet mellom partene er en.
Hvordan jobbe godt med IA!
IPS Molde Individual Placement and Support
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
11Jeg i arbeidslivet.
Oppgavehefte.
Nasjonal strategi for arbeid og psykisk helse Seniorrådgiver Hildegunn M. Førsund, Arbeids- og velferdsdirektoratet Attføringsmessa januar 2008.
Presentasjon av NTL NAV
Mini gaiden Informasjon fra Arbeidsutvalget Nr. 15 uke 22, Ansvarlig redaktør: Jarle Berge Redaktør/produksjon: Hans Olav Kirknes Et produkt fra.
Orientering om felles rammer og innhold i fagskoleutdanningen i helse- og sosialfag Aud Larsen Leder NUFHS.
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
HÅNDTERING AV SYKEMELDTE
… en selvstendig arena for læring Fylkeskommunenes rolle i ny lov om voksenopplæring Nasjonal fylkeskonferanse Fredrikstad, 21. januar 2010 Sturla Bjerkaker.
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Bakgrunn for satsingen  Oppstart 2004  Opplæringsloven § 9A  Samarbeid mellom Barne –og familiedepartementet, Sosial og Helsedirektoratet og Utdanningsdirektoratet.
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Skoleprogrammet VIP, Sykehuset Asker og Bærum
Forsøk med Utdanningspermisjoner/ Utdanningsvikariater Seniorrådgiver Kirsten Nieuwejaar, Arbeids- og velferdsdirektoratet 14. Oktober 2008.
1 SENIORPOLITISK KONFERANSE Senter for seniorpolitikk Oslo 5. desember 2007 Åsmund Lunde.
Snakk om psykisk helse på din arbeidsplass. Psykiske helseproblemer - ofte årsak til sykefravær Om lag 20 prosent av det totale sykefraværet skyldes psykiske.
Siren Risti, nestleder seksjon barnehage, Utdanningsforbundet Bergen
Religion på arbeidsplassen
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Meldemsmøte 11. november 2004 Inkluderende arbeidsliv Bakgrunn for arbeidet er et høyt og økende sykefravær, stadig lavere reell pensjonsalder, en avtakende.
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?. Fornyet IA-avtale i 2014 Hva er nytt?
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Tillitsvalgtes rolle i IA-arbeidet. Likeverdige parter Arbeidsgiver og tillitsvalgt er likeverdige avtaleparter i virksomheten Medbestemmelse etter Hovedavtalen.
Arbeid og psykisk helse. NAV Sammenslått –Trygdeetaten –Aetat –Sosialtjenesten –Reformen vedtatt i Stortinget våren 2005 –Et nav-kontor i hver kommune.
Vi gir mennesker muligheter Arbeid og helse – et tettere samvirke Strategi for Helsedirektoratets og Arbeids- og velferdsdirektoratets felles innsats for.
Tillitsvalgtes rolle i IA- arbeidet 26.oktober 2009 Rådgivere Annelise Nilsen og Linda D.Andersen NAV Arbeidslivsenter.
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Hva er IA-avtalen? GRUNNOPPLÆRING NYE TILLITSVALGTE TRINN3 STAT: ARBEIDSRETT.
Lover og avtaler i arbeidslivet 1. Arbeidsmiljøloven 2.
Hva er IA-avtalen? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
HTV-konferanse februar
Årshjul for kommunikasjon
Fornyet IA-avtale i 2014 Hva var nytt?
Tillitsvalgte har en sentral og viktig rolle i IA
Hvorfor satse på IA? Denne presentasjonen er oppdatert pr desember 2014.
Hvorfor satse på IA?.
Jobbmobilitet og sykefravær - Fra syk til frisk i ny jobb?
Statusrapport for IA-handlingsplan
IA skole Omsorgstjenesten.
Utskrift av presentasjonen:

Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11

Bakgrunn •Psykiske helseproblemer er blant de hyppigste årsakene til langtidsfravær og uførepensjonering •Det som fører til flest tapte arbeidsår blant befolkningen i Norge, er angst og depresjoner

Nasjonal strategiplan for arbeid og psykisk helse •Målet er å hindre utstøting fra arbeidslivet, lette inkludering for mennesker med psykiske problemer og få flere i arbeid •Helsedirektoratet og Arbeids- og velferdsdirektoratet har utarbeidet en felles kommunikasjonsstrategi med følgende siktepunkt: –Å alminneliggjøre psykiske problemer, og bidra til større åpenhet om temaet i arbeidslivet –Øke kunnskap om arbeidets betydning for den psykiske helsen –Øke kjennskap til og kunnskap om muligheter og tilbud

Informasjonssatsing 2010/11 •Satsingen bygger videre på de befolkningsrettede kampanjene som har vært gjennomført på psykisk helsefeltet de senere årene •Satsingen skal forsterke andre tiltak og sees i sammenheng med: –mål og tiltak i IA-avtalen –”Sees i morgen!” kursene som Arbeidslivssentrene kjører –de landsomfattende arrangementene i forbindelse med Verdensdagen som Mental helse har ansvar for –gjestebud i bedrifter som Rådet for psykisk helse har ansvar for

Overordnede mål for informasjonssatsingen •Øke kunnskapen hos arbeidsgiver, arbeidstaker og kollegaer om arbeidets betydning for den psykiske helsen •Alminneliggjøre psykiske helseproblemer, og bidra til større åpenhet om temaet i arbeidslivet •Øke kunnskapen om hva som bidrar til god psykisk helse på arbeidsplassen og hva den enkelte leder/tillitsvalgt/arbeidstaker kan bidra med •Øke kunnskapen om at arbeid og behandling av psykiske helseproblemer kan skje samtidig •Øke kunnskapen om hvordan NAV og helsetjenesten kan bistå både arbeidsgiver og ansatt

Primærmålgrupper •Arbeidsgivere •Tillitsvalgte •Arbeidstakere Vi nærmer oss målgruppene parallelt fordi vi bare kommer til å nå kampanjemålene hvis disse aktørene spiller sammen.

Tiltak •Nettsted •Redaksjonell omtale •Betalt kommunikasjon •Brosjyremateriell til arbeidsplassene •Magasinet Psykisk •Samarbeid med partene

Nettsted med informasjon og filmer

Redaksjonell omtale

Betalt kommunikasjon – print og nett

Brosjyremateriell til arbeidsplassene

Samarbeid med partene sentralt (oktober) •Det er gjennomført møter om informasjonssatsingen med partene i arbeidslivet – både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden •Partene støtter kampanjen og har omtalt den på sine nettsteder og linket videre til nettstedet •Partene har distribuert materiell og brosjyrer i egne organisasjoner og tar også opp temaet i ulike fora •Flere organisasjoner har arrangert egne seminarer om temaet Arbeid og psykisk helse

Samarbeid med forbund og landsforeninger •Alle forbund og landsforeninger inviteres til å støtte opp om informasjonssatsingen •Disse blir kontaktet i desember 2010 og får tilsendt: –E-post med orientering om satsingen –En presentasjon om satsingen –En presentasjon til bruk på arbeidsplassene –Forslag til artikkel i forbundenes tidsskrift –Forslag til artikkel til bruk på nett –Info.materiell om arbeid og psykisk helse (Sees i morgen)