Etikkprosjektets verktøy. Skuespillet og filmen « Torbjørn» Torbjørn har begynt å glemme, han trenger hjelp og vi møter Torbjørn og menneskene rundt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hva skal jeg snakke om •Bakgrunn NAKU •Hovedoppgaver •Prosjekter •Kommende prosjekter •NAKU trenger referansegruppe.
Advertisements

Verktøykasse for brukermedvirkning
Trygge organisasjoner
Refleksjoner og tanker rundt bruk av C-map i skolen
Etiske perspektiver på bruk av tvang
Lederutvikling og skreddersøm
Program-fagene: Psykologi 1 og 2
«Er vi på nett? – Trosopplæring ut til konfirmantfamiliene » Stiftelsen Kirkens Familievern1.
Etikk og samhandling FoU dag Vestfold
Ulike tilnærminger til systematisk etikkarbeid
Arbeidsmiljø i hjemmetjenesten Sandefjord 8.Mars 2007
Samfunnsansvar Strategiske muligheter Haugesund, august 2011.
Opplæringsplanen for nytt kapittel 4 A i pasientrettighetsloven
Prosjekt - Samarbeid om etisk kompetanseheving
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Etisk refleksjon – metoder og verktøy
Prosjektleder Bjørn Pettersen bjorn.
Morgendagens kompetanse
IA-nettverk Samarbeid mellom. Målsetting for IA-nettverk Gi økt kompetanse til nøkkelpersoner i bedrifter som vil forbedre sin praksis knyttet til Inkluderende.
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Invitasjon til kurs INVITASJON TIL KURS KAP. 9
Opplæring; Lov om kommunale helse – og omsorgstjenester kapittel 9:
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Prosjektoppgave eGovernment NTNU 2008 Innføring av elektroniske tjenester i Halden kommune - et delprosjekt i ”Det Døgnåpne Østfold” Prosjektoppgaven er.
Verdighet og livskvalitet hos pasienter med urinlatingsplager
Kjennetegn på situasjoner som egner seg til etisk refleksjon:
ETIKKKAFFE Høstkonferansen Bodø 7 og 8 Oktober 2014 Elin Johansen, Dønna sykehjem.
Å lede i det skapende spenningsfeltet - KS’ policy for god ledelse
Målsetning med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:
- lokale og regionale bedrifter som utfører viktige samfunnsoppgaver Styremøte i NKFF 13.okt Bjørg Ravlo Rydsaa, Direktør Tlf E-post:
Samarbeid om etisk kompetanseheving.
Etikk og refleksjon i kommunehelsetjenestene
  - Vegen fra ”Etisk refleksjon og palliasjon” til implementering av etiske refleksjonsgrupper Etikkprosjekt, Ottestad sykehjem våren 2009 – høsten.
Målsetting med kurset: Presentasjon av, og trening på, verktøy og metoder til bruk for praktisk etikkarbeid og etisk refleksjon i kommunen. Målgruppe:
Innlegg på Ledermøte forskning og fagresurser Handelshøyskolen BI ved Anders Tveit, Prosjektleder pedagogisk utviklingsprosjekt Innlegget finnes.
Utviklingsprosjekter for ledere og medarbeidere i helse-, sosial- og omsorgstjenestene Ann Sissel Misund Nedberg, prosjektveileder KS Midt-Norge.
Samarbeid om etisk kompetanseheving
Bjørgene Omsorg- og utviklingssenter Bjørgene omsorg- og utviklingssenter 8.juni 2011.
Utekontakten i Bergen kommune /UTE ETTER NYE MULIGHETER/ Strømgaten 10.
Etisk kompetanseheving i Stange kommune
Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Mette Smedstad KS, Innovasjon og utvikling.
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Gruppeoppgave – Kort refleksjonsmodell
Prosjekt Felles innhold
Den Internasjonale sykepleierdagen,
informasjon fra Haugesund kommune1 SJEKKLISTE FOR ETISK REFLEKSJON Hva er situasjonen / problemet? (inkludert faglig aspekt)
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
Velkommen til metodekurs Et samarbeidsprosjekt mellom: -Helse- og omsorgsdepartementet -Den Norske Legeforening -Helsedirektoratet -Fagforbundet.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Psykologer i kommunene Regional nettverkssamling Vår 2015.
Startpakke for etisk refleksjon. Hva er etikk? Etikk handler om hvilke verdier og holdninger jeg har, og ikke minst; hvordan disse verdiene omsettes i.
1. Virksomhet Samfunnshelse og integrering – etablert Avdelinger: o Integrering og migrasjonshelse o Seniorsentrene o Opptrening og rehabilitering.
Hvordan bruke refleksjonskort v/Marit S Håvelsrud
Presentasjon for Styreakademiet Oslo, 10. februar 2005 God eierstyring og selskapsledelse – på norsk maner Ludvik Sandnes Adm.direktør.
Startpakke for etisk refleksjon. Hva er etikk? Etikk handler om hvilke verdier og holdninger jeg har, og ikke minst; hvordan disse verdiene omsettes i.
Viktige begreper i kapittel 3. Menneskesyn Hvilke tanker vi har om mennesket, og hvilken verdi vi setter på det.
Oppfølging av kompetansestrategi… Bruk av resultatledelse i arbeidet med Kompetanse for Mangfold Tiller 9. og 10. februar 2016.
Praksisnær omsorgsforskning Maren Sogstad Leder, Senter for omsorgsforskning, Østlandet.
ALLEMED Drammen ALLEMED FILM - Utstyr.
Det kommunale og fylkeskommunale risikobildet
Hvordan sikre et best mulig tilbud for unge med barnevernsbakgrunn i overgangen til voksenlivet? Dette er et prosjekt som er gjennomført av ansatte ved.
Journalføring.
Program Kl – 9.30: Velkommen og praktisk informasjon ved Lisa Hagen Oppsummering fra 6. september 2017 (Lovverk og etikk) Kl – Introduksjon.
Berit Lien seniorrådgiver
Hvilke plattformer bruker dere?
Etterarbeid Balkongen
SAMMEN OM BARN EN MODELL FOR TVERRFAGLIG SAMHANDLING
Sårbarhet og styrke.
….KJÆRT BARN HAR MANGE NAVN
Mål og dagsorden for seminar om medarbeiderskap og omstillingskompetanse Mål for dagen Mål for kurset er økt forståelse, kunnskap og innsikt i hva som.
Utskrift av presentasjonen:

