Idrettspolitisk manifest for Trøndelag

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IDRETT ER FOREBYGGENDE BARNEVERN ”En åpen og inkluderende idrett” Hovedmål •Gi flere barn, ungdom og voksne et bedre tilbud •Prioritere grupper som ikke.
Advertisements

Idrettens utfordringer
Ski IL Innebandy Virksomhetsplan Ski IL Innebandy n3sport.no/bandy/ski facebook.com/SkiIlInnebandy Arbeidsdokument.
Inge Andersen Idrettens organisering og viktigste oppgaver.
Norges Seilforbund Fra nybegynner til OL-vinner. Norges Seilforbund Seilsporten skal engasjere mennesker i alle aldre til en livslang og sunn livsstil.
Det offentlige som premissleverandør for utviklingen av norsk idrett. Trøndelagsrådets idrettspolitiske konferanse mai 2006, Rica Hotell, Stjørdal.
”Et felles løft for breddeidretten i Stavanger”
Utvikling av Idrettsforeningen ØTI – Meningsfull fritid for alle
Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
Snowball Rjukan 26. oktober 2010 Ove Gjesdal og Stein B Olsen.
NIF – organisering, fagkonsulentens roller og framtid. Berg Gård
Et utvidet hjelpetrenertiltak for barn og unge med særlige behov.
Den Fysiske Skolesekken
Vi har alle rett til en aktiv fritid!
HEDMARKSIDRETTENS KOMPETANSEFOND Bakgrunn.  Hedmark Idrettskrets solgte i 2010 Idrettens Hus i Ajerhagan.  Styret ønsker å tilbakeføre rentemidler av.
Oppsummering fra 4. mai Drømmen! Hva skriver lokalavisen om Eidsvoll Svømmeklubb om 2/5/10 år?
IdrettsregionEn – studiebyEn anlegg, aktivitet, arrangement
Idrettspolitisk dokument
Ungdomsrepresentanter. Hva skal vi med det?
Stein Erik Halck Veileder
Pause INFORMASJON FRA ADMINISTRASJONEN Rica Hotel Hamar 17. sept 2011.
Rogaland idrettskrets. Rogaland idrettskrets: NIF representant i Rogaland Fylkets tverrfaglige og idrettspolitiske organ.
OVER 15 ÅR? BLI MED PÅ AKTIV UNGDOM KURS I GJESVÆR JUNI!
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
Strategi og handlingsplan
Kommunal plan for idrett og fysisk aktivitet Se veileder V-0798 under Publikasjoner på
Idrettsarrangement som næringsutvikling
Den fysiske skolesekken Fysisk aktivitet i natur og nærmiljø - for skoler og SFO i Trøndelag a) Tema b) Kurs c) Foredragsbank d) Nettside
1 Velkommen til idrettspolitisk konferanse! Flest i bredden, best i toppen! Felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Den norske idrettsmodellen
Idrettsglede for alle – en åpen og inkluderende idrett
Er funkiser en glemt gruppe i volleyballen? Eller kan vi være en ressurs? Oslo Vigdis Mørdre Fagkonsulent NIF.
Kvalitetsklubb – NFF regi
Skap et godt idrettsmiljø. Innhold i modulen Innledning – Hensikt og mål med modulen – Miljø- og personfaktorer For utøverne – Metoder for et utøvermøte.
Idrettsårbok 2013 Byråd for kultur, næring, idrett og kirke Helge Stormoen Tirsdag 30. september.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder For styret.
Mål: Mer og bedre idrettslig aktivitet i skolehverdagen Middel: Allsidig fysisk aktivitet skal gi bedre fysisk og psykisk helse blant ungdom Prosjekttid:
Fra Olavsled og Olavsfestdager til OL - fylkeskommunens kultursatsinger Sentrale elementer i arbeidet med å gjøre Trøndelag til Europas mest kreative region:
Norges idrettsforbund
Idrettsrådets ansvar og rolle
FORSLAG TIL VERDIGRUNNLAG IL HOLEVÆRINGEN (utdrag av versjon 3 med innspill fra undergruppene) ÅRSMØTE ILH SVENDSRUD 01 MAR 10.
Utfordringer Foreldre som ressurs Tanker rundt: Engasjement Rekruttering Deltagelse.
Skap et godt idrettsmiljø i klubben din - Gjennomføres av trener eller leder Innledning.
Program for ungdomskolen i faget ”Utdanningsvalg”
Økonomi som barriere Idrettsglede for alle! - eller dem som har råd?
Trondheim er Norges neste søkerby for VM nordiske grener og søker om å bli arrangør av FIS Nordic World Ski Championships i GRANÅSEN 2021.
Svømmeforbundet God barne- og ungdomsidrett - Fundamentet i den norske idrettsmodellen Mads Andreassen Leder seksjon for aktivitetsutvikling.
1 Fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv i Sør-Trøndelag Mål og retningslinjer for anleggsutvikling Revidering Handlingsplan for Fysisk aktivitet.
Oppsartsmøte Byåsen IL. ALLSIDIG TRENING, HVA ER DET? Finnes ingen regler Treningen i seg selv er lite forutsigbar Må være motiverende og utfordrende.
Aktivitetsmål for NBBF, regioner og klubber
Visjon og verdier ● Vi skaper idrettsglede! ● Våre verdier er respekt, inkludering, mestring og engasjement. ● Primæraktiviteten er idrettsaktivitet for.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Starten på eventyret Inger Johanne Warholm & Runa Møller Tangstad.
Klubbesøk. Agenda: Bli kjent – presentasjonsrunde Klubbsatsningsprogrammet - bakgrunn og målsetting Hvilke klubber deltar i programmet Gjennomgang «Hva.
Strategiplan
ønsker Idrettslagene i Nye Asker velkommen til allmøte
Fylkesordførar Jenny Følling
Ski Svømmeklubb Ski Svømmeklubb – klubben for topp og bredde gjennom mestring og trivsel!
FORELDREVETTREGLER Respekter klubbens arbeid. Det er frivillig å være medlem av Oppegård IL , men er du med følger du vårt verdigrunnlag : «OI – der.
Barneidrettsbestemmelsene
Idrett er vinnere – og mye mer Deltakelse og samarbeid Bringer mennesker sammen, uavhengig av bakgrunn Å vinne, og å delta. Best i toppen, flest i.
Samarbeid som løfter alle
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Fritidserklæring - Fra ord til handling
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Formål Posisjon BÆKKELAGETS SPORTSKLUB VI SKAL SKAPE SAMFUNNETS
IDRETTSGLEDE FOR ALLE: HVA SKAL TIL?
Utskrift av presentasjonen:

