SV-fakultetets arbeid med internasjonalisering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Seniorrådgiver Katrine Rese Shadidi, Forskningsrådet
Advertisements

Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
2 Er internasjonalisering en garanti for kvalitet? Oslo, Arne Liljedahl Lynngård Direktør, SIU.
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som nektet å reise seg på bussen.
Forskerskoler – nøkkelen til en bedre PhD-utdanning?
Nærings-ph.d. Haugesund, august Hva er Nærings-ph.d?  En ordning der NFR gir støtte til en bedrift som har en ansatt som ønsker å ta en doktorgrad.
Internasjonalisering Rapport fra et høgskoleperspektiv ved Jørn Wroldsen, rektor HiG.
1 Hvor god er dagens norske ph.d. utdanning? Innlegg på Tekna Seminar ”Forskning og utdanning” Torsdag 15. oktober 2009 Prorektor forskning Kari Melby,
Utvalget for språkpolitikk ved UiO Presentasjon av hovedpunkter “Snart to hundre. Universitetet i Oslo og språket i internasjonaliseringens tidsalder”
Samarbeid med søramerikanske institusjoner: Erfaringer og utfordringer NOKUTs godkjenningsseminar 2007 Hanne-Gerd Nielsen UiO.
Internt handlingsrom (IHR) Presentasjon på USITs allmøte 23. juni 2011 Universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.
Agenda Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra PuP (Bjørn Andersen) Råd om/prosedyre for utenlandsopphold sett fra instituttene Råd om/prosedyre.
NVHs kvalitetssystem PhD NVH: 16. mars 2007.
Internasjonal Seksjon Ansvar og arbeidsoppgaver. Bemanning 18 ansatte Aktivitet: mangedoblet.
Allmøte USIT 18. oktober Saksliste Internt handlingsrom (IHR) USIT 3.0.
Evaluering av UiOs kvalitetssystem 2013 Status og utfordringer i kvalitetsarbeidet Studiekomiteen
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Bergens medisinske forskningsstiftelse Internasjonaliseringsmidler for medisinsk forskning ved UiB & HB.
Utviklingsstudier - utveksling Studenter på utviklingsstudier kan ta delstudier i utlandet i 4. og/eller 5 semester Søknadsfrist (for 4. semester): 15.
Rapport fra arbeidsgruppe om Internasjonalisering og studentmobilitet
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Fagområdet for universitetspedagogikk, UiO Pedagogisk basiskompetanse for stipendiater Line Wittek Fagområdet for universitetspedagogikk Universitetet.
Styremøte IHR – Forslag til vedtak. Roller og ansvar Forslag til vedtak Med bakgrunn i saksutredningen anbefaler universitetsdirektøren følgende.
Studentparlamentets handlingsplan Prioriteringer for utdanning Marianne Andenæs, leder av Studentparlamentet ved UiO Studiekomiteen
Prosjekt Bedre forskerstøtte
Studieweb 3. april 2014 Utvekslingssidene på uio.no - oppsummering.
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012 Seminar
Institute of General Practice and Community Medicine IASAM Strategiske planer Forskningsseminar ved Med Fak Ullevål 27. august 2009.
Det samfunnsvitenskapelige fakultet Tendens til utflating? ekstra midler til rådighet som enhetene.
Internasjonaliseringsåret 2012 Internasjonalisering strategier og tiltak 2012.
Fokus på utdanning UiO’s verdi og synlighet er i stor grad knyttet til kvaliteten på de kandidater vi utdanner. UiO må styrke evnen til å drive strategisk.
Internasjonalt arbeid og studentutveksling Institutt for Matteknologi, IMAT, NTNU Universitetslektor Anne Feren Faglig ansvarlig for praksis.
INTPART et samarbeid mellom Forskningsrådet og SIU Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning (INTPART) Berit Johne, Forskningsrådet.
1 August 2013 Internasjonalisering. 2 August 2013 Internasjonal handlingsplan 2011–2014 Internasjonalisering skal integreres i all faglig aktivitet i.
Utviklingstrekk i forskningen og behovet for en ny evaluering Sølvi Lillejord Direktør, Kunnskapssenter for utdanning Informasjonsmøte Lysaker
1 SIU Nasjonal profileringsstrategi Oslo, Kristin Solheim, SIU.
Anna K. Buverud og Anja Gil Spilling Avdeling for fagstøtte.
Institutt for samfunnsforsknings erfaringer i lys av evalueringen av sosiologifaget 2.
Gratulerer med utvekslingsplass! Hva nå? Therese Gjessing – 2. mars 2016.
Presentasjon for Læringsmiljøutvalget ved UiO, Studiedekan Ingjerd Hoëm.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
Arne Bugge Amundsen Samhandling mellom de tre øverste styringsnivåene Fremlegg til styreseminar 20/
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Internasjonalisering
Senter for læring og utdanning
Status HP Utdanning og læringskvalitet
NTNUs Mentorprogram Svandís Benediktsdóttir Likestillingsrådgiver
Rekrutteringsstrategi SU - prosjektbeskrivelse
Elisabeth Lackner Avdeling for fagstøtte
Handlingsplaner Utdanning - Status 2017
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Velkommen til Verdiskapingsforum!
Høstkonferansen 2018, Tromsø, september 2018
Handlingsplanen for internasjonalisering ved FSV - Hvilke tiltak jobbes det mest aktivt med? - Hvilke typer samarbeid og prosesser ser ut til å være mest.
Rolle og ansvar som SPA Prosess
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
VELKOMMEN TIL INFOMØTE OM UTVEKSLING
Internasjonalisering - Utdanningsseminaret Mosjøen 2018
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
elementer knyttet til internasjonalisering
Internasjonaliseringsåret 2012
Utdanningskvalitet – Nord universitet
VELKOMMEN TIL INFORMASJONSMØTE OM UTVEKSLING
MN-fakultetets planer for internasjonalisering 2012
Forslag til innspill til stortingsmelding om mobilitet 1/3
Hvordan lykkes med utveksling?
Prosjekt internasjonalisering
Internasjonalisering ved Avdeling for informasjonsteknologi
Studieledernettverket 15. februar 2019
Utskrift av presentasjonen:

