STUDIEARBEID Hva er en studieplan?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om voksenopplæring med forskrift
Advertisements

Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Studieforbundet natur og miljø
Slik bruker du vår nettbutikk!
Tilpasse spørringer i RT Kolonnetilpassninger Egne spørringer Legge spørring til forside Legge spørring til Dashboard.
15 Notater og markeringer i teksten
Teknologi i klasserommet
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene  Formidler av tilskudd.
Antalis-HQ BRUKERVEILEDNING FOR BESTILLINGER. Antalis, Europas ledende distributør av papir, emballasjeløsninger og dekor & display produkter, presenterer.
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Brukerveiledning for gruppeledere
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Oppdatere innstillinger for profil og personvern Trykk deretter F5, eller klikk Lysbildefremvisning > Fra begynnelsen for å starte kurset. Klikk Aktiver.
Erfaringer med studiearbeid Nord Trøndelag Anne-Lise R. Arntsen april 2004.
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
Studiearbeid i Mental Helse
Kursadministrering – litt om studiearbeid i fylkene og lokallagene.
Studieforbundet Funkis. VO 2013 Ny rekord 2013 Timetall Kurs Deltakere Endring fra 2012 Timetall+ 18,8 % Kurs+ 20,4 % Deltakere+ 26,7.
Medlemsorganisasjonene: Medlemmer per oktober 2010.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Studieforbund Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom frivillige.
Kursvirksomhet i frivillige organisasjoner ABC for kursarrangører Studieforbundet natur og miljø.
Å LEVE ET FRISKERE LIV SELVHJELPSPROGRAM UTVIKLET VED
Søknad om utstyrsmidler for grupper. Finn ”verktøykassa til gruppa Klikk på ”søknad om midler” Du får opp bilde for innlegging av brukernavn og passord.
Grunnleggende opplæring i nettpublisering Innføring ved tildeling av publiseringsrettigheter 2011 Kommunikasjonsavdelingen.
SkrivBIB - et verktøy for forskere, studenter og bibliotekarer.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Her skal elevene logge inn.
Faglig informasjonssøking for protokollstudenter (IIC/IID)
Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett.
Nytt kursadministrasjonsverktøy. Internettsidene for potensiell deltager.
Informasjon til fylkes- og lokallag
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
Onsdag 13. mars Sam Eyde vgs
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Studieforbundet natur og miljø Studieforbundet natur og miljø Rapportering og Innlogging MineKurs.
Velkommen til fagmøte i Stavanger mai 2010! Første firmaadresse Adresselinje 2 Adresselinje 3 Adresselinje 4 Telefon: Telefaks:
Planarbeid. Studieplanen Omtalt i forskiftens §2. Kurset skal være i samsvar med en studieplan som er forhåndsgodkjent av studieforbundet. En plan som.
Studieforbundet natur og miljø. Hva er Studieforbundet?  Serviceorgan som legger til rette for studiearbeid i medlemsorganisasjonene.  Formidler av.
September 2014 Gry Nørstenget
Noen tips NORD-TRØNDELAG - noen tips til de som vil revitalisere STUDIEARBEIDET i organisasjonen.
Hurtigreferanse for © 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Lync Web App Bli med i et Lync-møte med PC-lyd Hvis du ikke har Lync 2013, kan du bli med.
Praksis krav, rapport & eksamen SPED 4000 – LML -
Kursvirksomheten vår. Norges Husflidslag Noregs Ungdomslag Frilynt Norge Norsk Kulturarv Hologaland Amatørteaterselskap (HATS)
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hovedpunkter Hva er et Studieforbund? Hva er Funkis? Betydningen av samarbeid Felles kurs og kompetanse.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Fossums nye web nå går vi online Opplæring 17 og 18.nov Tel Opplæringspresentasjon v/Carina nov10.
Lenken til Fronter finnes nederst på mf.no. Logg inn med din MF-brukerkonto. Brukernavn og passord genereres etter første gangs semesterregistrering og.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
HLF - Skolens Grunnkurs
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tittel på kurspresentasjon
ESøknad - Et webbasert system for elektronisk innlevering av søknader om forskningsmidler Kort presentasjon av systemet beregnet på prosjektledere/forskere.
Studieforbundet natur og miljø
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Møteplassen Til nyvalgte studieledere:
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Enkel brukerveiledning
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Lynguide for leder-rollen
Lynguide for leder-rollen
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Enkel brukerveiledning
Utskrift av presentasjonen:

