Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Advertisements

Labore Fravær -en oversikt over produktet
BraWeb Bestilling.
Folkehelseprofilene fra Folkehelseinstituttet De seks Grenlandskommunene, Notodden, Larvik og Kongsberg Bjørnar Nyen Kommuneoverlege.
Hvordan melde seg på skyteaktiviteter 1.For å kunne melde deg på skyteaktiviteter må du være godkjent av avdelingen som aktiv skytter. Før dette må du.
Hendelsesmodulen, TQM Enterprise
Halvdagskurs – Voss Energi •Argo Administrator •Enkel bildebehandling.
Norsk Bridgeforbund Profil, turneringsoversikten og publisering av nyheter v/Petter Haram og Nils-Otto Eliassen.
Administrasjonsmodulen, TQM Enterprise Fellesinnstillinger Vinterseminar mars 2010.
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Epidemietterretning Katrine Borgen Avdeling for infeksjonsovervåking Smitteverndagene 2008.
eFakturaportal Brukerveiledning Logg på eFaktura B2B Tilgang til eFaktura-løsningen finner du på
MRSA-veilederen Smittverndagene, 26. mai 2005 Petter Elstrøm Rådgiver
Læring av uønskede hendelser – for bedre pasientsikkerhet
Åpne prinsippskissen for å se sammenhengen i avviksbehandlingen. Som fellesbruker har du kun mulighet til å registrere (ikke behandle) avviksmeldinger.
Gerica på ny plattform Oppdatert
Pressebrief om fugleinfluensa Oslo, 4. oktober Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen.
Nytt utbruddsvarslingssystem
Georg Kapperud Utbrudd av næringsmiddelbårne sykdommer
Fungerer varslingsplikten? Øistein Løvoll Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern Smitteverndagene 2007.
Er vi forberedt på neste infeksjonskatastrofe?
Blir vi syke av norsk kjøtt?
Nytt kursadministrasjonsverktøy. Internettsidene for potensiell deltager.
Effektivisering av ansettelsesprosessen
Pålogging i portal 1/4 Påloggingsbildet hentes fra
Georg Kapperud Smittevern 13 – kapittel 14 Ansvar, oppgaver og rutiner ved nasjonale utbrudd Smitteverndagene
Ny MSIS database og uttrekk av statistikk på web Hans Blystad Avdeling for infeksjonsovervåking,Divisjon for smittevern Smitteverndagene ved Folkehelseinstituttet.
Krisekommunikasjon i Mattilsynet
Pluginmodul for medlemsbehandling KomkartWeb Oppgave 17 Halvor Sæther Berge.
NY HÅNDBOK I SMITTEVERNSERIEN Oppklaring av utbrudd av næringsmiddelbårne sykdommer og zoonoser Georg Kapperud Nasjonalt folkehelseinstitutt Smitteverndagene.
Kommunenes forberedelser til å håndtere SARS-pasienter Et eksempel fra Oslo kommune Tore W Steen Oslo kommune Helsevernetaten.
Evaluering av utbruddsvarslingssystemet Berit Tafjord Heier Avdeling for infeksjonsovervåking, FHI Smitteverndagene 2007.
1 Litt om SYSVAK Synne Sandbu, overlege Avd. for vaksinasjon og immunitet Divisjon for smittevern Nasjonalt folkehelseinstitutt.
Kikhosteepidemiologi Øistein Løvoll Avdeling for infeksjonsovervåking Divisjon for smittevern Smitteverndagene 2004.
Infeksjonskontrollprogram i sykehjem
Koordinatorforum 5 juni 2012 NYTT fra : Helsetilsynet i fylket OPPHØRER EN klageinstans : Fylkesmannen –For kommunale helse- og oms.tjenester.
Atomberedskap Er det nødvendig med atomberedskap i Oppland?
Internasjonal helsereglement (IHR) CIM Vesuv
Nytt fra Folkehelseinstituttet
ArrangeIT Webbasert system for å håndtere påmelding og fakturering ved ulike typer arrangementer.
Smittsom sykdom Melde- og varslingsplikt Hvem skal melde og hvor? Case Trondheim høst 2011 Eli Sagvik, smittevernoverlege i Trondheim.
Pasientkommunikasjon på nye måter Sissel Jor Oslo universitetssykehus HF.
Smittefare og sykdom i barnehagen Litt om behandling og karantenetid.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Liv- og pensjonstjenesten demo Liv- og pensjonstjenesten Gå til Klikk på ”Logg inn” Logg inn med BankID utstedt.
Registrering i Digipost steg for steg. Kort om Digipost  Digipost ble lansert i2011  Digipost er utviklet av Posten Norge som et sikkert digitalt alternativ.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon SKOLESTRUKTUR VOF / NSR / GSI GSI-samling 22. september 2015 Ingrid Damlien Haraldsen Roald Fremstad.
Geomatikk AS © 2006 Levende planarkiv Kurs for Nordhordaland 16.mai 2006.
Nytt fra Fylkesmannen Fylkesberedskapssjef Per Arne Stavnås.
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Skolestruktur – VOF / NSR / GSI GSI-samling 21. september 2016 Ingrid Damlien Haraldsen Stian Gunstensen Roald.
Brukerveiledninger her:
Opprette arrangementer Oslo
Dette er forsiden som kommer frem når dere har logget dere på
Bente Westrum ass. fylkeslege Fylkesmannen i Oppland
Opplæring SAP Portalen
Ansvarlig vertskapskurs. Sandefjord kommune - 9.november 2017
Abildsø skole Abildsø skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Skolens plan for bruk av Skoleplattform Oslo
Høyenhall skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo
Enkel brukerveiledning
Utbrudd og utbruddshåndtering i kommunale helseinstitusjoner – og når skal vi screene? ... Eller må vi det egentlig? Horst Bentele, seniorrådgiver Molde,
Brukermanual Min Idrett
Utskrift av presentasjonen:

