- og noen norskblogger. Fra bloggen Dette likte jeg. Bildene. Ordspillene. Fortellinga fra din barndoms.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
BLOGG (web-logg). blogg Ritas blogg •Nettside som oppdateres jevnlig •Bloggpostene er organisert i omvendt kronologisk rekkefølge. •Hver bloggpost har.
Advertisements

Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
HVA ER ?.
Vi har to typer tekster i fagplanen i norsk.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Logg inn med ditt brukernavn og passord. Glemt passord?
Skriftlig vurdering på barnetrinnet formål, bakgrunn, historikk
Litt om alt Leiarsamling NSKR Ålesund 2. april 2006 Kristine Sevik.
Mappevurdering Et redskap for dokumentasjon, vurdering og læring Kurset IKT og læring Høgskolen i Lillehammer, 3. mai 2010.
Hvordan lager du en konto?
Slik kommer du til «Personverninnstillinger»: Logg inn på Facebook.
Intranett: Hvordan komme i gang
Hvordan intervjue en forsker?
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
Hva skal vi lære? TEMA: Sør Amerika Hvilke hav omgis verdensdelen av
Skriveprosessen Fra tanke til tekst.
CV Curriculum Vitae.
Lars OpdalHøgskolen i Buskerud Hvorfor Google? ”Jeg lurer på hva som egentlig er bra med en søkemaskin på Internett som kommer tilbake med
Dine sterke sider – slik andre ser dem

Workshop 8. februar 2013 Nye nettsider Maria og Martin.
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Digital kompetanse i Mat og helse
Digital kompetanse i studiet og praksisopplæringen •Produksjon av sammensatte tekster inkludert digitale presentasjoner (tekst, bilde, lyd, video, animasjon)
Sammensatte tekster: Photo Story
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Læring av grunnleggende ferdigheter!
Hva er blogg? Blogg, eller weblogg (vevlogg), er en internettside der en eller flere personer legger ut informasjon som andre kan kommentere Ofte brukt.
Tilsettinger Januar 2014.
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
Hva er Fronter.
Bokpresentasjon Bergen
Bokpresentasjon Oslo.
Individuell bevisstgjøring Dine styrker – slik andre ser dem
Sammensatte tekster.
Blogger. En personlig nettbasert publikasjon ment for offentligheten Oppdateres ofte Postinger i omvendt kronologisk orden Blogger har ofte et personlig.
+ Wiki i klassen Tonje Hilde Giæver og Louise Mifsud TOS IKT1.
Rett og galt Kapittel 8 – Horisonter 8.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Forside/oversikt Fag / tema Sosial kompetanse, Norsk og KRL Trinn
? Hva er.
Hva er ?. Facebook er et av de mest kjente sosiale medier eller nettsamfunn. Det er en gruppe mennesker som ved hjelp av data (internett) kommuniserer.
Hvordan lager du en konto?
Blogging med Google Blogger
ELEKTRONISK HENVISNING Hjertelyd hos barn Hjertelyd.
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
PCer i klasserommet – kaos eller kontroll? Erfaringssamling RFK, pedagogisk bruk av IKT, 4. mai 2010 Marita Aksnes, Randaberg vgs. Twitter: maritaa Blogg:
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
OTH prosjektet Inger Langseth Program for Lærerutdannning Inger Dolmset Moan Åfjord videregående skole.
Lag din egen blogg - en enkel oppskrift. Gå på blogger.comblogger.com Klikk på pila og følg anvisningene.
HVA ER DET? Grethe Haldorsen
Blogg og publisering på nett
– som verktøy for refleksjon og læring Thomas, oktober 2010.
Sosiale medier (Web 2.0) – personvern – opphavsrett – nettvett…
STILLE BØNN Takk Gud, Han som er din Far
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
ETwinnings vårkampanje Logg inn på skrivebordet.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Drop-In metoden i skolen
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon
KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
Digital mappevurdering - eller? IKT og MAPPEVURDERING Anne Anne Fængsrud
Oppstart IKT2B Våren 2005 Faglærere: Birgit E.O. Bratseth & Elen Instefjord LÆRINGSMILJØ & DIDAKTIKK.
Å bruke VOFO Oslo-bloggen Ingvar B.. Hvorfor blogg? En blogg er først og fremst et sosialt medium. Innleggene er gjerne lengre og mer forseggjorte.
- hensikt, sjanger og sammenheng i tekst
Utskrift av presentasjonen:

- og noen norskblogger

Fra bloggen Dette likte jeg. Bildene. Ordspillene. Fortellinga fra din barndoms skole. Jeg kjenner meg igjen. Forventningene. De kjenner jeg på.

