Islamske riker Daniel. Islamske riker Daniel Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) Det Ottemanske flagget--> Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) En.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Profetene i Det gamle testamente
Advertisements

Antikken.
Kapittel 28 Norgeskartet
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Bønn Uke 42.
Konflikter som preget verden
Befolkningsutviklingen i verden.
Johannes 16, Om sorg og glede
Hva vet folk flest om hjertesvikt
De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle
Når og hvor starter Midtøstens historie?
Marius Vøllestad Bø vgs
KONFLIKTOMRÅDE MIDTØSTEN - der tre verdensreligioner møtes;
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Islam.
RAMADAN.
Asia.
Av Rizan, Magnus og Ole Martin
Napoleonskrigene og Norge
: Opprør og barbarinvasjoner
Når og hvor starter Midtøstens historie? I Mekka 571? I Egypt 3000 f. Kr.? I landet ved Eufrat og Tigris 3000 f. Kr.?
: Opprør og barbarinvasjoner
Islam.
2. Verdenskrig.
Om hellige skrifter.
Islam.
Islam De fem søylene.
Islams historie Ørkenlandskap i Saudi-Arabia. Foto: Pedronet.
Afrika og Asia Kamp for større selvstendighet. Hva skal du lære i kapittel 7? Den arabiske verden kjemper for selvstendighet etter VK1 Hvordan flere jøder.
2. verdenskrig Før krigen: 1933: Hitler blir diktator i Tyskland
1. Verdenskrig Mål: Du skal vite hvorfor 1. verdenskrig brøt ut og hvordan krigen utviklet seg Du skal ha kjennskap til hvordan det var å leve.
Profetene i Det gamle testamente.. Profetene i Det gamle testamente.  900 – 500 f. Kr.  Ordet profet kommer fra det hebraiske og arabiske ordet Nabi,
Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.
En befolkning er mengden mennesker, innen et avgrenset område. F.eks: De som bor i Norge, er Norges befolkning. De som bor i Afrika, er Afrikas befolkning.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
ISLAM Foto: Crystalina. ISLAM  Islam er en av verdens største religioner. Man regner med at islam har om lag 1,3 milliarder tilhengere verden over.
Den første verdenskrig
 Konflikten mellom Israel og Palestina.  CA 6 Mill. Jøder blir drept under 2. VK  Stor sympati for jødene etter 2. VK  Enighet om at jødene skulle.
Ulike visjoner for fremtiden …. ...men for å snakke om fremtiden, må man kjenne til fortiden...
Høgskolen i Sørøst-Norge Midtøstens historie og borgerkrigen i Syria Arild Schou og Dag Einar Thorsen Institutt for kommunikasjon og organisasjon
Påske Religion og verdslig feiring Kirke eller fjelltur?
I 2000 år har kirken vært til stede i Syria. Nå trues kirkens eksistens av borgerkrig, vold og forfølgelse.
FØRSTE VERDENSKRIG Skyttergravskrig, Russland, USA, Tyskland og det sivile livet.
1. verdenskrig. Hvordan var krigen? Tyskland: Krig på to fronter (to steder): Hvor? I Frankrike og Russland. Tyskland prøver å ta Frankrike fort for å.
Søndag for forfulgte kristne Folketall: 175 millioner Føderal republikk med 36 delstater Hovedreligioner: Kristendom og islam Antall kristne: Ca.
Når og hvor starter Midtøstens historie? I Mekka 571? I Egypt 3000 f. Kr.? I landet ved Eufrat og Tigris?
BIBELEN.
ISLAM.
Dette er ord som kanskje ikke alle forstår. MORSMÅL
Oppgaver til ukens sending
North Atlantic Treaty Organisation
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Islam De fem søylene.
1. verdenskrig: Revolusjon i Russland 1917: Russland blir kommunistisk
Gjennomgang av periodeplanen for uke 42-46:
: Opprør og barbarinvasjoner
JØDISK TRO OG TRADISJON
Velkommen til Newtonrommet
Islamisme IS = Islamsk Stat.
Sjia vs. sunni.
Den første verdenskrig
Islams fremstilling I media!
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Islam og det arabiske riket
Islam og det arabiske riket
1 VERDENSKRIG- SKUDDENE I SARAJEVI Hva er skuddene i sarajevo Østerrike-Ungarn gav Serbia skylden, truet med krig.
Velkommen til Newtonrommet
Johannes 16, Om sorg og glede
Utskrift av presentasjonen:

Islamske riker Daniel

Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) Det Ottemanske flagget--> Ottomanske riket (Fra 1299 til 1918) En av de mest suksefulle imperium med islam og diktator I 1918 ble imperiumet oppløst Riket ble også kalt "Det tyrkiske imperium" og Tyrkia I 1683 var riket på det største Det største problemet var flere folkeslag Størrelsen på rike i 1683 -->

Oppløsningen I 1918 (første verdenskrig) allierte Ottomanerne seg med Tyskland og Østerriket-Ungarn og alle tre imperiumene falt etter krigen

 Det Arabisk Kalifat Med en størrelse på 11 100 000 kvadrat kilometer i år 720 Strekte seg fra Portugal til India Falt i år 1258 På 600-tallet invaderte dem Sasanian Riket Etter det invaderte de Jerusalem, Nord-Afrika og Spania' I 655 ble det borgerkrig, og det er mye av grunden til at det er Sunni og Shia muslimer i dag

Født i mekka i år 570 Grunnlegger av islam Siden Muhammed er en viktig person for muslimene har han ikke noe bilde malt eller tegnet etter seg. Dette er fordi at ifølge islam er det uhøflig å ha bilder om viktige personer som var med å skape islam/verden. Det betyr at for eksempel gud/Allah har bare et tegn, akkurat som Muhammed. Ordet Muhammed på arabisk betyr den høylovede

Konflikt mellom Husayn ibn Ali og Yazid Is styrker. Martin Konflikt mellom Husayn ibn Ali og Yazid Is styrker.  10. Oktober 680. Hans lag ble drept. Kvinner og barn ble tatt til fange. <-Husayn ibn Ali Sunnamuslimer faster ikke sjiamuslimer. det leses opp hendelsesforløpet og sørges i minneseremoniene.

Hellige bygninger i islam Christian Hellige bygninger i islam

KABA Den er Bygningen er 10 meter lang , 12 meter bred og 15 meter høy. Den er egentlig en stor fin kloss. inneholder bare et bord og tre søyler som bærer taket.  Ingen vet hvor lenge siden den ble lagt men folk sier at neon av de første folka lagde den. 

Moske! Et sted der muslimer kommer og be til gud.  Man plier og ta av seg skoa og vaske seg i trynet Man ber på tepper Medina er verdens største moske 

Kilder Nettside uten forfatter: Slaget ved karbala. (2018) Fra: https://no.wikipedia.org/wiki/Slaget_ved_Karbala Kaba saker (SNL) 18 januar 2018 av Kari voget Fra: https://snl.no/Den_svarte_stein ble sist redigert 5. des. 2017 (wiki) https://no.wikipedia.org/wiki/Kaba https://en.wikipedia.org/wiki/Ottoman_Empire Muhammed https://no.wikipedia.org/wiki/Muhammed https://snl.no/Muhammad