Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turminner.
Advertisements

De dårige følelsene. Veiene ut..
Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Mix max for mini metodikk for små tverrfløytister.
UT PÅ TUR I RAMMEPLANEN FOR BARNEHAGER HETER DET AT NATUREN SKAL GI ROM FOR ET MANGEFOLD AV OPPLEVELSER TIL ALLE ÅRSTIDER OG I ALL SLAGS VÆR, OG AT DET.
Gudstjeneste med Skattejakt.
En presentasjon av patruljen ekorn.
Jesus elsker alle barna Alle barna på vår jord Rød og gul og hvit og svart Er det samme har han sagt Jesus elsker alle barna på vår jord.
KLESMØLL (Tineola bisselliella)
Gammel kinesisk visdom
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Fra ord til liv Juli 2009.
LINERLA.
Med sekken full av penger!
BJØRN.
2. Planter. Del 1 (1–4). Nivå 2. Side 19–24
April Kropp bevegelse og helse: Vi utfolder oss på tur, har røris og vi har samlinger med tema kroppen vår. Hva kan vi gjøre med kroppen; rulle, krype,
SPURVEFUGL: Kjøttmeis (parus major)
Naturstien i Borgundgavlen er opparbeidet av Det norske Skogselskap, Møre og Romsdal. Naturstien er 1,4 km lang og ligger i et område som disponeres.
Vurdering av mai måned I mai måned har barna vært på mange små turer. Noen har fanget maur, de puttet vi i et glass med blå gele- som mauren spiste. Andre.
Dyr i skogen.
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
HEKK, Workshop HiAk Velkommen til en ny dag.
KARIUS OG BAKTUS PÅ PIRATEN
Babysang & småbarnstrall
Velkommen til lysmesse
Velkommen til dåpskurs!
Maur, skadedyr i trevirke og skadedyr i tekstiler
God morgen.
GOD DAG!.
VÅR.
HVITVEIS.
Kapittel 39 Samlivsformer.
Månedsevaluering april 2012 Fokus denne måneden er naturen om våren og fugleliv. Vi ser på fugler, Synger sanger om fugler og maler fugler.
KJENNER DU IGJEN NOE AV DET DU SÅ PÅ GÅRDEN HOS INGA BERIT?
Regnskogen Vær De frodige skogene i sør-vest er avhengige av høye temperaturer hele året og mye nedbør. Regnskoger i tempererte soner trives mellom Stillehavet.
«Synlighet i mørket» Trafikksikkerhet 2014
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Haukeland Universitetssykehus
En ulv. En Ulv..
En apekatt.
Quiz om vann, klima og faste
”La humla suse på Nøtteliten.”. Vi startet med å la barna fortelle hva de visste om humler…: Så filmen: I Hannes hage, der vi ser humla fly fra blomst.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i mars og hva vi skal gjøre i april.
Fugler Noen grunnleggende opplysninger. Læringsmål for emnet: Du skal vite hva en trekkfugl er Du skal vite hvorfor trekkfugler flyr sørover om vinteren.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
På jakt etter julen i Det Gamle Testamentet. 25 Da sa han til dem: Så uforstandige dere er, og så trege i hjertet til å tro alt det som profetene har.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Atferd. Atferd en viktig del av organismers karaktertrekk Adferd er ofte en blanding av nedarvede og tillærte måter å reagere på film: Se ekornmor som.
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i november og skal gjøre i desember.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
EGG.
Stjernebilder.
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Aprilnytt! Hva gjorde vi i Mars: Månedens Jubilanter:
Lys og farger Jeg skal lære om: hva lys er hvordan vi kan se farger.
Ella Her er Ella på vei til en øy. Det var store bølger.
Lite hus med en dør så blå, skal vi gå å hilse på?
29 Stå over en omgang Nevn 5 ting på bokstaven A. Hvis du klarer det kan du flytte 3 plasser fram Ekstrakast! Fortell en.
Februar UKE MANDAG (matboks) TIRSDAG ONSDAG (smørelunsj) TORSDAG
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Kapittel 6 f) Sett inn sin, si, sitt, sine, hans, hennes eller deres.
Kapittel 6: Vann på 1000 måter
Faser i faglige samtaler B – Samarbeid
Livets historie.
Hodelus kan ikke hoppe eller fly
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL PÅSKEFROKOST
Utskrift av presentasjonen:

Fuglene synger om våren  Mange fugler kommer til oreskogen for å hekke.  Da er det mye fuglesang.  Det er hannene som synger for å lokke til seg en hunn.  Sangen forteller om de har funnet seg et sted til å bygge reir, legge egg og få unger.  Andre fugler av samme art holder seg på avstand.

Gjerdesmett  Er en liten fugl med kraftig sang.  Har gjentagende trillende fløytetoner.  Hannen har stjerten rett i været og dreier hodet fra side til side.

Løvsanger  Er den vanligste fuglen i Norge.  Har myke fløytetoner.  Synger med høye og raske toner, så blir den litt langsommere og stilner gradvis.  Synger bare noen få sekunder om gangen.

Munk  Har vakker sang med krystallklare bølgende og fløytende toner.  Sangen stiger i styrke til den brått stanser.

Hagesanger  Har en kraftig sang, men har ingen fast melodi.  Har kort sangstrofe, men den kan synge lenger enn ett halvt minutt.

Bokfink  Sangstrofen er lett å kjenne igjen.  Trillene er kraftige og avsluttes med en krøll.  Vi hører noen ganger at den synger “fr-fr-fr-fru Borchregrevink”.  Noen synes kvittringen minner om “Kom-kom-kom- kom, kjæresten min”.

Hegg  Har vakre hvite blomster.  Blomstene lukter sterkt.  Får svarte bær om høsten.  Bærene er uspiselige for oss mennesker, men fugler kan spise dem.

Svartor og gråor  Svartor finnes bare i Sør- Norge.  Svartor har mørk knudrete bark.  Gråor vokser over hele landet.  Orebladene blir ikke gule og røde om høsten, men faller av grønne.

Mange bekker blir ødelagt.  Når vi går på tur, ser vi noen ganger at det ligger gamle bildekk, plaststoler, knust glass, papp, metallrør og mye annet skrot i bekken.  Noen steder er bekkene lagt i rør under jorden.  Fortsatt er det utslipp fra kloakk rett ut i bekken eller elva.  Mange vassdrag er tomme for liv på grunn av forurensing.  Da kan ørreten ikke komme opp i bekken for å gyte.