SV-fakultetets arbeid med internasjonalisering FANE UiO 26. januar 2012

Leder: Jeg ønsker samarbeid med utviklingsland Akademisk samarbeid med utviklingsland. Det ønsker vår nye dekan Fanny Duckert ved inngangen til internasjonaliseringsåret. Mine ønsker for internasjonaliseringsåret ved SV-fakultetet er en inkludering av akademisk samarbeid med utviklingsland som innebærer en reell involvering av forskere og studenter fra utviklingsland, tilrettelegging for at flere av våre utvekslingsstudenter skal velge å reise til universiteter i utviklingsland og at vi i større grad tilrettelegger for at studenter fra utviklingsland skal komme til vårt fakultet på utveksling.Sist, men ikke minst, er det viktig i større grad å se innreisende forskere og studenters ulike kulturbakgrunn som en genuin ressurstilførsel for UiO som vi i større grad bør åpne opp for og aktivt bruke.

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Fakultetet skal legge til rette for internasjonal utveksling, nettverksbygging og strategiske partnarskap med utvalde institusjonar og vere ein aktiv deltakar i European Research Area (ERA). Tiltak 2, 4 og 5 Legge til rette for gjennom ledelses-oppmerksomhet, administrativ støtte, og til dels med såkornmidler

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Tiltak 2: Sette i verk tiltak som kan bidra til å styrke samarbeidet med gode internasjonale forskingsmiljø og fremme utanlandsopphald for ph. d.- studentar.

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Tiltak 4: Etablere fem nye professor II-stillingar for å styrke internasjonalisering av forsking på viktige fagområde og betre kjønnsbalansen i vitskaplege stillingar.   Avsatt og fordelt midlar i budsjettet for 2012

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Tiltak 5: Utvikle ein strategi for å styrke internasjonal forskingspublisering kvalitativt og kvantitativt. … Styringsdialogar, medarbeidarsamtalar og stimuleringsmidlar skal nyttast aktivt for å gjennomføre strategien. Årlege skrivekurs og avsettingar i budsjett 2012, 2013 Publiseringsstrategien er ferdig

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Arbeidet med forbetring og profilering av eksisterande programtilbod skal halde fram og fakultetet skal utvikle nye program i tråd med fagutvikling, internasjonalt samarbeid og samfunnet sine behov. Fakultetet skal … auke internasjonal utveksling. Tiltak 6

Årsplan 2012-2014 for Det samfunnsvitskaplege fakultet Tiltak 6: Internasjonalisere studiane ved fakultetet gjennom utvikling av samarbeid med gode institusjonar internasjonalt. Eksisterande avtaler skal evaluerast og tilbodet av engelskspråklege emne på bachelornivå skal aukast og breidda i tilbodet sikrast.

Stimuleringsmidler til instituttene 2010/2011 For å få fortgang i arbeidet med internasjonalisering på enhetene: Utlyst midler i 2010 - inntil 100 000 kr. Mål: Finne ordninger som øker utvekslingen samtidig som de styrker/supplerer studieprogrammets faglige kvaliteter. Fem (alle) institutter innvilget støtte etter konkrete søknader. To har ferdigstilt og levert rapport: (alle skal rapportere ila 2012)

Hva er gjort så langt? Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi og Institutt for statsvitenskap: Gjennomgått avtaleporteføljen Involvert vitenskapelig personale Kartlagt studentenes tilbakemeldinger etter besøk ved partnerinstitusjoner Kartlagt mobilitetsomfang på alle avtaler Lagt planer for det videre arbeidet med internasjonalisering av studiene Laget anbefaling om det videre liv for hver enkelt avtale. Særlig viktig forarbeid til revidering av Erasmus i 2012/2013