Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Grants (prosjektmidler) Generelle retningslinjer.
Advertisements

Har vi et fungerende marked i entreprenørbransjen?
Haugesund kommune, seksjon park og friluft1 DUGNADSMIDLER •skal stimulere til sosial og fysisk aktivitet i nærmiljø •skal gi beboerne ”eierforhold” til.
Skogbruksplanleggingen framover – rapport fra en arbeidsgruppe
| 1 Øyeblikkelig hjelp Prosjektdirektør Jon Hilmar Iversen Helsedirektoratet –
TILSKUDD TIL TILTAK I BEITEOMRÅDER November 2013.
Pasientforløp Lungekreft
Skogmøte Vestfold Driftssjef Hans Jørgen Aas.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2013, og tildeling 2014.
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
Fibernett i dag Internett Hafslund
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Digital plandialog Felles løsning for 12 kommuner i Vestfold Trøndelagskartdagan Jon Arne Trollvik 12kommunesamarbeidet i Vestfold.
NÆRINGSAREALER Rapport fra 9k arbeidsgruppe 1. NÆRINGSAREALER - mandat 1.Lage oversikt over hvilke områder som –er ferdig opparbeidet (til salgs) –er.
12k-kommunesamarbeidet i Vestfold (12k) Sammen på tvers
Jonathan Hall1 Historikk 1 Tidligere prosjekter: ”Regionalt samarbeid om vekst, bosettingsmønster og næringsarealer i Tønsbergregionen” (Andebu,
Veien videre for 9K Presentasjon i på Laholmenseminar 14. mars 2003 Harald Haug Andersen.
9-kommunesamarbeidet i Vestfold Hankø Oppsummering gruppearbeid Andebu, Hof, Holmestrand, Horten, Nøtterøy, Re, Stokke, Tjøme, Tønsberg.
Skogforum Honne Er det skrekkeksempler og hendelige uhell som kommer frem i media, eller er vi generelt så dårlige på miljø at vi må belage oss på ytterligere.
Presidentsamling D2290, Arendal, Jan 2007
R OTARYS UTDANNINGSPROGRAM FOR UNGDOMSLEDERE. ÅRETS ARRANGEMENT.
Økonomiske virkemidler Skogkultur –etablering og oppbygging av kvalitetsskog inkl miljøhensyn –distriktsprofil –statlig tilskudd pga langsiktige tiltak,
Mål og virkemidler i den nasjonale skogpolitikken Skogarealene brukes til mange formål og det er mange ulike interesser Skogloven, 1965, rev Grunntanke.
Foredrag på vårsamling Heia den 12. april Bakgrunn Utviklingen fra 1994 til i dag 1994: 8 st 8 stillinger direkte knyttet til skogbruk 2013: 6 stillinger.
Naturskader og tap i landbruket Møte Bollerud Grendehus.
Energiflistilskudd 2009 Prosess Del av tiltakspakken februar 2009 Driftstilskudd, inntil 40 mill Høring av forskriftsendring, få på plass rammer for ordningen.
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Felles sak/arkiv til 9-k 1 v/ kommuneelsker konsulent Lars Fremstad, LarvikIT as.
KOMMUNESAMARBEIDET I VESTFOLD (9-K) LAHOLMEN 13. MARS 2003 Torill Lønningdal, prosjektleder 9-k.
” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold ” Sola for alle ?” Sluttrapport pr Kommunesamarbeidet i Vestfold (Tjøme,
Meldingsløftet 2010 – 2011 Et ledd i Samspill 2.0 som er utbredelse av utviklingsarbeidet i og Samspill 2007 Fylkesmannen
> 9-kommunesamarbeidet Vekst og bosettingsmønster 2 Jonathan Hall.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2014, og tildeling 2015.
Status for samhandlingsreformen etter 3 år i Vestfold
RPBA – Hvordan har oppfølgingen vært fra kommunene? Kompetansesamling Year of Soils VFK, plansjef Linda Lomeland.
NEFs tillitsvalgtsamling Soria Moria Hotell mars 2015 Påminnelser og oppfrisking.
Forsøk med samordning av statlige innsigelser til kommunale planer (innsigelsesforsøket)
RMP-tilskudd Oversikt over utbetalinger og omfang av tiltak Gjennomgang av alle tiltakene i RMP med vektlegging av endringer Forvaltningsutfordringer.
Tilskudd til uttak av flis til bioenergi Per Guldbrand Solli SLF Seksjon Skog og kulturlandskap.
Lekkasjeprosent i verdenstoppen - men på veg nedover Lekkasjekontroll i Vestfold Ved Børge Bjørndahl Lekkasjeleteravdelingen Vestfold Vann IKS Norsk Vanns.
Klimaskogprosjekt Mål for pilotfase: Høste erfaringer med blant annet klimaeffekt, miljøkriterier og gjennomføring før oppskalering og utvidet implementering.
Aksjon plantekontroll Landbruksministeren ber om På kort sikt : - iverksette plantekontroller - ta i bruk og håndheve forskriftens bestemmelser om foryngelsesplikt.
Verdiklassekart i RPBA Klasse A (høyproduktive jordbruksarealer): Godt eller svært godt egnet til minst en av produksjonene nedbørsbasert korn, poteter,
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Regional Utviklingsarena Skog Scandic Rock City, Namsos 5. februar 2016 Skogprosjekt Namdal Knut Sklett Prosjektleder.
Fagsamling skogbruk 2011 Helge Grenne ”Hva forventes av landbruksforvaltningen hos FM”
09/16 Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av vårt splitter nye nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon.
PRAKTISK BRUK AV NATURMANGFOLDLOVEN VED BEHANDLING AV SKOGSAKER Fylkesskogmester Trond Rian (Noe tilpasset / justert versjon av et foredrag av juridisk.
Økt gjennomføring i vgo
Velferdsteknologiprosjekt Vestfold og Telemark
Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av andre utgave av vårt nye nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon. 12/16.
Nyhetsbrev fra Bevegelse Velkommen som leser av andre utgave av vårt nye nyhetsbrev. Vi håper det faller i smak! så ny informasjon. 09/16.
Tilskuddsordning til frivillige organisasjoner og virksomhet
Skogbruksplanlegging - utvikling tilskudd
Utdanningsavdelingen Fagopplæringsseksjonen
Tilskudd til tillitsvalgte og klubber lokalt 2016
Leverandørmøte – felles bransjemøte Tiltakspakken
Utdanningsavdelingen Inntak og fagopplæring
Smått og stort fra SLF 2011 Energiflisordningen - revidert satser
64 % øp ø. Aktivitet i kommunene 2/19 10/24 20/44 12/23 19/25 21/36
Bedriftsundersøkelsen næringslivets egne forventninger
Prosjekttilskuddsmidler til kommunale innvandrertiltak med formål å styrke integreringsarbeidet i kommunene
Formål/Målgruppe Styrke det økonomiske grunnlaget for regionale frivillige organisasjoner i Rogaland. Ordningen gjelder frivillige lag og organisasjoner.
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Tilskudd til tillitsvalgte og klubber lokalt 2018
69 % øp ø. Aktivitet i kommunene 2/19 13/24 20/44 31/47 22/36 20/22
Stipendtildelinger for 2018
Utdanningsavdelingen Fagopplæringsseksjonen
Gjennom samarbeid blir vi bedre!
Utskrift av presentasjonen:

Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016

Tilskudd utbetalt NMSK skogkultur NMSK miljøerstatning Oppdrag skogkultur Vei (kl 3og 4, lassbærer) Skogbruksplan Flistilskudd (18 920) -

Tømmerkjøp Vestfold

Hogst og planting

Bestandspleie

Juletrær etablert med skogfond

Tildeling av midler fra Statens landbruksforvaltning: Tiltak Nærings-og miljøtiltak i skogbruk; årets tild Prosjekt økt skogkultur Skogbruksplanlegging m/miljøregistreringer Vegbygging og drift med taubane med mer Inndratt Prosjekt rydding av veikanter Sum

Prosjektmidler avsatt i 2015 til formål i 2016/17 ProsjektBeløpFormål Forvaltes FM: Omdisponerte midler fra formål rydding av veikanter Til formål avvirkning av uønsket kulturgran i kyststrøk (SLF) Forvaltes kommune: Innvilget av NMSK midler Til formål økt skogkultur ved oppsøkende virksomhet Miljøerstatninger (Mis) Prosjektfinansiering

Resultat av tilskudd pr oppdrag skogkultur 2015 OppdragstakerAntall oppdrag Areal ryddetTilskudd utbetalt Tilskudd pr da ryddet Anders Bonden Lars Stokke Terje Abrahamsen Anders Røsholt Øivind Berget Utført Utført Utført

Støtteordning for økt satsing på skogkultur 2015 Ekstraordinære tilskuddsmidler for ungskogpleie utført som oppdrag for andre skogeiere. Det gis ikke tilskudd til arbeid utført på egen eiendom. Søker må samlet ha utført ryddeoppdrag på minst 200 da pr år. Det stilles ikke krav om hvorvidt oppdraget er meldt inn av skogeier eller om oppdraget kommer som følge av oppsøkende virksomhet. Tilskudd: Kr 1500 pr utført oppdrag, og kr 20 pr da ryddet. Søknadsskjema med rapport på utførte oppdrag sendes kommunen første uke i desember, og behandles for utbetaling på slutten av året.

Tilskudd skogkultur 2015 etter hovedkode Grøfterensk: Plantekjøp: Ungskogpleie: Kunstig kvisting: MeterKostnadTilskuddAntallKostnadTilskuddArealKostnadTilskuddArealKostnadTilskudd Sum Enhetspris 22 2, Sum Enhetspris 25 2, Sum Enhetspris 24 2, Sum Enhetspris 22 2, Sum 4 år tilskudd

Tilskuddsberegning FormålForventetPrisKostnadTilskuddsatsTlskudd Aktivitet Grøfterensk Markberedning Plantekjøp , Ungskogpleie Kunstig kvisting Sum Disp Tildelt

TILSKUDDSSATSER - NMSK - VESTFOLD Tiltak0701 Horten0702 H.strand0704 Tønsberg0706 Sandefjord0709 Larvik0711 Svelvik0713 Sande Suppleringsgrøfting Grøfte-/bekkerensk Markberedning Plantekjøp Mekanisk etterarbeide Avstandsregulering Kunstig kvisting Tiltak0714 Hof0716 Re0719 Andebu0720 Stokke0722 Nøtterøy0723 Tjøme0728 Lardal Suppleringsgrøfting Grøfte-/bekkerensk Markberedning Plantekjøp Mekanisk etterarbeide Avstandsregulering Kunstig kvisting

NMSK tildeling 2016

Bevilgninger og utbetalinger av tilskudd til opprusting og nybygging av skogsveier/broer 2015 KOMMUNEInngående AnsvarBevilgetInntrukketUtbetaltUtgående Ansvar 0702 HOLMESTRAND LARVIK SVELVIK SANDE HOF RE ANDEBU STOKKE LARDAL Totalt 07 VESTFOLD