Etikkprosjektets verktøy

Skuespillet og filmen « Torbjørn» Torbjørn har begynt å glemme, han trenger hjelp og vi møter Torbjørn og menneskene rundt ham for deg som er bruker, familie, frivillig, politiker eller medarbeider i

Rollespill som verktøy i etisk refleksjon. Kommunikasjon Ledelse av refleksjonsgrupper

Utarbeidelsen av lederverktøy Hovedmålgruppen for verktøyet er mellomledere, men gjerne kunne anvendes av ledere på toppnivå i kommunen også. Verktøyet skal gi ledere en mulighet for å se etiske dilemma og hva som er de etiske perspektiv i de utfordringene de møter i hverdagen. Sjekklista til Tom fra Etikkhåndboka er utgangspunktet for modellen for ledere. Sjekklista skal kontekstualiseres i et ledelsesperspektiv. Elektronisk og hefte Informasjon legges ut på nettet når det er ferdig

Rak rygg - en etisk øvelse I applikasjonen kan man velge mellom refleksjonskort som er tilpasset KS Bedrifts medlemmer eller kort som er tilpasset deltakerkommuner i prosjektet "Samarbeid om etisk kompetanseheving". Flere av temaene på kortene er også sektorovergripende og kan benyttes uavhengig av tjenesteområde

Refleksjonskort med bilder som har tema fra rus og psykiatri. Utarbeidet i samarbeid med Stabburshella og Sør-Aurdal kommune

Refleksjonskort knyttet til Lov om kommunale helse- og omsorgstjenester kapittel 9 Oppegård kommune har på oppdrag fra prosjekt «Samarbeid om etisk kompetanseheving» utarbeidet refleksjonskort knyttet til bruk av tvang og makt overfor personer med psykisk utviklingshemning.

Prosjektets nettside: kompetanseheving Følg oss på facebook: Twittre Merk tweeten med: #ksetikk