TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hinduismen og Buddhismen
Advertisements

Hvordan takler fisk midnattsol og mørketid?
Søppel skaper trøbbel for havet
YORDANOS. Rahel. Hamed. PATTHAWEE
Naturen som lekeplass for barnehagen
Forurensning og miljø Av: Lena, Iselin og Karoline Vi trenger naturen. Uten trær,planter og dyr hadde vi ikke klart å leve på jorda. Derfor er det viktig.
VIKTIGE BEGREPER Økologi er læren om samspillet mellom planter og dyr, og mellom disse og det miljøet de lever i. Individer: Enkeltmennesker eller enkeltdyr.
EN DAG I UKA GÅR VI PÅ PIRATEN PÅ TUR. VI ER SÅ HELDIGE SOM HAR EN EN LITEN SKOGHOLT RETT VEDSIDEN AV BARNEHAGEN, OG DER HAR VI OGSÅ EN KJEMPE FIN BÅLPLASS.
Norske landskap Ulf Skauli
Plantelivsgruppa! Laget av Terese, Kim Jana og Lale.
Her er gruppa. Didrik, Anne, Sondre, Nicco, Jenny.g, Ary. Denne gruppa jobbet med vann og det neste dere ser er det vi har forsket på med vann.
REDD regnskogen Ønsker du mer informasjon enn det som står i notatfeltet i denne presentasjonen, bruk nettstedet Foto: Thomas.
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
Johanne Molnes Harkjerr
Det er viktig å strekke seg etter nye utfordringer i løpet av livet, å ville mestre større utfordringer, å alltid ville nå det grønnere gresset på den.
Vinter i naturen Uteped
LYRIKK Ordet lyrikk kommer opprinnelig fra det greske ordet lyra – ”dikt sunget til lyrespill” Utarbeidet av Sissel Vestre.
Kapittel 13 I begravelse.
Havet Hvorfor kalles den blå planeten vår for «jorda» når over 70 % av overflata er dekket med vann?
POST 1 Hva betyr det at en vare er økologisk? a.At den er liten og litt skrukkete b.At den er framstilt i samspill med naturen, uten kunstgjødsel og sprøytegifter.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Noen viktige ord du må lære og forstå: en kjerne et skall en type et system lurt, smart et antall å reagere en reaksjon en egenskap å bevege å bevege seg.
Evolusjon og klassifisering Charles Darwin Carl von Linné og taksonomi Marleen Kort.
JORDENS BARN - teologi i og med naturen Vandring i Bibelens tekster med samisk tradisjon som veiviser Tore Johnsen.
Ukeplan for 1. trinn Uke september – 02. oktober 2015.
Darwin ser en sammenheng
I de norske fjellene. Mål Jeg kan navn på noen planter som lever på fjellet Jeg kan navn på noen dyr som lever på fjellet.
Det er liv i komposten Snegler med og uten hus Yggdrasil s
Nedbrytere Dyr, sopp og bakterier som lever av døde planter og døde dyr.
En modell for å undersøke spørsmål som stilles i klassesamtalen i matematikk Ida Heiberg Solem Inger Ulleberg Hva spør lærere om?
Et nytt perspektiv på bærekraft Geir Lieblein Institutt for plante- og miljøvitenskap Presentasjon 11. januar 2005 Miljøseminar, UMB, 11. januar 2005.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
Forarbeid til Salmo salar Laks i sitt naturlig element
ATOMER Atomer har nøytroner og positivt ladde protoner i kjernen, og negativt ladde elektroner som svirrer rundt kjernen. C = karbon.
Hundetrening skole Levert av:
Hvordan sette inn bilde på tittelark og få riktig utsnitt
Hvorfor er det viktig med naturmangfold?
Evolusjon og klassifisering
Sommerly barnehage Plan fadder
Begrepsark Begrep Forklaring organisme
Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme
Forskere har gjort dette funnet inne i en meteoritt.
FN- Forente nasjoner Bilder og tekst hentet fra
Ordforklaringer til kapittel 1
Økologi.
Hva menes med naturmangfold?
Kvifor er det viktig med naturmangfald?
TA VARE PÅ NATUREN! SKOGSREGLER.
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
Arv og miljø Kapittel 1.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
Plantar, dyr og sopp Kva er ein organisme?
TEMA: BAKTERIER Hva er egentlig bakterier?.
En reise jorda rundt Områder på vår planet der mennesker ikke kan bo
Forarbeid til Salmo salar Laks i sitt naturlig element
Framand art Framand art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
Fremmed art Fremmed art Paul Harald Pedersen CC BY 4.0.
TEKNOLOGI, RESSURSER OG UTVIKLING UNDERVEIS GEOGRAFI KAP. 3.
TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da)
Hva menes med naturmangfold?
Planteceller og planter
Livets historie.
Evolusjon og klassifisering
Utskrift av presentasjonen:

TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da) TOV i granskog har foregått siden 1988 (det het ikke TOV da). Prosjektet har 8 granskogsområder med gammel granskog der de overvåker vegetasjonen fortsatt (10 opprinnelig). I Gutulia har de holdt på siden 1989. De analyserer de samme flatene hver gang (50 pr. overvåkingsområde). De undersøker blant annet effekter av klimaendsringer på vegetasjonsutviklingen, inkludert artsmangfold. Ruteanalyse i Gutulia (2009) i forbindelse med TOV – Vegetasjonsundersøkelser i granskog. Foto I. Røsberg

http://www.artsdatabanken.no/Pages/F1428

Antall forskjellige arter   Tellestreker Sum Blomster Strå Trær/busker Mose Andre planter Sopp Insekter Andre dyr | | | | 4

Hvor mange arter finnes i Norge?

Nøkkelsetningsark På jorda har vi millioner av ulike arter, det vil si ulike typer planter og dyr. All denne variasjonen av liv kaller vi naturmangfold.

Hvorfor er det viktig med naturmangfold? Det er ikke viktig. Jeg skulle ønske det bare fantes hester og katter. Ikke mygg i hvert fall! Fordi alt henger sammen med alt og alle arter er avhengige av hverandre Fordi alle arter har like stor rett til å leve Fordi vi bruker ulike arter til ulike ting: mat, medisin, materialer Foreløpig bilde i midten er ikke klarert: http://www.littleham-landcross.org.uk/Downloads/Biodiversity%20Meeting.jpg Hva mener du?

Nøkkelsetningsark På jorda har vi millioner av ulike arter, det vil si ulike typer planter og dyr. All denne variasjonen av liv kaller vi naturmangfold. Vi mennesker har alltid vært avhengige av naturen for å overleve. Fra naturen får vi mat, rent vann og frisk luft.