Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Advertisements

Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Materiellgrunnlaget for Miljøpartiet De Grønne
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Leir-genial trosopplæring
Å være eller å drite i været
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Norwegian i sosiale medier Fra kampanjeside på Facebook til omdømmebyggende aktiviteter i flere kanaler.
Sosiale medier - utfordringer for tillitsvalgte. Facebook større enn VG.
1/5 rikeste1/5 fattigste1/5 2. rikeste1/5 3. rikeste1/5 4. rikeste De 20% rikeste Kontrollerer 80% av verdens ressurser.
Karitativt fokus 2013 Snit Ghebriel.
Agent for rettferdighet
Hva er aktivitet og deltakelse?
Tips til foredragsholdere:
Fasteaksjonen Fra nord til sør kjemper mennesker mot tørke, flom og ekstreme værforhold. De som har minst rammes mest. Blir du med i kampen mot.
Brasil bilde 1 Presentasjon:
Lokal synlighet Hva? Hvorfor? Hvordan?
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
Sør-Afrika KFUM Tensing
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdommens Bystyre 21 januar 2011 Erlend Jordal (Høyre)
Samarbeidsprosjekt Svømmeaksjonen..  GjensidigeStiftelsen er en uavhengig stiftelse, som har som formål å tildele midler som gagner Trygghet og Helse.
Naturvernskolen: Tema på foredrag: Legg strategi for å vinne en miljøsak Tid: 30 minutter For mer info om foredraget kontakt: Andre relevante foredrag.
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Hvordan gjøre lokallagsaktivitet mer synlig og kjent der du bor?
Å være eller å drite i været -om å skape et rettferdig klima.
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2013
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Husker du fasteaksjonene i 2006 og 2008?. Temaet: Ungdom ut av krig og krise.
SKATTESMELL Verdens største
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 FLASKEPOSTKAMPANJEN Hvert år under Kirkens Nødhjelps fasteaksjon oppfordrer vi og Changemaker folk i Norge til å gi.
1 Hvem har plyndret Tanzania for gull, og hvor er det gjemt?
1 Kirkens Nødhjelps fasteaksjon Årlig aksjon i fastetiden. Hele menighetens aksjon. Samlet inn 31.5 millioner i bøssebærere Over.
Strategiplan
Ungdomspolitiske møter skal Legge til rette for debatt rundt temaer og prioriteringer som er angitt av: EUs strukturerte dialog med ungdom EUs politiske.
TRO – FELLESSKAP – HANDLING Tro – Fellesskap – handling er NUKs formålsparagraf. Karitativt Utvalg (KUT) har ansvar for NUKs sosiale engasjement. Norges.
Hva er landsmøtet?  Øverste besluttende organ = sjefen over alle sjefer!  Lokallaga sitt møte  Møteplass  Mye moro!
SAMMEN FORANDRE ”Klimavalg 2013” – kirken som en av flere samarbeidspartnere.
QUIZ- (AS) BJØRNS KIWANISQUIZ Du treffer en person som ser du bærer Kiwanisnåla, og som spør hva det er. Du svarer: ”Jeg er medlem av Kiwanis! ” 1.Hva.
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
Landbrukets omdømme ”bærre sauter”? Jeg jobber med omdømmebygging hver dag. Hvordan tenker Bondelaget om omdømmebygging? v/ Trine Hasvang Vaag, leder Nord-Trøndelag.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
1 Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon Det er ikke rettferdig at over 1 milliard mennesker fortsatt lever i ekstrem fattigdom. Sammen kan vi bekjempe.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Klart vi kan forandre verden!. Etiske kommuner Om hvorfor det er viktig at norske kommuner får bedre regler for investeringer – og om hvordan det kan.
Women Business Network Vestfold Women business Network (wbn) er et nettverk for kvinner i Vestfold. Nettverket skal støtte og inspirere kvinner; som ansatt,
Klart vi kan forandre verden! 1. Hvem er Changemaker? For alle mellom år! 1500 medlemmer Lokalgrupper og politiske utvalg 2.
Hvordan lage kampanje Fra tanke til handling!
HVORDAN FORANDRE VERDEN
Til deg som skal holde denne presentasjonen: I 2017 markerer kirkene i Norge at det er 500 år siden reformasjonen, og de har valgt Fasteaksjonen som sitt.
ETIOPIA.
Hvilke plattformer bruker dere?
HVORDAN FORANDRE VERDEN
Historien om Kirkens Nødhjelp startet med sjømannspresten som fikk i oppdrag å reise ned til Tyskland i 1947, for å se til kirka. Det var stor nød i Tyskland,
MEDIA.
HVORDAN FORANDRE VERDEN
MIDTØSTEN.
Engasjement og frivillig arbeid
WORKSHOP!.
Klimapraten 2019 Presentere deg selv og klimapraten2019.
Utskrift av presentasjonen:

