Bibelen er klar: Et ENTYDIG budskap:

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Advertisements

“Fra ord til liv” Februar
Profetene i Det gamle testamente
Harald Kaasa Hammer Knattholmen Guds kjærlighet og vår.
Barnet som gave og oppgave
De 10 bud 10 måter å elske på.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Kjærlighetsquiz! Out-put!
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Tre håndfuller vann for livet.
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Velkommen til ettårssamling
KRISTENDOMMEN.
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE TROSLINJE FØDSEL Guds skaperverk For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg.
Velkommen til dåpskurs!
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Den store bibelske fortellingen
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Fri og selvstendig misjon- og bistandsorganisasjon. Jobber under visjonen Verden for Kristus Driver et omfattende.
De 10 bud 10 måter å elske på.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Adam & Eva. Adam & Eva Av Espen, Benjamin og Martin E Kristendommen Av Espen, Benjamin og Martin E.
Kristendommens hellige bok.
1.samling: Jesus Kristus
Konfirmantundervisning i Hole menighet 2012/2013
Jesus og evangeliene. Lammet Symbol på Jesus: - Guds lam - Påskelammet slaktet: Jesu død innledet noe nytt. Jesus som den gode hyrden eller gjeteren er.
En million bibler til Cuba Bibeldagen 2014 Foto: Dag Kjær Smemo og Hans J. Sagrusten.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
6 gode grunner til at kristen samlivsteologi ikke kan være kjønnsnøytral Misjonshuset, Kristiansand 21. mai 2016 Øivind Benestad Stiftelsen MorFarBarn.
NT – Evangeliene og Apostlenes gjerninger. Bibelen Basic Det gamle testamentet (GT) 1. Historiebøkene 2. De poetiske bøkene 3. Profetbøkene Det nye testamentet.
Katolsk og ortodoks kristendom
DEN KATOLSKE KYRKJA Oppbygging Hovudtrekk. Katolsk tyder «for alle mennesker» Spredd over hele verden, spes. Latin-Amerika og Nord- Amerika. Ca halvparten.
BIBELEN.
-en stor familie av nasjonale kirker
Temasamling – 2016 Hvordan møte muslimer?.
Katolsk og ortodoks kristendom
Hvordan skal det egentlig se ut?
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
Frem.
DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.
JØDISK TRO OG TRADISJON
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Velkommen til kurs Tema: Hva er sjelesorg?
- til Gud og til andre mennesker
Evangeliet for dummies
Åtte personer per bord og ti bord i rommet i tillegg til hovedbordet
Johannes 3, påsken i Det Gamle Testamentet
Kristendommen.
(Luthersk teologi om) kirken i endring - avsluttende refleksjon
► Utfordringer og konsekvenser ► Hva kan vi gjøre?
En bibelsk forståelse av ekteskapet
Jesu utfordring: Radikal og uventet kjærlighet
Jesu budskap og eksempel
Den kjønnsnøytrale ekteskapsloven:
Samlivsdebatten i Den norske kirke
Mor-far-barn-relasjonen
Endring av juridisk kjønn
Viktige spørsmål om kjønn, samliv og barn
Jesus som forbilde og Bibelen som autoritet
Noen sentrale årstall i norsk lovgivning
Fem gode råd Til taleren:
Hvem kan inngå ekteskap?
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Utskrift av presentasjonen:

Bibelen er klar: Et ENTYDIG budskap: Ekteskapet er Guds skaper- ordning for mann og kvinne Et ENTYDIG budskap: ▪ Skapelsesberetningen. ▪ De 10 bud («Du skal hedre din far og din mor»). ▪ Jesu liv og lære. ▪ Alle beretninger, eksempler, symboler og undervisning i hele Bibelen: Ekteskapet = Kvinne + mann ▪ I Det nye testamentet: Kristus er brudgommen, menigheten er bruden. ▪ Verken Det gamle eller Det nye testamentet antyder at ekteskapet kan være noe annet enn mann og kvinne. Det finnes ikke ett eneste unntak i hele Bibelen. TIPS OG MOMENTER TIL TALEREN Les hvert punkt høyt og gi eventuelt en kort kommentar til ett eller flere av punktene. BIBELENS FØRSTE OG SISTE KAPITTEL: Fra Bibelens første kapittel (1 Mos 1,27-28) til Bibelens siste kapittel (Joh Åp 22,17: Menigheten er Lammets brud) er budskapet klart: Ekteskapet er Guds skaperordning for mann og kvinne. STOR ENIGHET. Det finnes få lærepunkter i den kristne tro som kristne har vært mer enige om gjennom hele kirkens historie enn dette. Kirkesamfunnene er uenige om dåp og nattverd, hvor mange sakramentene det er, nådegaver, kirkeordninger og lederstruktur, osv. Men helt til vår tid har absolutt ALLE kirkesamfunn og kristne vært enige om at ekteskapet er for mann og kvinne. Fortsatt er det overveldende flertallet av kristne enige i dette. Kun 2-3 prosent av kristne i verden i dag tilhører kirkesamfunn som har omdefinert ekteskapet til å være kjønnsnøytralt. (Kilde: Vårt Land 13/11-2015.) BRUD OG BRUDGOM: Hvis man ønsker å vise en oversikt over bibelsteder med tematikken Israel og menigheten som brud, og Gud og Kristus som brudgom, finner man et lysbilde kalt «Han er min brudgom, jeg er hans brud» under menyen «Ekstra PowerPoint-lysbilder» i hovedmenyen «Nyttige ressurser» på www.Samlivsbanken.no Seminar over Ekteskapserklæringen