Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme
levande vesen, for eksempel eit dyr, ei plante, ein bakterie eller ein sopp bevis kjenneteikn eller leietrådar som kan hjelpe deg å forklare noko biologi læra om det levande (bio = liv, logi = lære)

3 Nøkkelsetning: Alle levande organismar på jorda tek opp næringsstoff
kvittar seg med avfallsstoff har gassutveksling veks formeirar seg beveger seg sansar og reagerer på endringar i omgjevnadene

4 Nøkkelsetningar: Alle levande organismar er bygde opp av ei eller fleire celler. Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dei. Film om å lage mikroskoppreparat:

5

6

7

8

9

10 Nøkkelsetningar: Alle celler …
… har cellemembran, cellevæske og arvestoff. Cellemembranen … … fraktar stoff ut og inn av cella. Arvestoffet … … styrer det som skjer i cella.

11 Alle levande organismar er bygde opp av ei eller fleire celler.
Vi veit frå nøkkelsetningane: Alle levande organismar er bygde opp av ei eller fleire celler. Celler er så små at vi bruker mikroskop for å undersøke dei. Eg har sagt: Mange celler ligg stabla saman, omtrent som murstein i ein mur.  Vi trekker slutninga: Dei små romma som vi ser i mikroskopet er celler.

12 Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme
levande vesen, for eksempel eit dyr, ei plante, ein bakterie eller ein sopp biologi læra om det levande (bio = liv, logi = lære) trekke ei slutning bruke det du observerer, les eller det du veit frå før til å svare på noko


Laste ned ppt "Omgrepsark Omgrep Forklaring organisme"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google