Den franske revolusjon

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Advertisements

Kapittel 9. Den politiske revolusjonen
DEN AMERIKANSKE REVOLUSJONEN
Befolkningsundersøkelse – energimerking av boliger Juni 2011.
Kapittel 3 oppgave j. (På bildet: Asbjørnsen og Moe)
Wien-kongressen og nye revolusjoner
Arbeidslivskurs og språkpraksisoppgaver tilpasset B-løpselever
Den Amerikanske Revolusjon.
Kapittel 2: Den politiske revolusjonen
Den Franske Revolusjonen
Den franske revolusjonen
Enevelde og opplysningstid
Leddenes semantiske roller
Kapittel 22. Andre verdenskrig
Kapittel 19. Nasjonalisme
Marius Vøllestad Bø vgs
Marius Vøllestad Bø vgs
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
Kriger og revolusjoner
Den franske revolusjon
NAPOLEON
Napoleonskrigene og Norge
2. Verdenskrig.
Kjenne til hvorfor Japan angrep USA. Kjenne til hva invasjonen av Normandie betydde for krigens slutt. Vite hvem de viktigste av krigens ledere var.
LESEARBEID Elevene kan bruke disse kortene i selvstendig lesearbeid på skolen. Kortene er delt opp i før, under og etterarbeid. Lærer kan også bruke kortene.
Den franske revolusjon
2. verdenskrig Før krigen: 1933: Hitler blir diktator i Tyskland
Hva menes med demokrati? Hva forbinder dere med demokrati? Skriv en liste.
DEN AMERIKANSKE REVOLUSJON (en revolusjon = en veldig stor og rask forandring) Før 1500: Indianere alene i Amerika. Mange ulike grupper, ulike språk, ulike.
Den amerikanske revolusjon
Den amerikanske revolusjon. På midten av 1700-tallet raste Sjuårskrigen mellom mange europeiske land. Det ble utkjempet kamper over store deler av verden.
En befolkning er mengden mennesker, innen et avgrenset område. F.eks: De som bor i Norge, er Norges befolkning. De som bor i Afrika, er Afrikas befolkning.
Den franske revolusjonen
Norsk historie gjennom 1200 år Vikingtid (ca. 800 – ca 1050) – Harald Hårfagre (872) – Landnåmstid – Kristendommen (1030) Middelalder og dansketid – Lyse.
Viktige ord vi skal jobbe med. Disse må dere forstå og lære: En revolusjon Et monarki Eneveldig konge Et klasse-samfunn En stand – flere stender En adel,
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
FREMMEDSTYRE. MÅL: Jeg vet hva som skjedde i Norge etter svartedauden Jeg kan fortelle hva fremmedstyre er og hvordan det var i Norge i denne tiden med.
FØRSTE VERDENSKRIG Skyttergravskrig, Russland, USA, Tyskland og det sivile livet.
1. verdenskrig. Hvordan var krigen? Tyskland: Krig på to fronter (to steder): Hvor? I Frankrike og Russland. Tyskland prøver å ta Frankrike fort for å.
Demokrati Kommunevalg Periode i samfunnskunnskap fram til kommunevalg 14 september Kapittel 5 og 6.
KOLONIENE BLIR SELVSTENDIGE IMPERIALISME: Hva? Typer? Hvor? Når? Hvem var imperial.?
Fordi Kongen oppfattet seg som Gud selv Kongen oppfattet seg som Gud selv Kongen og Dronningen (Ludvig 16. og Marie Antoinette) var dårlig likt. Kongen.
Den franske revolusjon. På 1780-tallet var det stor misnøye i den franske befolkningen. Landet hadde store økonomiske problemer. Sult og uår gjorde livet.
FN. FN er en forkortelse for De forente nasjoner. Navnet betyr at mange land står sammen. FN har 192 medlemsland. Det vil si at nesten alle verdens land.
Matematikk - utvidet form. Mål for timen Du skal kunne kjenne igjen plassverdien til et siffer og skrive et tall på utvidet form.
Tsarene Den nest siste tsar: Aleksander Undertrykking Jødeforfølgelse Drept i et attentat 1894.
Mange sterke inntrykk knyttet til andre verdenskrig.. Dette er et av de for meg.
BIBELEN.
Dette er ord som kanskje ikke alle forstår. MORSMÅL
FØRSTE VERDENSKRIG Hva er en verdenskrig? En krig hvor:
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Den Franske Revolusjon
Nobels fredspris I innslaget hørte dere at det hadde vært borgerkrig i Colombia i over 50 år, noe som gjør at mange aldri har opplevd fred i landet. Det.
Den kalde krigen – hvem var fiender?
1. verdenskrig: Revolusjon i Russland 1917: Russland blir kommunistisk
Matematikk - partall og oddetall Opplegget er hentet fra Maximum 8.
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Den Franske Revolusjonen
Sjia vs. sunni.
Den franske revolusjonen
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Konflikt Hva betyr ordet konflikt? Gi eksempler på konflikter.
Oppgave 6 Side Sett inn riktig form av substantivet. Du velger selv et ord som passer inn i sammenhengen. Bilde:
DA NORGE BLE EN EGEN, SELVSTENDIG STAT
Stress Hva betyr det å være stresset? Hva gjør deg stresset?
Prøve i tema «Den Franske revolusjon»
Den andre verdenskrigen
HINDUISMEN.
Utskrift av presentasjonen:

Den franske revolusjon

Mål for timen Kunne kjenne til årsaken til «den franske revolusjon» Kunne se sammenhengen med «den amerikanske revolusjon» og «den franske revolusjon» Kunne ha kjennskaper til Stenderforsamlingen. Kunne ha kunnskaper om hva som skjedde ved Basillen

Den Franske revolusjon Oppgaver fra sidene 144 til 152. Hva er en revolusjon? Nevn to på revolusjoner. Når begynte den franske revolusjon? Hvor mange år var det mellom «den amerikanske revolusjon» og « den franske revolusjon? Hvorfor brøt det ut revolusjon i Frankrike? Hva het kongen og dronningen i Frankrike på denne tiden? Hva ville kongen gjøre for å løse landets pengeproblemer? Hva synes du om handlingene til kongen? Skriv fem fakta setninger om stederforsamlingen. Hva slags følelser tror du det vakte i folk flest når de så den luksusen som konge og adelen omgav seg meg med, mens de selv var fattige? Hva skjedde ved Bastillen 14. juni 1789?

Mål for timen Ha kjennskap til hva som skjedde 5.august 1789. Ha kjennskap til mennesketsrettighetserkæringen. Ha kjennskap til Kvinnematsjen til Versailles. Ha kjennskap til hvorfor kongen ble avsatt og enrettet.

Kongen og dronningen Hefte side 36 til 42. Hvorfor manglet den franske staten penger? Skriv 3 fakta setninger om menneskerettighetserklæringen. Er det noen likhetstrekk mellom den den amerikanske og den franske menneskeretterklæringen? Hva ble resultatet av kvinnetoget til Versailles? Hvorfor forsøkte kongefamilien å rømme til utlandet? Hva var de viktigste bestemmelsene i grunnloven som ble ferdig september 1791?

Kongen avsettes Hefte side 36 til 43. Hva betyr allmenn verneplikt? Hvem erklærte Frankrike krig mot? Hvorfor ville folket kvitte seg med kongen? Hva skjedde med kongedømmet, og hvilke skjebner fikk kongen og dronningen? Hvorfor er det riktig å si at skrekk og terror hersket under revolusjonen? Hvorfor ble det revolusjon i Frankrike? Hva slags virkninger fikk revolusjonen?