1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Slik bruker du vår nettbutikk!
Advertisements

Nedlasting av Adobe Reader Adobe Reader brukes bl.a. for å åpne vedlegg i en E-post. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet, klikk Enter. Rull.
GoOnline XP publisering Hvordan komme i gang med GoOnline XP. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline.
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan lager du en konto (blir en Facebookbruker) ?
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Internett for nybegynnere
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Medlemsnettet Foreløpig må dere taste inn hele adressen. Direkte link kommer snart.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Brukerveiledning for gruppeledere
Lage og sende MMS 1b Lage MMS MMS er en type melding på mobiltelefon.
Nedlasting av Adobe Flash Player Adobe Flash Player brukes for å se video på Internett, YouTube, nett-TV osv. Åpne Internett og skriv, adobe.no i adressefeltet,
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
Kontoinnstillinger Slik kommer du til «Kontoinnstillinger»:
Hvordan lager du en konto?
Kreativ bruk av tankekart
Brukermanual for NROFs lokalavdelinger©
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Nedlasting av Java Java bruker du til bl.a. å logge deg inn i nettbanken. Åpne Internett og skriv, java.com i adressefeltet, klikk Enter. Klikk på Free.
Larvik Og Omegn MS Foreningen sin PC opplæring høsten 2005 Dette undervisningsmaterielle er laget av Ole Andreas Hvatum oktober 2005.
Lage e-post med bilde som vedlegg
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Brukerveiledning til NHOs PowerPoint-mal
Mønsterbygging i GIMP.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Manual for bruk av Storylineverktøykassa Laget av Åse Skiftun.
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
Dokument med bilde, formatere i Word
Legge inn en avtale i mobilkalender Her er det et eksempel på hvordan en avtale legges inn. I eksempelet bruker vi Nokia Her er det en innebygget.
Dokumentasjon av en prosess
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Visma Enterprise introduksjonspresentasjon Hvordan bruke ny meny i Visma Enterprise HELHETLIG LØSNING FOR NORSKE VIRKSOMHETER Moderne og effektiv tjenesteproduksjon.
IcabMobile Ingvar Lygren.
Nyttig presentasjonsverktøy Basert på lysark / plansjer
Manual for skoleavis i 6. klasse
Gå inn på denne internettadressen:
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Dette er en automatisk presentasjon
Hvordan lager du en konto?
Bruk av iPad. Bruk av berøringsskjerm Det anbefales å bruke fingrene eller en digital penn, IKKE bruk skarpe gjenstander da det kan ødelegge skjermen.
Mandag 8. November Powerpoint..
Bildebehandling i Paint
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Publisering på verdensveven Kursdag 3 VÅFF, våren 2002.
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Bli kjent med IKT. © Eduke as Basisferdigheter 1. Lese 2. Skrive 3. Regne 4. Muntlig fremstilling 5. IKT.
Mønsterkonstruksjon i GIMP.
For at denne skal virke må den brukes som fremvisning Klikk her.
1 Gruppeoppgaver - antirasistisk nettsted Visittkort / startside / indexside Lenkeside / Generell faglig ressurside (Side med generelle førskolelærerfaglig.
Her er noen skjermbilder fra PowerPoint kurs holdt for leger
Brukerveiledning i GIMP- animasjon (GIF)
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
Brukerveiledning for kloning i GIMP
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Slik lager du sjablonger med Gimp!
Gatekunst.
Instruksjon På de neste sidene vil du se noen rammer der overskriften er ulike argumenter for å undervise biologi Du vil også se en liste over enkelt-argumenter.
23. Spillere For spillere i Postenligaen og 1.div.
Klubbjournalister Haslum IL, Håndball. Hva kan du gjøre? Artikkler Du kan lage og publisere artikler på de områder du har tilgang til. Artiklene vil komme.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Datakortet – Modul 3 Word 2003, Kap Modul 3.
GODT NYTT ÅR ! Hilsen Styret i NEKF TIL
Tilpasse «framhevet bilde» i paint
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
Slik lager du dørskilt VELG MALTYPE SKRIV UT SKILTET MALTYPER
Utskrift av presentasjonen:

1. Dette portrettet er originalbildet som vi skal se hvordan vi kan forbedre ved å gå tettere på motivet, gjøre bildet skarpere og lysere. Deretter skal dere gjøre det samme med deres bilder. I liten gruppe skal 2-3 elevene fotografere hverandre ute. Bildene lagres i klassens mappe. Den enkelte elev velger ett bilde som kopieres til elevens private mappe- Mine dokumenter, og Lagres som- i et Word-dokument.

