Oppdatering om status av initiativet: Felles Master program SFE-TIK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Studieretningene Samfunnsøkonomisk analyse og Økonomi og statistikk
Advertisements

Faglig forum – arbeidsgruppe operasjoner Konstituerende møte.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Endrede lover for FKF Etablere FKF som et reelt forbund.
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
-Hovedinnhold og status Ny felles parkeringsregulering KS samling 30. august 2010 Ved Espen Rindedal Seniorrådgiver i Samferdselsdepartementet.
HEDMARKSIDRETTENS KOMPETANSEFOND Bakgrunn.  Hedmark Idrettskrets solgte i 2010 Idrettens Hus i Ajerhagan.  Styret ønsker å tilbakeføre rentemidler av.
NIFU STEP studier av innovasjon, forskning og utdanning Tid til forskning Mer krevende balanse etter Kvalitetsreformen? Per O. Aamodt.
Organisering og standardisering av universitetets IT-virksomhet Bjørn Ness, assisterende IT-direktør Fellesmøte m/lokal IT 13. desember 2012.
Arne Tronsmo UU-leder IKBM
Handelshøgskolen ved UMB Lars Mørk. UNIVERSITETET FOR MILJØ- OG BIOVITENSKAP Handelshøgskolen ved UMB 2 Velkommen til Universitetet for miljø.
Fusjon HiO/HiAk - utfordringer og erfaringer
Kvalitetssikringssystemet – stimulerer det til kvalitet? NOKUT-konferanse Av Svein Olaf Thorbjørnsen.
1Næringslivsringen strategiplan 2002 STRATEGIDOKUMENT OKTOBER 2002 Innhold Næringslivsringens ( NLR ) formål Næringslivsringens langsiktige hovedmål Næringslivsringens.
Organisasjonsutvikling etter USIT 3.0. Liste saker VoIP, midlertidig organisasjonsmessig plassering av dem Plassering av BOT og SAPUiO Windows-kompetanse.
Hva kan innovasjon bety for HF- studenten? Johan Tunestam.
NVHs kvalitetssystem Master NVH: Januar Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Ledelse og Struktur Problemstilling: Det er åpenbart at med institutter av den størrelsen som i dag er på MNF, vil instituttleder ha behov for å delegere.
Hvordan løse rekrutteringsproblemene i sektoren? Og hvordan få studentene til å bli?
Kvalitetsreformen -svaret på dagens utfordringer i høyere utdanning? Av Sonni Olsen Rektor, Høgskolen i Finnmark.
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Tillitsvalgtes medvirkning i budsjettarbeidet
ILPs arbeid for å styrke forskerutdanningen Innlegg på møte i NMBUs forskningsavdeling, 10. januar 2015 Petter Næss, professor i planlegging i byregioner,
Ungdomstrinnsmeldinga Motivasjon-mestring-muligheter.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
Studentparlamentets handlingsplan Prioriteringer for utdanning Marianne Andenæs, leder av Studentparlamentet ved UiO Studiekomiteen
Ue.no Spilleregler i arbeidslivet FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
5 Handlingsplan kort sikt 6 Måling, oppfølging, sikre effekt
IHR – Studier EVU -ISP Bakgrunn for IHR Strategisk plan: “Universitetet i Oslo skal forvalte sine samlede ressurser offensivt, slik at de bidrar.
Fokus på utdanning UiO’s verdi og synlighet er i stor grad knyttet til kvaliteten på de kandidater vi utdanner. UiO må styrke evnen til å drive strategisk.
IHR - Studieadministrasjon Prosesser innen studieadministrasjon Oppsummering fra møter i prosjektgruppen og , oppdatert
Velkomstmøte for nye masterstudenter Fulvio Castellacci, senterleder TIK senter, 17. August 2015.
Finnmarksfakultetet – ambisiøs, raus og nær! Strategi for Finnmarksfakultetet, UiT Norges arktiske universitet,
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Velkommen til basiskurs i universitetspedagogikk Undervisning og forskning er primæroppgavene til vitenskapelig ansatte i høgere utdanning.
Ny organisering av LVSH Hamar, 24 og 25 september 2015 Anita Ihle Steen Styreleder LVSH.
STYLE seminar 4. mars Strategi 2020: UiO skal tilby landets beste lærerutdanning og øke rekrutteringen av gode studenter innenfor realfag (s.8).
IPED sommeravslutning vår 2015 Rikets tilstand og utfordringer.
Egenvurdering av økonomisk stønad og råd og veiledning til unge mellom 17 og 23 år Laholmen 16. juni 2016 Nina Westby Evensen.
Organisering for utdanningskvalitet: Problemer og fremtidige utfordringer Bjørn Stensaker.
Brukermedvirkning i helseforskning i Norge Regional brukerkonferanse november 2015 May Britt Kjelsaas, rådgiver Helse Midt-Norge RHF helsefagavdelingen.
Presentasjon for Læringsmiljøutvalget ved UiO, Studiedekan Ingjerd Hoëm.
Hva er de viktigste utfordringene for en rektor? Rektor Sigmund Grønmo UHRs rektorskole 24. september 2007.
HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim.
Arne Bugge Amundsen Samhandling mellom de tre øverste styringsnivåene Fremlegg til styreseminar 20/
Strategi – Innspill fra IDI Kalvskinnet Ledermøte 22. mars 2017
Utfordringsrett Konsekvenser for økonomistyring
Fusjonen NTNU og status fakultetet
Felles lederutviklingsprogram
Struktur i høyere utdanning – SamarbeidArbeidsdelingKonsentrasjonSammenslåing Allmøte SVT 5 desember.
Utdanningskomiteen 19. mai
Brukermedvirkning i helseforskning
Publisering på TIK: Et nytt Incentiv-system
Innovasjon, viktig del av samfunnsoppdraget til NTNU – møter globale utfordringer og skaper kommersielle muligheter. «Nytt utdanningstilbud i innovasjon»?
Til diskusjon Med utgangspunkt i spørsmålene i KDs invitasjon til innspill og arbeidsgruppens første tanker og innspill til disse spørsmålene: Hvilke temaer/budskap.
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Strategiprosess IV-S17/17 Olav Bolland Dekan - Fakultet for Ingeniørvitenskap
C-krav for opptak til master
Økonomistudiene NMBU.
Ny struktur PhD-program ved SU-fakultetet: Status og drøfting
Studieprogramråd ved NTNU UU 20. november 2017
Ressurssenter for undervisning, læring og teknologi (Result)
Møte LOSAM Fellesadministrasjonen
Organisasjonsjustering hos USIT Allmøte 01. juni 2017
Førstelektorprogram ved UiT
IT-ledernettverket 18. april 2018
Vårens emner på TIK og ESST
Administrativ organisering -
Utskrift av presentasjonen:

