Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Politikk handler om å fordele goder og byrder i et samfunn.
Advertisements

Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
AVLASTNING Melhus
FAU ved Sten-Tærud skole
Grunnkurs B, EU-kurs 2 Ilsetra Kari Sollien.
Velkommen til hornemansgården
8 Det politiske systemet i Norge
Viktige lover og regler
Copyright Sissel Eeg-Larsen HiO/SU Lov om helsetjenesten i kommunene av 1982, med endringer av 21.desember 2000.
Lov om helsetjenesten i kommunene
Vergemålsreformen Fylkesmannen overtar som lokal vergemålsmyndighet fra 1.juli 2013 v/ seksjonssjef Janne Woie Informasjon til hjelpeverger og verger i.
Lovens formål Rundskriv Q-21/2012
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Presentasjon av NTL NAV
Pilotkommunesamling Stord 5. og 6. mars 2007 Kompetanseutvikling for brukerrepresentanter - for å nå målet om full deltagelse og likestilling Innledninger.
RFF’s ÅRSKONFERANSE 2013 BERGEN 6. – 8. MAI. RFFs vedtekter (utdrag): Navn og formål  Rådet for offentlige fagskoler (RFF) er et koordinerende organ.
Royal Norwegian Ministry of the Environment Frist for behandling av private forslag om regulering12 uker Rapporteringsplikt i reguleringssaker som tar.
VEFSN KOMMUNE § 41Dekning av utgifter og økonomisk tap. § Den som har et kommunalt eller fylkeskommunalt tillitsverv, har krav på skyss-, kost-
HORDALAND MUSIKKRÅD Konferanse for lokale musikkråd Bergen, 12. – 13. mars 2010.
Hva er NBU?. Av og for ungdom Levende bygder Alle muligheter NBU er et sosialt nettverk av og for bygdeungdom, som jobber for levende bygder og for å.
Sammen blir vi sterke …dvs. sterkere eller «Aldri GOD alene» (Ref.: Dag Erik Pedersen) Nils-Gunnar Solli Styreleder Mobil: / E-post:
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
NIFS LOV OM IDRETTSRÅD I ALLE KOMMUNER MED MER ENN TRE IDRETTSLAG SKAL DET VÆRE IDRETTSRÅD FOR IDRETTSLAG SOM ER MEDLEM I NIF. (NIFS LOV § 8) Idrettsrådet.
Dialogkart 1. Vår fremtid FN definerer: –«near aged» (55-64 år) –«young aged» (65-74 år) –«old old» (75-84 år) –«oldest old» (85+) 2030 (SSB): Hvor mange.
Velkommen!. Velkommen! Hvorfor trenger Norge et Faglig råd for PP-tjenesten?
Lovgrunnlag Historikk Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd
Forsvarets Seniorforbund avdeling Bergen Stiftet 10.november 1982 Forsvarets Seniorforbund Stiftet 15.februar 1983 Vi holder til i Kommandantboligen Gravdal.
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
Barnerepresentanten’s (BR’s) rolle Kenneth Arntzen Barnerepresentant Levanger kommune.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca ansatte i Posten Norge A/S, DnB NOR ASA, BBS AS, Mirror Accounting AS, Bring Logistics.
Spydeberg kommune Vår start på kommunereformen KS Østfold Høstkonferanse 20. oktober 2014.
Årsmøte 11. til 12. Mars Fremtiden bygges nå! Vi vil være med å leve i den Vil du? Hvordan ser fremtiden ut?
Fylkesårsmøtene 2015 Hovedmål Trygdeoppgjør
Boligutfordringer i Oslo og Akershus Innlegg ved politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet.
Idrettsrådets ansvar og rolle
Pensjonistforbundet MogR INFO-NETTVERK PF ønsker å etablere permanent «INFO-NETTVERK» opp mot alle kommunene i M og R FORMÅL: Innhenting av data ved undersøkelser.
Hva er rådenes rolle, mandat og oppgaver i fylker og kommuner? Anne-Berit Kolås Regionleder NHF Sørvest.
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
IMDi Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, Gjøvik
Ansettelser. Privatskoleloven § 4-2. Kompetansekrav til undervisningspersonalet For undervisningspersonalet ved skolar som er godkjende etter lova her,
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
1. Forbundet inn i en ny tid Fylkesårsmøtene 2010.
Eldrerådsopplæring Øygarden eldreråd Sigmund Olsnes 1Arna Rådgivning Sigmund Olsnes.
Eldreråd og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne Føringer og anbefalinger.
Norsk Post- og Kommunikasjonsforbund Organiserer ca hvorav ca medlemmer er ansatte i følgende selskaper: Posten Norge A/S DnB NOR.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
Brukarutval/-råd I.Lovgrunnlag II.Historikk III.Reglement/retningsliner for brukerutval/-råd.
En kort presentasjon Presentasjon på Medlemsmøte 1.
Initiativet var tatt av Pf M&R hvor vi initierte et prosjekt inn i regional delplan for folkehelsene Målet var å få etablert et prosjekt.
Tomrefjord Pensjonistlag
Førde, Gloppen og Sogndal mars 2017
Er LMU i praksis studentenes viktigste organ?
Vi le­ver i et sam­funn der
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
Hedmark fylkes flerkulturelle råd HFFR
FRAMTIDA ER UTFORDRINGEN
Sandnes Kommunale Foreldreutvalg
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Eldrerådet – råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Årsmøte 2018 Quality Alexandra Hotel 14. – 15. mars
Fylkesmannen i Buskerud
Politisk organisering
Foredrag for lokal- og fylkesårsmøtene 2019 Møre og Romsdal 13. mars
KS Folkevalgtprogram Innbyggermedvirkning og samhandling med lokalsamfunnet Kurt Orre.
Heltidskultur Utfordringer og muligheter
Seniorråd og ny Kommunelov
Utskrift av presentasjonen:

