Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Grants (prosjektmidler) Generelle retningslinjer.
Advertisements

Forskrift og veileder til forskrift; Nasjonale tjenester
Hvordan få penger i korpskassen - Økonomi og tilskuddsordninger
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
Tilskuddsordninger Hedmark fylkeskommune. Generelle kulturmidler  Praktiske opplysninger - Søknadskriteriene, skjema, retningslinjer - Frister  Bakgrunn.
Kompensasjonsordning for merverdiavgift Fallskjermseksjonens ledermøte 13. Februar 2010 Arne Mathisen.
KomRev Trøndelag IKS Spillemiddelsøknader 2013 Nye Idrettens Hus, Terje Wist Ass. revisjonsdirektør 24. september
Spillemiddelkonferanse Levanger september 2011
Vi får Norge til å gro! Fornying av Norges Bondelag – på hugget Uttalelse fra Nordland.
Forstandere i trossamfunn
Tilskuddsordninger - Hedmark fylkeskommune
Naturvernforbundetskolen: Hvordan drive et lokallag Tema på foredraget: Lokallag; medlemmer, sak, økonomi og administrativt Tid: ca 30 min For mer info.
ENTREPRENØRSKAP FOR LÆRERE OG SKOLELEDERE Videreutdanning 30 studiepoeng Entreprenørskap i skolen Entreprenørskap er et utdanningsmål og en opplæringsstrategi.
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
Aktuelle saker. Tariff forberedelser Vi ber de tillitsvalgte om å foreta oppryddingene på medlemslistene sine i god tid før lønnsforhandlingene.
Hvordan lykkes med et prosjekt?
TILskudd ikke-kommunale barnehager i Fauske kommune
Likeverdig behandling ved tildeling av offentlig tilskudd til IKBH § 8 Endringer i grunnlaget for de kommunale tilskuddssatsene.
Kompensasjonsordninger for merverdiavgift Seilflyseksjonens ledermøte 10. april 2010 Arne Mathisen.
Endringer i NIFs lovnorm for klubber Fallskjermseksjonen/NLFs ledermøte 25. februar 2012 Arne Mathisen.
Rapport år i utvikling Åpne opp for «fristilt frivillighet» Økt synlighet Arbeide for økt offentlig støtte Ta vare på og fornye Grasrotforankring,
Informasjon til fylkes- og lokallag
Ny Lov og forskrift om voksenopplæring 2010 VOFO Læring og Kompetanse Presentasjon
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Presentasjon av Studieforbundet Funkis. Hva er et studieforbund? Studieforbundene i Norge bygger på en 150 år gammel tradisjon for opplysningsarbeid gjennom.
Hvor kan vi søke midler? Hvordan sette opp en søknad?
Orientering for Innkommende klubbpresidenter. Orientering for Innkommende klubbpresidenter Frister for innbetalinger og innmeldinger etc. Rotaryåret 2014.
Fagdag spillemidler Steinkjer 28. august 2014
FRIVILLIGHETSREGISTERET En presentasjon fra Frivillighet Norge.
Ny organisasjonsperm. Organisasjonsperm 2014 Ikke store endringer fra det som ble lagt frem i Fornyes etter behov. Forventer en del endringer i.
Forventninger til økonomen
Ny likepersonsordning
28. april 2007 Tillitsmannskonferansen 2007 Utfordringer knyttet til medlemsøkning, inntekter og ”faste kostnader”
Muligheter, erfaringer og utfordringer
NEFs tillitsvalgtsamling Soria Moria Hotell mars 2015 Påminnelser og oppfrisking.
Informasjonsmøte om kombinasjon av uføretrygd og inntekt
Hvorfor organisasjon? Hvorfor har dere engasjert dere?
Momskompensasjon for frivillige lag og foreninger 2015 Brak,
Østfold Bygdekvinnelag Styrekurs 2015 Kasserer. Kassereren Morstongveien Mysen sentralbord mobil e-post:
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Tilskudd til friluftslivsformål i Rogaland fylkeskommune 1.Regionalt UtvklingsProgram (RUP) 2.Tilrettelegging i friluftslivsområder, RFK 3. Statlige friluftslivsmidler.
Velkommen til samling om støtteordninger for frivillige organisasjoner 9. og 10. november 2016 Støtteordningene for frivillige organisasjoner knyttet til.
Regnskapsrutiner i lokallagene Ansvar lokallag: Budsjett Attestere og anvise bilagene Skrive prosjekt på bilagene (Hva bilaget gjelder, eks styremøte,
SØKNAD TIL VELFERDSTINGETS KULTURSTYRE STUDENTLIV 2012.
Regnskap - hva og for hvem MS-forbundets lederkonferanse 7. september 2015 Øyvind Aas, manager i Audit Oslo.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Rådmann – Økonomiske rammebetingelser.
I de fleste samfunn blir godene i dag fordelt på to måter: Fordeling gjennom offentlige budsjetter, der politikeres prioriteringer og vedtak står sentralt.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
SPILLEMIDLER 2017 I forbindelse med mottatte spillemiddelsøknader for søknadsperiode 2017 viser det seg nødvendig å gjennomføre en rullering av handlingsprogrammet.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
Årshjul for SFT/ lokallaga
Barn og unge 0 – til 26 år Barn 6 – 13 år (1. – 7.kl)
Gruppeting onsdag
Viktige datoer i så henseende
Klubbens styrearbeid i praksis
Lokallagsledermøte Om økonomi – om felles forståelse og forutsigbare løsninger Johannes Rindal.
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Folkehelse som regionalpolitisk satsingsområde
Anleggsbehov og investeringsplaner
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Tilskudd til tillitsvalgte og klubber lokalt 2018
Rollen som lederkommune i ASSS barnevern
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Årshjul for klubber og idrettsråd i Rogaland idrettskrets 2019
GRATIS SKOLEFORKOST for elever ved fylkeskommunale skoler i Rogaland
Regnskapsavslutningen: Anordningsprinsippet og sentrale frister
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Drifts- og tiltaksstøtte til frivillige organisasjonar innan kulturfeltet i Rogaland

Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner i Rogaland som arbeider innenfor det kulturpolitiske arbeidsområdet. Organisasjonen må være etablert som et regionalt ledd og enten ha medlemmer i 12 kommuner (i Rogaland) eller lokallag i minst fire kommuner i Rogaland. Organisasjonene må ha minst 100 betalende medlemmer – som har meldt seg inn individuelt og betalt kontingenten året før søknadsåret.

Hva er et lokallag? Et lokallag har minst fem medlemmer. Et lokallag har et styre, et årsmøte og et medlemsregister. Men er det flere lokallag i en kommune, blir det talt som ett lokallag. Er det et lokallag med medlemmer fra flere kommuner, er det fremdeles ett lokallag.

Andre generelle krav Organisasjonen må være registrert med eget organisasjonnsnummer i Frivillighetsregisteret i Brønnøysundregistrene. Medlemmer som har fylt 15 år skal ha fulle demokratiske rettigheter i organisasjonen. Krav til medlemslister. Se retningslinjene.

Hvem er ordningen ikke beregnet på? Fylkesledd som mottar driftsstøtte fra statlige organer inkluderes ikke i ordningen. Tros- og livssynssamfun Politiske partier Brukerorganisasjoner innenfor spesialisthelsetjenesten Musikk- og idrettsorganisasjoner har egen ordning i fylkeskommunen

Driftsstøtte Utregning av driftsstøtte: Grunnbeløp for alle som fyller basiskravene: 5000,- Tillegg for organisasjoner med 100 eller flere betalende medlemmer under 26 år: 5000,- Tillegg per kommune med lag utover minstekravet: 1000,- Ekstratilskudd for medlemmer under 26 år over 100: 10 per medlem.

Tiltaksstøtte Basert på budsjett/søknad Utgift – inntekt = søknadssum. OBS. Utregning: Totalt budsjett til formålet – driftsstøtte. Fordeles delvis i prosent av søknadssum, delvis etter skjønn. Det må søkes om både drifts- og tiltaksstøtte. Dette for å sikre at det er aktivitet i organisasjonen.

Utbetaling Halvparten av tilskuddet blir utbetalt sammen med melding om vedtak. Den andre halvparten når årsrapport, inkludert regnskap er levert, senest 1. juni. (I praksis i juni for alle). Viktig at det står i regnskapet hvor mye organisasjonen fikk i støtte fra fylkeskommunen året før. Det er ikke noe nettbasert regnskapsskjema.

Frister Søknadsfrist er 1. desember. Politisk behandling 7. februar. Utbetaling av halve beløpet fortløpende etter 7. februar. 1. juni er frist for innsending av årsrapport, revidert regnskap og rapport for bruken av tiltaksstøtten året før. Regnskapet må vise det fylkeskommunale og andre offentlige bidrag. Utbetaling av andre halvdel fortløpende etter 1. juni.

Momskompensasjon Lotteri- og stiftelsestilsynet fordeler momskompensasjon til frivillige lag og organisasjoner. Nye forskrifter fra 2019. Søknadsfrist 1. september. https://lottstift.no/tilskotsordningar/om-momskompensasjon-generell-ordning/