Enkel dokumentering i en wiki IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, 26.09.2016 © 2007 Øystein Gran Larsen,

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

Ny ordlyd på rapportene i avdelingen og nye rutiner for registrering av skyteaktiviteter For nye brukere: Du må først være registrert med en e-postadresse.
Nedlasting av apper på Apple
Klikk Aktiver redigering i meldingsfeltet,
Datakurs i heimesida Skei hotell 15.mai  Søk opp på internett  Last ned Google Chrome – gratis  Gå inn via Google Chrome når du skal inn på pensjonistforbundet.
Hvordan bruke Lions medlemsregister?
YouTube Amerikansk nettside Gratis Video og musikk
Bygg web på Opplæring Presentasjon Idium AS Bygg web på Opplæring.
HVORDAN LAGE GODE WORD-DOKUMENTER
Registrering 1.åpne din Galaxy. 2.trykk på Programmer som du finner oppe til høyre på skjermen. 3.trykk på ikonet Samsung App. 4.når du kommer inn på siden.
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Opprett avansert nyhetsbrev Oppgave: Opprette et nyhetsbrev med flere underliggende sider. Underliggende sider vil vises med tittel, ingress og ingressbilde.
Brukerveiledning for gruppeledere
Opprett enkelt nyhetsbrev Oppgave: Opprette et enkelt selvstendig nyhetsbrev uten link til undersider. All tekst som skal presenteres skal ligge på samme.
1 Brukerveiledning for løpssøknad på internett. 2 Hvem skal søke via elektronisk løpssøknadsskjema ? Alle o-grupper som skal arrangere kretsløp, skal.
Brukermanual for NROFs lokalavdelinger©
Legge inn bilder på Lindås IL sider Unngå bilder på Hovedside, dersom du må, bruk bredde mindre enn 100 punkt Denne veiledning viser det å legge inn eget.
TIBE EDIT brukerveiledning Etter gjennomgang av denne presentasjonen skal du være i stand til å opprette nye sider, sette.
Enkel brukerhåndbok for NFUs redaktører Versjon 1, 3. februar 2013.
Last ned apper fra Google Play (Android) Åpne Internett på din enhet og søk deg inn på siden trykk på Play, som du finner på menylinjen.
HVA ER ?.
Opprette Gmail-konto Lærer/ledsager 3i Opprette Gmail-konto
 Thore R Jensen Leder og suport  Tor Morten Jensen Programering og design  Vi tilbyr tjenester som webmastring, webdesign og webutvikling.
BraWeb Bestilling. Bravida tilbyr nå BraWeb Bestilling.Dette er et web-basert system for arbeidsbestilling. Systemet er interaktivt og dynamisk, og gir.
Begrenset redigering “Klubbjournalister” For web ansvarlig klubb.
Forsiden til som du møter førstwww.pssi.no.
Oppdatering for Windows Update Windows Update er viktige oppdateringer for din PC. Disse skal i utgangspunktet komme første tirsdag i hver måned, men de.
Surfing sosiale medier - kjendiser Om du lurer på om sosiale medier er noe for deg kan du titte på en del av inneholdet før du bestemmer deg. Vi skal se.
Søknad om utstyrsmidler for grupper. Finn ”verktøykassa til gruppa Klikk på ”søknad om midler” Du får opp bilde for innlegging av brukernavn og passord.
IcabMobile Ingvar Lygren.
Arena Helse – Prosjekt St.Olav PC hjelp. 2 Starte Microsoft Outlook første gang Når du starter Outlook første gang får du opp et skjermbilde som vist.
Opplæring: Digital Diktering