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Eldrepolitikk i praksis - kontakt med eldrerådet v/ Mellvin Steinsvoll

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Tre påstander:

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig 3. Ha talerør der politikk blir utformet og gjennomført er nødvendig

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Tre påstander: 1. Gode og trygge forhold for eldre er politikk 2. Gode muligheter for politisk påvirkning og medvirkning er nødvendig 3. Ha talerør der politikk blir utformet og gjennomført er nødvendig Kan vi omgjøre de tre påstander til realiteter?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Pensjonistforeningens rolle Pensjonistforbundets vedtekter §1 — Formål Pensjonistforbundet (Pf) er en partipolitisk uavhengig landsomfattende organisasjon. Formålet er å samle alle pensjonister i ett forbund for dermed å stå sterkere sammen. Pensjonistforbundet skal ivareta medlemmenes sosiale, økonomiske, helsepolitiske og kulturelle interesser. Pensjonistforbundet skal arbeide for å skape best mulige forhold for pensjonistene og for at deres stilling i samfunnet skal bli styrket.

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Forbundets vedtekter §1 - Formål forts. For å fremme disse formål skal Pensjonistforbundet: a) Arbeide aktivt gjennom sine valgte organ på sentralt plan, i fylkesforeningene og i lokalforeningene. b) Føre forhandlinger/drøftinger med representanter for Regjeringen i samsvar med regelverk avtalt med Regjeringen. c) Spre informasjon om pensjonistenes stilling i vårt samfunn, alene eller i samarbeid med opplysnings- organisasjoner eller andre. d) Arbeide for at pensjonistforeninger som ikke er tilsluttet Pensjonistforbundet, søker slik tilslutning for å styrke pensjonistenes stilling i samfunnet. e) Samarbeide med offentlige og private organisasjoner, styrer, råd og utvalg som har som formål å arbeide for bedring av pensjonistenes stilling i samfunnet.  

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Eldrerådets rolle - Eldrerådsloven § 3.(Oppgåvene for kommunale eldreråd) Eldrerådet er et rådgivende organ for kommunen. Alle saksdokument skal legges fram for rådet i god tid før kommunestyret behandler sakene. Eldrerådet skal ha til behandling alle saker som gjelder levevilkårene for eldre. Eldrerådet kan selv ta opp saker som vedkommer eldre i kommunen. Protokollen frå rådsmøtet skal følge saksdoku- mentene til de kommunale organ som tar endelig avgjørelse i saken

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune? Hva gjør din Pensjonistforening for å legge til rette for godt samarbeid med Eldrerådet?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Samarbeid mellom Pensjonistforening og Eldrerådet - er det ønskelig? Hvordan er det eldrepolitiske arbeidet organisert i din kommune? Er det tilrettelagt for felles innsats? Hvordan foregår arbeidet i din kommune? Hva gjør din Pensjonistforening for å legge til rette for godt samarbeid med Eldrerådet? Hva gjør Eldrerådet i din kommune for å legge til rette for godt samarbeid med Pensjonistforeningen?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem?

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: 12/29/2018

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?)

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?) Evaluering

Pensjonistforbundet Møre og Romsdal Høstkonferansen 2015 Hva vil vi gjøre på dette området når vi kommer hjem? Konklusjon: Handlingsplan - oppgaver i prioritert rekkefølge – ”Hvem gjør hva til hvilken tid” (?) Evaluering Lykke til