Oppdatering om status av initiativet: Felles Master program SFE-TIK Fulvio Castellacci TIK-styret, Møte 15. desember 2015

Bakgrunn TIK styremøte i september 2015 diskuterte et nytt initiativ om et mulig felles Master program TIK-SFE Initiativet var først tatt opp av MATNAT Dekan i samarbeid med SV Fakultetsledelse I april oppnevnte de to Fakultetsledelsene en arbeidsgruppa for å vurdere det nye initiativet og lage et forslag Arbeidsgruppa hadde fem møter, og sirkulerte en endelig rapport 4. november 2015

Arbeidsgruppens rapport: Hoved konklusjoner (1) Rapporten konkluderer at det er solid grunnlag til å samle TIK og SFE Master programmer – både til vitenskapelige og organisatoriske grunner Rapporten foreslår da at TIK and SFE Masterprogrammer skal samles og bli en felles Mastergrad huset av TIK: «Teknologi, Innovasjon og Entreprenørskap» (TIE) Programmet skal ha tre studieretninger / spesialiseringer: (1) Science and Technology Studies; (2) Innovation; (3) Entrepreneurship

Arbeidsgruppens rapport: Hoved konklusjoner (2) Den nye studieretningen («entrepreneurship») ville kreve ca. 4500 timer for undervisning, veiledning og sensur arbeid For å gjøre dette, ville TIK trenge fem nye heltid faste vitenskapelige stillinger (førsteamanuensis og/eller Professor) pluss en ny administrativ ansatte I praksis betyr dette at SFE Master ville overføres til TIK (inkludert studieplasser og ressurs knyttet til dem)

Intern diskusjon på TIK Parallelt til arbeidsgruppen jobb, hadde vi noen interne diskusjoner på TIK for å diskutere det nye initiativet TIK-styre (styremøtet 1. september) TIK ledergruppa TIK Master program styret Møter i de to forskningsgruppene Kort oppsummering av interne diskusjoner: jeg forstår det slik at TIKs administrasjon og innovasjon gruppa ser på dette som en stor mulighet for å styrke senteret, mens noen i VTK gruppa synes dette ville føre til noen risiko og utfordringer (særlig til VTK forskningsgruppa)

VTK-gruppen synspunkt Lederen til VTK-gruppen ba meg informere om følgende: «VTK-gruppen er bekymret for at det skal tas en avgjørelse uten at alle sider ved en slik sammenslåing, og deriblant også mulige uheldige konsekvenser av dette for TIK, er blitt diskutert. «Det er problematisk at rapporten utelukkende ser positive ringvirkninger og ikke også åpner for at det vil være utfordrende og problematiske sider ved en eventuell sammenslåing» «Sammenslåingen sannsynligvis vil måtte medføre en flytting av TIK og med det en helt annen situasjon mht masterundervisningen og læringsmiljøet» «Utfordringen vil særlig ramme STS-forskningen som på alle måter står svært langt i fra og har få eller ingen kontaktpunkter med entreprenørskap. Det er bekymringsfullt om det blir vedtatt en sammenslåing som vil kunne bety et helt nytt faglig tyngdepunkt (eller tre for ulike miljøer)» «En sammenslåing i praksis vil måtte bety en ganske annerledes master-utdanning ved TIK, både med hensyn til opptak, opplegg og gjennomføring»

Status og prosess videre Mens arbeidsgruppen jobbet for å lage et forslag om dette nye initiativet, vurderte MATNAT også et alternativ løsning, særlig at SFE skulle omorganiseres og bli en del av IFI Per i dag har jeg ikke fått noe informasjon om MATNAT vil gå for det IFI-løsningen eller for det TIK-SFE samarbeidet De to Fakultetsledelsene skal ha et møte akkurat i dag (15. desember) og ta en beslutning om initiativet om felles TIK-SFE Master vil følges opp eller ikke