Kirkens Nødhjelp Ungdomsbevegelse www.changemaker.no

Klart vi kan forandre verden! Alt annet er naivt å tro. Urettferdigheten er skapt av mennesker. Det betyr at mennesker kan fjerne den.

Hva er Changemaker? Kirkens Nødhjelps Ungdomsbevegelse Norges største bevegelse for ungdom som arbeider med Nord-Sør spørsmål For ungdom mellom 13 og 30 år Ca 2000 medlemmer og 15 lokalgrupper Her kan man også si noe om at Changemaker er en internasjonal bevegelse med søsterbevegelser i Finland, Ukraina, Island, Kenya.

Hvordan tenker vi? Vi spør to spørsmål: Hvorfor er verden urettferdig? Hvordan kan vi forandre den?

Hvordan går vi frem? Finner de grunnleggende årsakene til fattigdom og urettferdighet. Finner de som bestemmer. Påvirker beslutningene deres. Det er kunnskap og handling som gjelder!

Vi skiller oss ut, ikke innsamling av penger men beslutningspåvirkende arbeid.

Fem hovedtema Handel Fred Global helse U-landsgjeld Klima

Aksjoner Changemaker har aksjoner for å skape oppmerksomhet rundt våre saker Viktig med kreativitet slik at media får lyst til å komme God mulighet til å samle underskrifter

Vi vasker finansedepartementet

Pressen likte kampanjen vår

Sjørøveraksjonen Så kan dere bruke dette til å snakke om at internasjonale selskaper henter ut naturressurser i fattige land uten å betale skatt. I stedet tar de med seg skatten og gjemmer den bort på en sydhavsøy (altså et skatteparadis).

Halloweenaksjon

Stigekampanjen

Flaskepostkampanjen Handlingsalternativ: flaskepostkampanjen. CM fikk brev fra ungdom i Stillehavet, der de ropte SOS pga klimaendringer. Vi fikk folk til å videresende disse brevene i form av flaskeposter til regjeringen.

Huskelappkampanjen Huskelappkampanjen: Utenriksminister Jonas Gahr Støre skulle til WTO-forhandlinger. Changemaker ba folk skrive huskelapper, slik at han ikke skulle glemme tilgang til aidsmedisiner.

Våpenkontroll- kampanjen

Hjernetyverikampanjen

Aksjon på 1-2-3 1) Finn dato og sted Tillatelse fra politi og grunneier 2) Finn konsept for aksjonen: lag banner, teater, sanger el.l. 3) Pressemelding Konseptet bør lages med tanke på at media gjerne vil ha gode bilder/lyd! Hvordan følge opp presse

Hvorfor samle underskrifter? For å påvirke de som bestemmer, er det viktig å vise at vi er mange som mener det samme. Derfor er vi avhengige av å samle så mange underskrifter som mulig, som vi levere politikere eller andre beslutningstakere

Aksjonssang

SNU (Changemaker leir) Arrangeres 3 ganger i året Vinter SNU: 10.-12. februar 2012 på Lillehammer Aksjon, politiske og kreative verksted, masse sosialt, aktiviteter, gøy!

Bilder fra SNU

Hva kan DU gjøre? Noen tips Bli Changemaker medlem! Delta på Changemakers kampanjer Arranger stand på skolen, i gågta eller på kjøpesenteret Samle inn underskrifter Få lokalmedia til å lage en sak om dere Skriv debattinnlegg i avisa Arranger filmkveld

Hva kan DU gjøre? Noen tips Arranger debatter med lokalpolitikere og bedrifter i nærmiljøet Samarbeid med andre organisasjoner Lag en fairtrade café Arranger konsert Arranger foredrag Hold akjsoner

Klart vi kan forandre verden! Alt annet er naivt å tro. Urettferdigheten er skapt av mennesker. Det betyr at mennesker kan fjerne den.

Spørsmål? Bare ta kontakt med oss! changemaker@nca.no Klart vi kan forandre verden!