”Jeg ser mye som inspirerer meg, derfor lagde jeg en blogg”. Jeanette Landfald Bækkevold: Vær positiv. Sosiale medier handler mye om å dele og trekke hverandre opp.

Blogg egner seg godt til å produsere sammensatte tekster med lenker, bilder og videoer. Elevene må søke etter ressurser og nettsider, sette inn disse i bloggen og legge inn riktige kildehenvisninger. På den måten utvikler de informasjonskompetanse og digital kompetanse. Blogging er også god skrivetrening. Skriftlig fremstilling er en av fem grunnleggende ferdigheter elevene skal lære. Med blogging over tid får elevene mulighet til å utvikle seg som skribenter og finne sin stemme. De kan ta i bruk et nytt vokabular og forme egne meninger. Ved hjelp av kommentarfunksjonen i bloggen kan elevene få tilbakemeldinger fra hverandre eller potensielt fra hele verden, hvis bloggen er åpen. Åpne blogger gjør at elevene får skrive for et ekte publikum og ikke bare for læreren. Det gir skrivingen autentisitet og arbeidslivsrelevans. Åpne blogger gjør også at man kan samarbeid på tvers av skoler, for eksempel med en blogg- vennskapsklasse på en annen skole. (Fra Blogg i undervisningen, Uninett ABC)

Hvordan bruke blogg i undervisningen? Blogg kan brukes i alle fag og på alle nivåer. Det mest vanlige er at en klasse jobber med blogg gjennom ett eller flere skoleår. Hvis målet er at elevene skal bli bedre skribenter, gir bloggen mulighet for jevnlig skriving med mindre skriveoppgaver. Du kan poste oppgaven på lærerbloggen og be elevene poste sine svar på egne blogger. På barnetrinnet kan det som nevnt være mest aktuelt å ha én klasseblogg som elevene kan bidra til ved å sende e-post til læreren eller rett til bloggen. Her kan man også invitere inn andre til å skrive, for eksempel fagfolk eller profiler fra lokalsamfunnet. En prosjektoppgave om lokalhistorie kan utdypes med innlegg fra folk i nærmiljøet. Om de ikke har mulighet til å skrive innleggene selv, kan elevene utstyres med en lydopptaker eller et enkelt videokamera og så intervjue den aktuelle personen. Resultatet kan postes på klassebloggen. Blogging egner seg godt til å publisere og reflektere rundt egne digitale arbeider. Mange lærere bruker derfor blogg i formgivningsfag. Elevene tar egne bilder, lager montasjer eller annet. Et blogginnlegg inneholder det digitale produktet og en tekst som beskriver valgene elevene har gjort i prosessen med å lage produktet. Bloggen blir elevens portefølje. Hver elev kan selv merke sine beste arbeider med for eksempel "utvalgte", og bloggen kan dermed brukes for mappevurdering. I et eget blogginnlegg kan eleven reflektere rundt utvalget hun eller han har gjort. (Fra Blogg i undervisningen, Uninett ABC)

Fra Ingunn Kjøl Wiigs forslag til vurderingskriterier for blogger.

Norskblogger To blog or not to blogTo blog or not to blog? Norsklærer med digitalt grensesnitt (Leif Harboe): Tanketråder – fra en lektors hverdag (Ingunn Kjøl Wiig): Lektor Aksnes’ skoleblogg (Marita Aksnes): Digitale tekster i Buskerud (Marita Aksnes): IKT i norsk (Thomas): LNU oversikt norskblogger: d=10&Itemid=3 d=10&Itemid=3

Del og bruk, d & b, Del det du har, bruk det du får:

Bloggoppgaver Lag et innlegg/en post om våren med minst ett vårbilde du selv har tatt, ledsaget av din egen vårlige tekst. Skriv et dikt som du poster i bloggen din – med bilde tatt og behandlet av deg selv. Publiser ei Photo Story-fortelling i bloggen din.