Strikkbåtverksted Forarbeid.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ebus Management Center En liten bruksanvisning for de enkleste funksjonene.
Advertisements

Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Båthåndtering & Mannskapsorganisering
Krabbe sesongen høsten 2011 Havbris jr
Seilturen En sommerfortelling…...
Klamydiaprosjekt 2012/2013 Evaluering Engø 7. oktober 2013.
Markedsutsikter: Begrenset produksjonsvekst og sterk etterspørsel
1. Politikeren har vært den drivende kraft til å få nedlagt stedets største industribedrift, noe som vil betyr arbeidsløshet for mange hundre mennesker.
Lamper og emballasje, fra flate til form
“Reise til utlandet med oksygen”
Turene i November har gått til:
Vikingskip Av Tessa Wood.
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
Illustrasjoner: Ingrid Brennhagen
Vindmølle.
Oppgaver 1)Vi anser hvert av de seks utfallene på en terning for å være like sannsynlig og at to ulike terningkast er uavhengige. a)Hva er sannsynligheten.
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
Oppsummering Klarte alle gruppene å løfte opp noe med bruk av vinsjen?
Opplev smidig programmering
Team Jæren Styrkeprøven Lag TEKNISK SKIKK OG BRUK
Dynamiske nettsider PHP Del 2 – Kontrollstrukturer.
Hva er det vi har behov for å få hjelp til av spesialisthelsetjenesten? Av Per Willy Ormestad, Sosionom m/spesialkompetanse i sosialt arbeid på rusfeltet.
Seilbåt.
Å omfavne forandringer med ekstrem programmering(XP) Brukt i In140 Skrevet av Ola Bø Bygger på Kent Becks artikkel "Embracing change with extreme programming."
1.1 /// Klikk her for å høre Magnus 1.2 /// Klikk her for å høre Thea 1.2.
Hva er utsiktene for og utfordringene ved en vaksine mot SARS? Hanne Nøkleby, Avdeling for vaksinasjon og immunitet, Folkehelseinstituttet ( )
Bergen Forarbeid Strikkbåtverksted. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Kriger og revolusjoner
11. Balancing technology with people’s needs Bruk av teknologi.
1 Kap. 61 – Case: An Adaptive System How Information Technology Is Conquering the World: Workplace, Private Life, and Society Professor Kai A. Olsen, Universitetet.
Hovedprosjekt for Rune Øvrebø Fonetisk Lyttetestprogram. Utviklet I Visual Basic Etter Oppdrag Fra Wim Van Dommelen Ved Lingvistisk Institutt, NTNU.
Positivisme SGO 4001 Bjørnar Sæther.
Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:
Oppsummering Klarte dere å løfte opp loddet med vindkraft?
Napoleon Bonaparte.
«Æventyrlige Byen Vårres»
Kapittel 20 Å reise kollektivt Kjører du kollektivt?
Vikingtiden.
Dialogverksted [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Kapittel 2 oppgave j. Hvorfor er vikingene så populære?
Den industrielle revolusjon Læreplanen sier du skal kunne: gjere greie for teknologiske og samfunnsmessige endringar som følgje av den industrielle revolusjonen.
Veiviserne Sonja, Therese, Bernt, Ole-Fredrik og Sigurd.
Hva er Etikk? Interessekonflikt. Du skal nå få en utfordring som handler om interessekonflikter. Tenk deg godt om før du svarer. Det finnes alltid flere.
Jenter - 92 Den lille håndballboka! Av Atle Oliver Johansen
1 Kan en evig og personlig Gud eksistere?. 2 Kan vi tenke at Gud finnes? Finnes en grunnleggende årsak til alt? Finnes en grunnleggende årsak til alt?
Samferdselsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 2 Samferdselsdepartementet Reynir Johannesson, statssekretær Sandvika, På rett kurs.
Hurtigbåten Miljøsvin, eller mulighetenes transportmiddel
Anbefale en strategi Ideer for morgendagen.
Jeg skal lage en kake som du kanskje skal få smake
Frem.
Hvem er dummest? Eventyr fra Thailand.
DATAMASKINEN’S HISTORIE
Høgskolen i Sør-Trøndelag, Avdeling for teknologi
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Den industrielle revolusjonen
Roboter – EV3.
Fartøyvernets ABC.
Den industrielle revolusjon
Brukerveiledning til programmering av LEGO Mindstorm NXT-roboter
Vannrakett med fallskjerm
جامعة الفيوم كلية التربية النوعية
Sinne Kraivalee Arnesveen.
TEKNOLOGI, RESSURSER OG UTVIKLING UNDERVEIS GEOGRAFI KAP. 3.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Nasjoners velstand (og fattigdom)
Eine og Andri på viktig oppdrag
Utskrift av presentasjonen:

Strikkbåtverksted Forarbeid

Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. Før propellens tid Hjuldamperne var maskindrevne årer, drevet av en dampmaskin. De fungerte, men hadde problemer med å kjøre fort og at de brukte mye drivstoff

Propellen Lenge trodde sjøfolk at propellen måtte fungere som vannskruen den greske filosofen Arkimedes fant opp.

Et uhell som forandret skipsfarten Briten F. P. Smith brakk propellen (skruen) sin på en prøvetur, og kun to mindre biter ble stående igjen. Da dette skjedde øke farten mye. Det som stod igjen av propellen hans var to biter som ligner ganske mye på propellene vi bruker i dag.

Samtidig jobbet en skogsingeiør med den samme ideen Inspirert av en korkopptrekker konstruerte ingeniøren Yosip Ressel fra Kroatia en skruepropell, langt bedre enn de som samtidig ble testet ut av Smith og andre ingeniører Dette er den første fungerende skruepropellen som ble laget. Den skal snart bli forbedret av den svenske ingeniøren Ericson og uhellet til Smith.

Den beste formen Propellene får snart en form som fungerer godt. Rundt 1840 krysser den første propelldrevne båten Atlanterhavet og skruepropellen overtar etter dette stadig mer av skipstrafikken fra hjuldamperne som frem til da var eneste alternativet til seil. Fremdeles eksperimenteres det med nye former. Her er en Kappel propell nylig designet av MAN som de lover skal spare drivstoff på store skip med langsom rotasjon på motorene.