Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett."— Utskrift av presentasjonen:

1 Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett

2 Om utfordringene Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene? Hvem klarer å lage et søk som gjør at den siden man er på jakt etter i utfordringen kommer så høyt som mulig i treffene? Hvem klarer å lage et søk som inneholder færrest mulig opplysninger og likevel finne svaret? Hvem klarer raskest å finne svaret på utfordringene? Hvem klarer å lage et søk som gjør at den siden man er på jakt etter i utfordringen kommer så høyt som mulig i treffene? Hvem klarer å lage et søk som inneholder færrest mulig opplysninger og likevel finne svaret?

3 Utfordring 1 Hvor mye er 100 norske kroner i euro i dag?

4 Utfordring 2 En kjent roman handler om en gris som heter Napoleon. Napoleon er kjent for utsagnet om at alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre. Hvilken bok er dette og hvor kan man få kjøpt den – og hvem finner den billigste utgaven?

5 Utfordring 3 Du skal sammenligne barnedødelighet i Norge med India. Hvordan vil du sette sammen søket for å finne en god norsk side hvor du kan finne slik statistikk?

6 Utfordring 4 Lyden av Norge har du sikkert hørt om, men hvem klarer å finne lyden av vann som drypper? Det skal være en fil man kan laste ned. Hint: det kan være du må søke på engelsk.

7 Utfordring 5 Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker til skolens side. Dersom skolen ikke har hjemmeside så bruk for eksempel nettsiden http://iktsenteret.no/ som eksempel, eller bruk din egen hjemmeside http://iktsenteret.no/ Sjekk at noen av sidene du får fram i søk faktisk lenker til nettstedet Har skolen en hjemmeside? Finn ut hvilke andre nettsider som evt lenker til skolens side. Dersom skolen ikke har hjemmeside så bruk for eksempel nettsiden http://iktsenteret.no/ som eksempel, eller bruk din egen hjemmeside http://iktsenteret.no/ Sjekk at noen av sidene du får fram i søk faktisk lenker til nettstedet

8 Utfordring 6 Læreplaner for skolen finner man på utdanningsdirektoratets sider under GREP. Nettsiden til direktoratet er udir.no. Hvordan lager du et søk som gjør at denne nettsiden kommer som øverste resultat i søket? Hvilke sider vil komme opp hvis søket er grep –site:udir.no? Hvorfor skjer dette? Når kan slike søk være fornuftige? Læreplaner for skolen finner man på utdanningsdirektoratets sider under GREP. Nettsiden til direktoratet er udir.no. Hvordan lager du et søk som gjør at denne nettsiden kommer som øverste resultat i søket? Hvilke sider vil komme opp hvis søket er grep –site:udir.no? Hvorfor skjer dette? Når kan slike søk være fornuftige?


Laste ned ppt "Finn bitene som mangler Praktiske oppgaver – søk informasjon på nett."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google