Wikipedia Wikipedia er leksikon på Internett. Wikipedia blir utgitt av den ideelle organisasjonen Wikimedia Foundation. Wikipedia har over 18 millioner.
Blogging med Google Blogger
Opprette Gmail-konto Lage iGoogle-side
1 Brukerveiledning for Klubben onlines medlemsarkiv – en enkel innføring.
Sponsor og Annonser.
Publisering på verdensveven Kursdag 2 VÅFF, våren 2002.
Høgskolen i Oslo Bli kjent med tekstbehandlingsverktøyet Word 2002 IT-seksjonen ved Avdeling for lærerutdanning 2003/2004 Grunnleggende tekstbehandling.
Andre funksjoner. Her kommer en beskrivelse av søkefunksjoner, knapper og annen funksjonalitet. 2.
Introduksjon til bruk av oversetterverktøy
Hurtigreferanse for © 2013 Microsoft Corporation. Med enerett. Startskjermen i Lync Startskjermen i Lync inneholder fliser i huben til venstre, som du.
Harald Kaasa Hammer: Manual til redigering av nettstedet Først forklares hva de ulike elementene på nettsidene betyr. Så ser vi på mappene.
© 2012 Microsoft Corporation. Med enerett. Legge til en kontakt Din kontaktliste forenkler kommunikasjonen, og du ser tilstedeværelses- og kontaktinformasjon.
Online løpssøknad via ”Klubben Online” For O-sesongen 2006 skal alle orienteringsgrupper søke om sine arrangementer via elektronisk søknadsskjema i ”Klubben.
Komme i gang med Windows Store-appen Lync Lync 2013.
23. Spillere For spillere i Postenligaen og 1.div.
Klubbjournalister Haslum IL, Håndball. Hva kan du gjøre? Artikkler Du kan lage og publisere artikler på de områder du har tilgang til. Artiklene vil komme.
Lions hjemmeside Slik legger du som hjemmeside- redaktør ut en enkel artikkel Medlemsregistret.
Registrering av testresultater fra mobiltelefon
Registrering av testresultater Trinnene i prosessen Logg deg inn på Admin-sidene Opprett en ny test Legg til testresultater Registrer.
Introduksjon til Logo IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, © 2008 Øystein Gran Larsen, Asteriod Miner er et spill skrevet i Logo.
Registrering i Digipost steg for steg. Kort om Digipost  Digipost ble lansert i2011  Digipost er utviklet av Posten Norge som et sikkert digitalt alternativ.
Skolevei i Google Maps IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, © 2007 Øystein Gran Larsen,
Fossums nye web nå går vi online Opplæring 17 og 18.nov Tel Opplæringspresentasjon v/Carina nov10.
Øysteins ultrakorte kurs i bruk av regneark IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, © 2007 Øystein Gran Larsen,
Å bruke VOFO Oslo-bloggen Ingvar B.. Hvorfor blogg? En blogg er først og fremst et sosialt medium. Innleggene er gjerne lengre og mer forseggjorte.
Brukerguide WebOrg Ny roail.no. Oppsummering For trenere/oppmenn – Alle grupper vil få en egen bruker som skal brukes 1.Publisering av nyheter på gruppene.
Hvordan skrive ut og hente utskrifter med kortløsning
Registrere spillere i fiks.fotball.no
Brukerhåndbok versj. 1, 3. februar 2013
For å opprette en spleis til TV-aksjonen går du inn på
Utgiftsrefusjoner Høgskolen i Østfold
Utgiftsrefusjoner Høgskolen i Østfold
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Jeg syns.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt og kopiere dem hvis du vil. Skrifttypene.
Utskrift av presentasjonen:

