Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Advertisements

SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
THAILAND.
Tale profetisk, formane, oppmuntre
Åndsutrustning og nådegaver
Gudstjeneste med Skattejakt.
Ungdomsarbeidet i Agder bispedømme
Om å tjene… …og litt til Jon Arne Nygård.
Tjenesten & Nådegavene
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
MBS OmsorgsSkolen - Vennesla
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Forsamlingen en plass å leve. Forsamlingen en plass å leve. Et livsfellesskap: Joh.15,1-5Rom.12,4-5.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Sverre Stoltenberg: ”Å finne vei”
Menigheten Det er oss det….
Utrustende lederskap Jon Arne Nygård.
Andre bibeltime om nådegavene
Menigheter I Forvandling Brobygging mellom menigheten og vår tids kultur gjennom evangelisasjon – fra begivenhet til prosess.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Trosopplæring for alle uansett funksjonsnivå
LÆR DEM Å LEDE. LÆR DEM Å LEDE TROSLINJE FØDSEL Guds skaperverk For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
Åndenes og Åndens makt.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt av menigheten 28. september 2011, redigert sept
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
Hva vil vi med planverk og menighetsutvikling i Den norske kirke Jens-Petter Johnsen Kirkerådets direktør.
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Godt Håp Eivind Rognsvåg
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Visjon og verdier for NaMu Norge.
Lovsangssamling Lørdag 16. maj 2009 Storsalen Menighet
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
av Rune Thodesen rektor Elihu Kristne Grunnskole
Bibelen til Kina 1. Bibler til Kina 2 Bibelen: Tidligere en forbudt bok 3.
1 Kan Gud finnes, når det er så mange dårlige argumenter for Guds eksistens?
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
Nådegavene i funksjon Hvordan du skal forholde deg til nådegaver.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Kristiansand Frikirkes visjonsdokument Vedtatt i sept. 2011, redigert sept Justert 2015/2016 av stab og eldsteråd.
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
DEN KATOLSKE KYRKJA Oppbygging Hovudtrekk. Katolsk tyder «for alle mennesker» Spredd over hele verden, spes. Latin-Amerika og Nord- Amerika. Ca halvparten.
Ikke langt borte fra Gud rike. Hvor er du? Ikke langt borte fra Guds rike Langt borte fra Guds rike Midt i Guds rike Gud er langt borte...
Ommund Rolfsen april Litt om Naturlig menighetsutvikling (NaMu) Les heftet ABC i Naturlig menighetsutvikling.
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten.
Guds plan for menigheten
Utrustet! «min kirke!» MATT 16: 18
Begynnelsen.
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Efeserne 2,8-10.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
Bibelens troverdighet
Helliggjørelse – Rom 6-8 Misjonshuset 29. okt 2017 Trond Vorhaug
Den apostoliske trosbekjennelse
Å fremelske nådegaver og naturgaver for hverandre i menigheten
Evangeliet for dummies
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Visdom Beredskap til å lide Kunnskap Organisering Gjestfrihet Barmhjertighet Sjelesorg Kunstnerisk kreativitet Musikk Håndverk Gi Hjelpe Frivillig fattigdom Apostel (menighetsplanting) Evangelisering Lede Tydning av tungetale Undervisning Profeti Bedømme åpenbaringer Tro Tjene Undergjerninger Helbredelse Demonutdrivelse Bønn Enslig stand Hyrde Misjonær Tungetale Ef 4,11-12: det var Han som ga noen til å være apostler, noen til profeter, noen til evangelister og noen til hyrder og lærere, for å utruste de hellige til tjeneste så Kristi kropp bygges opp.

Å forstå gavene : Enhver kristen er begavet En nådegave er en særskilt evne, som Gud – av nåde – gir til ethvert lem på Kristi kropp, og som må settes inn i arbeidet med å bygge opp menigheten.

Særskilt evne Andre kristne har andre gaver Alle nådegaver er i minoritet Rom 12,4-8 ; 1 Kor 12,17-20

som Gud gir Ikke alle mennesker har nådegaver Alle kristne har nådegaver Kan forvandle naturlige gaver til åndelige gaver Kan gi helt nye gaver / evner

av nåde Nådegaver er ikke belønning f eks for høy alder, rett livsstil eller rett tro. Må ikke forveksles med Åndens frukt (Gal 5,22-23). De er også av nåde! Nyfrelste kan få like tydelige gaver og like mange gaver som mennesker som har vært kristne i mange tiår.

til ethvert lem på Kristi legeme Enhver kristen har minst en nådegave (1 Kor 12,7-11) Hvis du ikke vet om din/dine gave/gaver, er det ikke fordi Gud ikke har gitt deg noen. Bare at du ikke har oppdaget den/dem.

til å bygge opp menigheten Alle hovedtekstene i Bibelen om nådegavene (Rom 12; 1 Kor 12; Ef 4) plasserer gavene i sammen med Kristi kropp og at kroppen skal bygges opp Den som holder seg borte fra det kristne fellesskapet, kan ikke bruke sine nådegaver slik Gud hadde tenkt.

Hva du bør vite Gaver gir en pekepinn på kallet Kristne har ulike gavekombinasjoner Samme gave i ulike variasjoner Samme gave med ulik styrke Nådegaven varer hele livet Nådegaver og kristne fellesroller Faren for gaveprojeksjon Faren for ansvarfraskrivelse Hvor mange gaver finnes det i alt?

Oppsummering Nådegave En særskilt evne –Nådegavene gjør oss forskjellige som Den Hellige Ånd gir Av nåde (gaver må ikke betales) til ethvert lem på Kristi kropp Og som må settes inn i arbeidet med å bygge opp menigheten(til felleskapets beste)