Vesuv - modulen i CIM Kommuneoverlegemøte 14. juni 2017 Bente Westrum ass. fylkeslege Fylkesmannen i Oppland CIM er et dataverktøy for krisehendelser, ikke alle kommuneoverleger er brukere. CIM er nå et egennavn uten betydning. Alle kommuner i Oppland bruker CIM. VESUV er FHI’s system for varsling av utbrudd fra 2005. Nå på ny plattform fra 1.1.2017.

Varsling av utbrudd Følgende utbrudd skal varsles til Folkehelseinstituttet: utbrudd av sykdommer som er meldingspliktige i MSIS utbrudd som mistenkes å ha sammenheng med næringsmidler (inkludert drikkevann) utbrudd i helseinstitusjoner utbrudd av særlig alvorlige sykdommer (andre enn dem som omfattes av MSIS), dvs. sykdommer med høy dødelighet, alvorlig sykdomsbilde eller høy komplikasjonsrate særlig omfattende utbrudd Med utbrudd menes her: to eller flere tilfeller av samme sykdom som mistenkes å ha felles kilde, eller et antall tilfeller som klart overskrider det man ville forvente (det endemiske nivået - det normale bakgrunnsnivået av sykdommen) innenfor et område i et gitt tidsrom.

Hvem skal varsle? Leger og kommunal helseinstitusjon varsler kommuneoverlegen Kommuneoverlegen varsler fylkesmannen og Folkehelseinstituttet, evt. Mattilsynet Det er varslet bare 3 utbrudd i Oppland pr. dato, det er kanskje litt lite?

VESUV – utbruddsvarsling www.vesuv.no Du kan fortsatt logge deg på via den vanlige Vesuvportalen Å ta i bruk CIM er frivillig Registrerte brukere er importert til det nye systemet. Portalbrukere må be om nytt passord.

Varsle utbrudd i CIM fra 1.1.2017 Lokal CIM-administrator gir deg brukernavn og rolle

VESUV i CIM Du som VESUV-bruker får et nytt menypunkt i CIM Vesuv er en frittstående modul uten tilknytning til CIM hendelser, det er ingen interaksjon eller informasjonsutveksling med hendelser Når du velger Vesuv, så.. https://www.fhi.no/contentassets/805a18604f2b49319716bf41ebd4ba62/vesuv-brukerveiledning.pdf

Oversikt over utbrudd Som CIM bruker får du en historisk oversikt over alle reg. utbrudd i din kommune, uavhengig av om det er andre som har varslet – her vårt fylke. FHI anbefaler at det er kommuneoverlegen som blir CIM-bruker og har denne oversikten. I vanlig portal fikk du bare få oversikt over det du selv har varslet. Med melder, kommune, smittested, antall syke, smittestoff osv. Vi har fått melding om 3 utbrudd i 2017…. Mangler vi kikhoste i Lillehammer og ESBL i Sel (mikrober med spesielle resistensmønstre)

Registrer utbrudd NY FM har lesetilgang, som kommuneoverlege har du registreringstilgang. NY Du får da opp det samme skjemaet som i gammel løsning

Registrer utbrudd Og registrerer utbrudd på vanlig måte…

Oversikt – detaljer, søkefunksjon 2 av de 3 utbruddene er registrert av Sel…Man kan også søke/sortere på smittestoff, smittested osv. Markerer vi et utbrudd, får vi en oppsummering av detaljene i registreringen. Automatisk varsling til aktørene: Varslingen kan avkreftes, slettes, redigeres og deles (pdf til epostadresse)

Varsling i Vesuv - Kontakter i FHI BernardoRafael.Guzman.Herrador@fhi.no, tlf . 21 07 68 01 Thale.Cathrine.Berg@fhi.no, tlf. 21 07 65 14