Enkel dokumentering i en wiki IKT for 4A på Sagdalen Strømmen, © 2007 Øystein Gran Larsen,

Dokumentering med en wiki 2 Utfordring: Dokumentere med en wiki Hvorfor bruke en wiki? ● dette er en «ny» måte å la flere være sammen om å utvikle dokumenter, også kalt «samskriving» ● redigering i wiki'er er basert på Internett, noe som gjør det plattformuavhengig Alternative wiki-plattformer: Det finnes flere programmpakker som implementerer en wiki. Noen koster penger, mens andre er gratis. Se for en introduksjon. Vi velger å bruke Mediawiki, som er den samme som Wikipedia bruker. Den er gratis, og vi har erfaring fra Mediawiki-plattformen.

Dokumentering med en wiki 3 «Jukselapp» Kortversjon av tilgjengelige kommandoer fra

Dokumentering med en wiki 4 Redigering i Mediawiki Dette er en wiki som er installert på en USB minnepinne. Den bruker den samme programvaren som wikipedia. Siden vi skal skape materiale er det nødvendig å logge inn. Trykk her: Dette er en wiki som er installert på en USB minnepinne. Den bruker den samme programvaren som wikipedia. Siden vi skal skape materiale er det nødvendig å logge inn. Trykk her:

Dokumentering med en wiki 5 For å logge inn må man fylle inn gyldig brukernavn og passord: Deretter trykker man her: Så blir man automatisk overført til neste bilde. For å logge inn må man fylle inn gyldig brukernavn og passord: Deretter trykker man her: Så blir man automatisk overført til neste bilde.

Dokumentering med en wiki 6 Nå kan man logge ut igjen: Eller man kan fortsette med andre ting, f.eks. returnere til hovedsiden igjen slik det foreslås: Og det gjør vi! Nå kan man logge ut igjen: Eller man kan fortsette med andre ting, f.eks. returnere til hovedsiden igjen slik det foreslås: Og det gjør vi!

Dokumentering med en wiki 7 Nå som vi er innlogget skal vi først laste opp bildet fra Google Maps. Da trykker vi her: Nå som vi er innlogget skal vi først laste opp bildet fra Google Maps. Da trykker vi her:

Dokumentering med en wiki 8 Da kommer vi hit, hvor vi må finne bildet vårt: Et forslag til filnavn kommer her: Og så kan vi skrive en beskrivende tekst her: Til slutt trykker vi her: Da kommer vi hit, hvor vi må finne bildet vårt: Et forslag til filnavn kommer her: Og så kan vi skrive en beskrivende tekst her: Til slutt trykker vi her:

Dokumentering med en wiki 9 Slik kan det se ut for mitt bilde!

Dokumentering med en wiki 10 Og her er resultatet! Dette navnet skal vi bruke senere i teksten: Klikker vi på logoen kommer vi tilbake til forsiden: Og her er resultatet! Dette navnet skal vi bruke senere i teksten: Klikker vi på logoen kommer vi tilbake til forsiden:

Dokumentering med en wiki 11 Her skriver vi inn navnet på siden vår (Testside) her: Og trykker «Enter» på tastaturet. Her skriver vi inn navnet på siden vår (Testside) her: Og trykker «Enter» på tastaturet.

Dokumentering med en wiki 12 Men denne siden finnes ikke! Men wiki'en er så grei at den tilbyr meg å lage siden, så vi trykker her: Men denne siden finnes ikke! Men wiki'en er så grei at den tilbyr meg å lage siden, så vi trykker her:

Dokumentering med en wiki 13 Her er siden min (Testside) klar for å fylles med innhold. Hvis vi «scroller» ned ser vi noen nyttige knapper. Her er siden min (Testside) klar for å fylles med innhold. Hvis vi «scroller» ned ser vi noen nyttige knapper.

Dokumentering med en wiki 14 Her har vi noen alternativer ¤ lagre siden permanent ¤ se hvordan utkastet blir seende ut... Så scroller vi opp igjen for å fylle inn innhold! Her har vi noen alternativer ¤ lagre siden permanent ¤ se hvordan utkastet blir seende ut... Så scroller vi opp igjen for å fylle inn innhold!

Dokumentering med en wiki 15 Her er det en rekke funksjoner på knapper, men siden alt er klartekst skriver jeg rett inn! Her er det en rekke funksjoner på knapper, men siden alt er klartekst skriver jeg rett inn!

Dokumentering med en wiki 16 [[ bildereferanse og formatering ]], [ URL med leselig navn], == overskrift ==, # for nummerert liste (og * for bullets) [[ bildereferanse og formatering ]], [ URL med leselig navn], == overskrift ==, # for nummerert liste (og * for bullets)

Dokumentering med en wiki 17 Forhåndsvining! «Save page» når vi er fornøyd! Forhåndsvining! «Save page» når vi er fornøyd!

Dokumentering med en wiki 18 Og slik ble resultatet!