STUDIEARBEID Hva er en studieplan? Definisjonen på en studieplan er en plan som redegjør for kursets innhold læringsmål målgruppe varighet bruk av læringsressurser metoder

Studieplaner – hva og hvorfor? Ny lov i 2010 setter strenge krav til studieplaner Studieplanen er et verktøy for både kursarrangøren og deltakerne Studieplanen skal både være et styringsverktøy, en veiledning for studieringlederen, og en beskrivelse av kurset for deltakerne. Ideelt sett bør alle som ønsker å delta på et kurs ha tilgang til studieplanen slik at de kan vurdere om dette er det rette kurset for dem, og hva de kan forvente av opplæringen. Studieplanen kan også bidra til god markedsføring. Studieplanen skal være forhåndsgodkjent av Funksjonshemmedes Studieforbund 2

To typer studieplaner Felles studieplaner Dette er planer som er laget av Funksjonshemmedes Studieforbund og organisasjonene. Planene kan brukes av alle og dekker tema som mange organisasjoner har. Organisasjonsspesifikke studieplaner Dette er planer som er utviklet av organisasjonene og som har spesielle tema knyttet spesielt til målgruppene. (F.eks har LHL en studieplan som heter ”10-701 Hjerte- og lungetrim” og HLF ”09-721 Å leve med tinnitus”) Oversikt over alle studieplaner finner du på www.funkis.no

Studieplan = rammeplan Nye studieplaner er rammeplaner, dvs. mange ulike kurs kan bli godkjent etter samme studieplan. Innholdet i nye studieplaner lister opp mange aktuelle emner. Du kan lage et kurs som tar med noen av disse emnene. Du fører opp studieplanens nummer på kursskjemaet. Du kan gi kurset et navn som du synes passer eller du kan selvsagt bruke studieplanens navn. Senere kan du lage et nytt kurs som tar med andre emner fra innholdet, velg passende tittel, skriv samme studieplannummer på kursskjemaet. Du kan lage varierte kurs innenfor studieplanens rammer. Rammene er: timer (for eksempel 8 - 30 timer) innhold metode Du kan laste ned dette heftet fra hjemmesidene våre www.funkis.no. Klikk på Studiemateriell

Studieplanen og kursskjema Nå lager vi ikke studieplan til ett enkelt kurs lenger, men leter fram en studieplan som har passende rammer. Derfor er kursskjemaet (innmeldingsskjemaet) blitt enklere med hensyn til opplysninger om studieplan og godkjenning av kurs. Studieplanens nummer må alltid skrives opp på kursskjemaet. Tittelen på kurset kan du bestemme selv. Eksempel: Dette kurset er innenfor rammen til studieplan 00-715 Å leve med en kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse. Tittelen passer til den delen av innholdet som dette kurset har valgt. 15 timer er innenfor timerammen i studieplanen: 8-40 timer. 5

Studieplanen og KursAdmin Dersom du tar i bruk dataprogrammet KursAdmin er det ikke behov for kursskjema i papir. Alt foregår i programmet. Søknad om godkjenning og ferdigmelding av kurs skjer på nettet. Ta kontakt med din organisasjon sentralt for info om oppstart og bruk av programmet.

Studieplanen og KursAdmin I KursAdmin finner du alle studieplanene under en fane. Det er elektroniske utgaver av studieplanen som du kan søke i. Du finner en studieplan med en ramme som passer til kurset ditt. Ved et enkelt tastetrykk knytter du studieplan til kurset ditt. Rammeplaner gjør at vi får et oversiktlig antall studieplaner. Du kan gjøre avanserte søk i alle deler i en studieplan for å finne en som passer. Den kan du gjerne merke som favoritt slik at den er enkelt tilgjengelig om du vil bruke den flere ganger

NY studieplan Ved behov vil det bli utviklet nye studieplaner. Nye studieplaner blir ikke laget til et enkelt kurs, men blir tilpasset med rammer som gjør at mange liknende kurs også kan bruke studieplanen. Dersom du ikke finner passende studieplan, tar du kontakt med det sentrale leddet i organisasjonen din eller med FS sentralt. Alle søknader om ny studieplan skal gå gjennom sentralleddet i din medlemsorganisasjon. Tips før 2012: Gjør deg kjent med de studieplanene som er utviklet til å dekke de aller fleste av kursene i våre medlemsorganisasjoner. Du finner oversikt og de enkelte planene på hjemmesiden vår: www.funkis.no under fanen Studiearbeid. 8

Det er hjelp å få! Last ned 3 informative hefter på www.funkis.no eller ring 06315 og bestill heftene i papirform! 9