Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Internasjonalisering - Utdanningsseminaret Mosjøen 2018

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Internasjonalisering - Utdanningsseminaret Mosjøen 2018"— Utskrift av presentasjonen:

1 Internasjonalisering - Utdanningsseminaret Mosjøen 2018
Vi har et godt organisert internasjonalt kontor I Nord universitet, men vi har dessverre ikke fått på plass et samarbeid mellom de akademisk ansatte som arbeider med internasjonalisering i FSH. Mitt bidrag I dag blir derfor å dele noen av de erfaringene jeg har, og da begrenser det seg til Trøndelagscampusene. Malvin Torsvik Faglig internasjonal koordinator, campus Levanger/Namsos

2 Delstrategi for internasjonalisering
Nord universitet Stortingsmelding nr. 16 (2016–2017) "Kultur for kvalitet i høyere utdanning« – krav til alle studieprogram om 20% utveksling innen 2020 som er i henhold til Bologna prosessen. Nord universitets strategiplan for 2020: Prioritet på økt internasjonalisering med tilrettelegging for økt internasjonal mobilitet i gradsgivende studier Delmål 1: Internasjonale samarbeidsavtaler, studentmobilitet av høy kvalitet, tilbud om engelskpråklige emner for innreisende studenter Delmål 2: Faglig samarbeid og akademisk utveksling Delmål 3: Forskning sterkere knyttet opp til internasjonale samarbeidsavtaler Vi har per i dag ingen delstrategi for internasjonalerisering for FSH, men “Strategiske mål og handlingspler 2020” sier at fakultetet “skal tilrettelegge for internasjonalisering”. Det pekes forøvrig på de utfordringene som profesjonsutanningene har med lite fleksible rammeplaner og forekomst av resistente bakterier i land utenfor Norge. Tilrettelegging for internasjonalisering er prioritert i “Strategiske mål og handlingsplaner 2020” for FSH. Arbeidet med å konkretisere strategien i en handlingsplan for internasjonalisering er per i dag ikke fullført.

3 Status Utreisende studenter, sykepleie 2016
Andel utreisende per antall avgangsstudenter. For 2017 er tallene litt lavere på Levanger (28 % som reiste ut) og litt høyere i Bodø (8 %) som reiste ut. Mye er gjort, men utrolig mye gjenstår. Samlet er det mindre enn 10 % av studentene våre som tar delstudie i utlandet.

4 Andel utreisende studenter, sykepleie 2016
Fordelingen av antall studenter > 3 mnd bare små endringer til 2017. Helse FSH, sykepleie under ett ligger vi under 10% utreisende studenter mer enn 3 mnd opphold. Det er det vi males etter!

5 Hvilke tiltak jobbes det mest aktivt med?
Hvilke typer samarbeid og prosesser ser ut til å være mest effektive og nyttige? Rekruttering av utreisende studenter Nye samarbeidspertnere Kvalitet i avtalene Fagutvikling/forskning Innreisende studenter Internasjonal dag med studentpresentasjoner Internasjonale nettverk Studiebesøk/sjekkliste Bygge faglige- og personlige relasjoner Tilrettelegging for mobilitet Samarbeid mellom fag og administrasjon Fleksibilitet Strategi- og ledelsesforankring - Levanger: 62 søkere til internasjonalisering – 40% av studentene. Vi har ca 30 tilbud så vi må skuffe 50 % av de som søker Nye avtaler: Erfaringen er at hvis avtalene ikke blir forankret i fagmiljøene blir de døgnfluer. Personlig har jeg hatt god erfaring med studiebesøk som inkluderer møte med administrasjon og fagansatte som jobber med internasjonalisering. Har brukt nettverk, tar direkte kontakt med studiested og fagansatte. Inviterer meg på besøk. Diskuterer muligheter for mobilitet, innhold/kvalitet/praksisbesøk, forskning- og fagutvikling. Nye avtaler Spania og Italia. Sjekkliste: Praksis/kvalitet, teori, nøkkelpersoner, søknadsprosedyre/spesielle krav (spark, vaksiner etc), bosted Avtalene er “ferskvare”, må pleie samarbeidsrelasjonene. Endringer i våre fagplaner og de andres faglaner gjør av avtaler blir ubrukelige fordi de ikke matcher fag/praksis/studiesemester Innreisende studenter: Emner tilrettelagt/undervises på engelsk. Praksisplasser


Laste ned ppt "Internasjonalisering - Utdanningsseminaret Mosjøen 2018"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google