Idrettspolitisk manifest for Trøndelag Flest i bredden, best i toppen! -felles innsats for et sunnere og sprekere Trøndelag Hvordan kan offentlig sektor i partnerskap med idretten bidra til et idrettsløft i regionen

Hovedutfordringer: aktivitet frivillighet anlegg, areal arrangement sunne vinnerkulturer

I AKTIVITET Vi vet at fysisk aktivitet i 30 - 60 minutter daglig, for voksne og barn, har stor betydning for den enkeltes helse og trivsel Derfor vil vi- gjennom samarbeid med kommuner, skole, arbeidsliv og idrettslag søke å stimulere til at alle uansett funksjonsevne, alder eller ambisjon får gode idretts- og aktivitetstilbud. Vi vil jobbe målrettet for økt bevissthet og kunnskap omkring sammenhengen mellom fysisk aktivitet og god helse.

II FRIVILLIGHET Vi vet at foreldre, trenere og tillitsvalgte har stor betydning for barn og unges muligheter til fysisk aktivitet og mestringsglede Derfor vil vi- arbeide for økt status av frivillig innsats ved bl.a å støtte etableringen av en trøndersk frivillighetspris. Idrettskretsene vil arbeide for å forenkle frivillighetsarbeidet i idrettslagene gjennom å utvikle enkle og gode administrative systemer og bidra til økt kompetanse for foreldre, trenere og tillitsvalgte.

III ANLEGG OG AREAL Vi vet at tilgangen til gode idretts- og friluftsanlegg har stor betydning for barn og unges oppvekstvilkår Derfor vil vi- arbeide for å redusere idrettens avgifter knyttet til utbygging og bruk av idrettsanlegg. Vi vil gjennom veiledning og gode eksempler sikre arealer i kommunene for fysisk aktivitet ute og inne, i boområder, idrettsanlegg, friområder, skolens uteområder og på skoleveien. Vi vil bidra til å øke utbyggingstakten av gode fremtidsrettede idrettsanlegg ved kompetanseheving, veiledning og koordinering mellom idretter og over kommune- og fylkesgrenser.

IV ARRANGEMENT Vi vet at store arrangement utløser anleggsutbygging, frivillighet og rekruttering, samhold og identitet Derfor vil vi- arbeide for at kompetansenettverket ”Trøndelag 2008” videreutvikles og videreføres for samordning og innsalg av store arrangement. Vi vil bidra med kompetanse og annen støtte for å få flere store idrettsarrangement til regionen, herunder OL, VM, EM, NM og World-cup. Vi vil bidra til at barn og unge får positive opplevelser på idrettsbanen der aktivitetsverdiene glede, fellesskap, helse og ærlighet skal prege arrangementene.

V SUNNE VINNERKULTURER Vi vet at toppidrettsutøvere og sunne vinnerkulturer skapes gjennom samhandling mellom idrettslag, kretser/forbund, idrettslinjer og olympiatoppen Derfor vil vi- arbeide for å sikre regionen gode idrettslinjer og landslinjer ved de videregående skolene for ungdom som ønsker å utvikle seg innen idrett. Vi vil i samarbeid med særidrettene og olympiatoppen legge til rette for en sunn og positiv utvikling av toppidretten ved kompetanseheving og gode strukturer.

Gode forbilder fra Trøndelag Idrett for ALLE! Idrett skal være GØY! Idrett gir gode FORBILDER!