2. Når du er i Word-dokumentet med bildet ditt, trykk Ctrl+c for å kopiere. Åpne GIMP og sett markøren på den tomme siden. Klikk Ctrl+v som betyr å lime inn. Da skal det se ut som på bildet fra Gimp ovenfor. Du må lagre det, og da klikker du Ctrl+s som betyr spare/save.

3. Øverst i menyfeltet til høyre finner du en firkant 3. Øverst i menyfeltet til høyre finner du en firkant. Klikk på den og før markøren over bildet ditt. Klikk ovenfor motivet og dra ut en passe stor, stiplet firkant. Dette skal bli det nye bildet ditt. Treffer du skjevt og angrer, så klikk bare på det hvite lerretet og du kan prøve igjen og igjen.

4. I menylinjen over bildet skal du nå klikke på Bilde, og lete nedover denne menyen til Beskjær til utvalg. Klikk her og alt utenfor den stiplede linjen din forsvinner. Du har beskåret bildet ditt. Angrer du? Trykk Ctrl+z. Husker du det du har lært om Det gylne snitt? Tenk på det når du velger ditt utsnitt av originalbildet. Bildet blir større og lettere å jobbe med når man klikker Ctrl og +.

Her kan det hende at noen trenger å justere og forbedre fargene i bildet sitt. De velger da Fargetone og metning og prøver seg fram der. Så lenge de husker Avbryt eller Nullstill, eller Ctrl+z hvis de angrer det de har gjort, og lagrer, Ctrl+s hver gang de er fornøyde, så kan de prøve hva som helst 5. Siden portrettet er ganske mørkt, er det lurt å lysne det. Klikk på Farger i menylinja over portrettet. Her er mange muligheter, men Kurver er et godt valg. Klikk på linja midt i det nye vinduet som kommer opp, og dra linja oppover for å lysne bildet, og nedover for å mørkne det. Kurven kan også få en s-form, lysere i overkant og mørkere i nederkant. Prøv nå. Klikk Ok når du er fornøyd, og Ctrl+s for å spare det du har gjort.

6. Nå skal vi gjøre bildet skarpere. Klikk på Filtre 6. Nå skal vi gjøre bildet skarpere. Klikk på Filtre. Velg Forbedre og Sharpen eller Gjør skarpere..

7. Dra i markøren på linja for skarphet 7. Dra i markøren på linja for skarphet. Du kan også flytte deg rundt i det lille vinduet. Klikk Ok når du er fornøyd.

8. Nå sier vi oss fornøyde og lagrer igjen, Ctrl+s. Det forbedrede portrettet skal nå flyttes til et Word-dokument.

9. Klikk på Fil og Eksporter. Da kan vi forandre bildefilen til et 9. Klikk på Fil og Eksporter. Da kan vi forandre bildefilen til et .jpg dokument og setter det inn i et Word-dokument.

10. Her skal vi klikke i feltet langt nede i den lille ruta, og finne JPEG image. Da skal vi få .jpg som adresse bak det blå, bildenavnet, øverst i den lille ruta. Klikk så på Eksporter i høyre hjørne.

11. Jeg har høyreklikket på portrettet og valgt Lagre, og fått opp boksen der jeg vil lagre det. Der var det ikke noe tomt dokument, så jeg høyreklikker i det hvite feltet i denne boksen og velger Ny og Microsoft Word–dokument. Klikk her, Åpne Word- dokumentet og lim inn portrettet med Ctrl+v.

12. Klikk på Fil og Lagre som - Forbedret selvportrett av ………(navnet ditt).

13. Sett inn en tekstboks under bildet ditt og skriv litt om hva du har gjort. At du har forandret utsnitt, beskåret, lysnet, forbedret fargene, gjort portrettet skarpere. Hva synes du nå om selvportrettet ditt? Skriv det også. Husk å datere. Nå kan du være veldig fornøyd med deg selv!

14. Her er portrettet klart med en liten tekstboks under bildet 14. Her er portrettet klart med en liten tekstboks under bildet. Her skriver du om hva du har gjort og hva du er fornøyd med. Husk å datere og navne arbeidet ditt. Dokumentet skal skrives ut og vises fram. Legg det i en plastmappe og legg det så i din portefølje. Strålende gjort!

Store forbedringer!