Fylkesmannen i Møre og Romsdal Resultatkontroll foryngelse.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
GoOnline publisering Hvordan komme i gang med GoOnline. Denne presentasjonen tar deg steg for steg gjennom oppsett av nettsted med bruk av GoOnline Proffesional.
Advertisements

Versjon 16 Innkjøp og Tidsskrift. Start Innkjøpsmodulen •Modullinjen er flyttet nederst til høyre.
Kystskogbrukets muligheter i framtida Landbruksseminar i Nordland ” Fremtidsbonden i lokalmiljøet ”
Er entreprenøren med sin erfaring kvalifisert nok til å ta totalansvar for driftene, eller er det fortsatt behov for tett oppfølging med den kostnad det.
En stor og viktig del av helseforetakenes internkontrollsystem
Uni Eiendom FDV Veien videre
1 Valg av system •Hadde et elektronisk ”hjemmelaget system” med en del begrensninger. •Overbevise ledelse om behov for nytt system. •Opprettet en prosjektgruppe.
Driftsassistansen for VA i Møre og Romsdal 1 Nærings- og miljøutvalet Molde, mandag 19. desember 2007 Driftsassistansen for vann og avløp i Møre og Romsdal.
1 (Marianne Riise, fagdirektør, Valgforum 1. – 2. mars 2010) Utviklingsoppgaver på valgområdet.
Innspill bioenergistrategi i Norge Your Name Your Office/Department/Unit Date.
Hvorfor arbeide med kontinuerlig kvalitetsforbedring i sykepleietjenesten? Hei –Temaet i denne presentasjonen handler om hvorfor det er viktig å prioritere.
Levanger kommune Kommunens større ansvar og myndighet for landbrukssektoren - Øystein Lunnan Øystein Lunnan Kommunen får større ansvar og myndighet.
1. Innledende påstander om organisasjoner
”Tilpasning til nye værforhold” - Lunsjseminar KS 19. september
Prosedyre for å utarbeide oppfølgingsplan (innen 3 uker) på nav.no
Prosedyre for å utarbeide rapport (innen 9 uker sykmelding) på nav.no
Kontroll av foryngelse Skogsamling på Heia 12. April 2013 Fylkesskogmester Rune Saursaunet.
Hovedoppgave for årskurs GIS, 2009
Digitalt forbedrings- og avvikssystem i Møre og Romsdal fylkeskommune
Samarbeid OT/NAV/skole
”POST 5 SER DEG”  INNLEDNING  PRESENTASJON AV AVDELINGEN  NOEN ORD OM SENTRALE ASPEKTER VED MILJØTERAPIEN  KJENNETEGN VED PASIENTGRUPPEN  DEN PRAKTISKE.
Lov om eiendomsregistrering Organisering i kommunen
Biologisk riktig og økonomisk optimal ungskogpleie
Eco Planter 2000 Er maskinell planting redningen for å sikre tilfredsstillende foryngelse? Hvilke innsparingsmuligheter finnes i forhold til manuell innsats?
Møre og Romsdal redaktørforening. Mål og bakgrunn for prosjektet Ny offentlighetslov Mest mulig innsyn.
Forutsetninger for skogproduksjon
Økonomiske virkemidler Skogkultur –etablering og oppbygging av kvalitetsskog inkl miljøhensyn –distriktsprofil –statlig tilskudd pga langsiktige tiltak,
Eivind Bagås Compliance Officer Storebrand Finansiell Rådgivning AS
smarttelefon, nettbrett og PC
1 Teknisk regelverk Vedlikehold Felles bestemmelser Magne Nordgård, Jernbaneverket Infrastruktur teknikk, Elkraft September 2003.
Rapportering til Lånekassen Fagskoler 30. og 31. januar 2013
Grunnlaget Opptak – INTUTVEINN Søknadsalternativer – 9627 – 9633 Kan eventuelt utvides dersom vi har enkelte institusjoner/avtaler som er mye brukt Avtaler.
Fylkesmannen i Møre og Romsdal Hensyn og verdier bak utformingen av statlig tilsyn med kommunesektoren: Rettssikkerhet for enkeltmennesket Bærekraftig.
Koordinatorforum 5 juni 2012 NYTT fra : Helsetilsynet i fylket OPPHØRER EN klageinstans : Fylkesmannen –For kommunale helse- og oms.tjenester.
Nye forretningsprosesser Pensum: Olsen, kap
Instruksjon På de neste sidene vil du se noen rammer der overskriften er ulike argumenter for å undervise biologi Du vil også se en liste over enkelt-argumenter.
:16 1. Hvor enig er du i følgende utsagn? Vurderingen er gjort på en skala fra 1 til 6, der 1 er svært uenig og 6 er svært enig Brukerundersøkelsen.
1 Det kongelige landbruks- og matdepartement Økt fokus på håndhevelse av bestemmelsene om foryngelse i bærekraftforskrifta -Bakgrunn og målsetning Jon.
Klimaskogprosjekt Mål for pilotfase: Høste erfaringer med blant annet klimaeffekt, miljøkriterier og gjennomføring før oppskalering og utvidet implementering.
Aksjon plantekontroll Landbruksministeren ber om På kort sikt : - iverksette plantekontroller - ta i bruk og håndheve forskriftens bestemmelser om foryngelsesplikt.
ALLSKOG BA eies av 8000 skogeiere fra Møre og Romsdal til Troms. ALLSKOG er også en interesseorganisasjon for eierne, og jobber for å sikre rammevilkåra.
Tilskuddsordninger i skogbruket Nærings og miljøtilskudd (NMSK) Skogsveier Skogbruksplanlegging Aktivitet og forbruk 2015 og tildeling 2016.
STATUS plantekontroll OPPSUMMERING Hvor langt er kommunene i fylket kommet med oppfølging av avvik ? Hvilke behov er avdekket som kan få konsekvenser.
Bærekraftig bioenergi Innlegg på Forskningsrådets seminar ”Bioenergi på Kongsgården” Tirsdag 30. august Audun Rosland, Fagdirektør, Klima- og forurensningsdirektoratet.
Digitale data i saker etter PBL. Sentrale lover og standarder som styrer det digitale arbeidet PBL §5 Kart og stedfestet informasjonPBL §5 Kart og stedfestet.
Fagsamling skogbruk 2011 Helge Grenne ”Hva forventes av landbruksforvaltningen hos FM”
Ny Skogstandard og avvikshåndtering i ALLSKOG VÅRSAMLING SKOGFUNKSJONÆRER NØRD-TRØNDELAG
Evaluering av [prosjektnavn] [navn]. Resultat kontra mål Målsetting: Oppgi opprinnelig mål eller prosjektmål –Lag en liste over de viktigste måleenhetene.
Pasientreiser Status og tiltak for å bedre kvaliteten på reiser med rekvisisjon Regionalt brukerutvalg 12. desember 2016.
HOGST AV UNGSKOG Kartlegging H.kl I H.kl II H.kl III H.kl. IV Av
Land barneverntjeneste
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Ny skogbruksforskrift i Marka
Egenvurdering Pedagogisk dialog 20.2.
Smått og stort fra SLF 2011 Energiflisordningen - revidert satser
Skader på granforyngelse, Nord-Trøndelag
OPPSETT AV LAGLEDERMØTET
Skognettverket i Vestfold
Landbrukets fagdag Leiejord og driveplikt
NIFS rapport om skog og naturfare: Regelverk, problemstillinger
Registrere økter Driftslogg SjåførApp
Juristsamling - Ålesund
Karigarden på Velle: Laurdag 3
Attestasjon og anvisning
Veiledning for Veksthus –og planteskoletelling 2018 Skjema RA-0618
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
Utskrift av presentasjonen:

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Resultatkontroll foryngelse

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Noen korte kommentarer 5 – link til kart og automatisk innlegging av koordinater 20 – subjektiv vurdering av landskapstilpasning. Burde vært en oppfølging, jfr eiendomsgrenser og skogreisningsfelt 28 – burde vært flere alternativ m.a. lerk eventuelt annet treslag Savner en mulighet til å si noe om kvaliteten på ulike skjøtselstiltak. For eksempel kan et felt være markberedt, men utført på en slik måte at markberedt areal ikke kan påregnes å gi en tilfredsstillende foryngelse. Bra at kontrolltidspunktet er endret Det tekniske rundt skjemaet fungerer i all hovedsak bra. Men hva med bakgrunnen for kontrollen, og hensikten, …? Burde resultatkontrollen vært en integrert del av et større kontrollsystem?

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Bruk av data Trekk av 50 flater – ca av disse er flater i ordinært skogbruk God nok statistikk på fylkesnivå? Valg av kriterier og kjøring av statistikk burde vært en del av ”Resultatkontrollpakka” på SLF.no Burde det vært en rutine å oppsøke feltene igjen etter 10 år? (Automatisk opphenting av felt som ble kontrollert da) Hvor mye kan vi forvente/forlange at kommunene skal kontrollere – Sammenstilling av flere kontrolloppgaver, tilskuddskontroll, kontroll for utbetaling av skogfond med mer – Når er et felt forynget? jfr. bærekraftforskrifta

Fylkesmannen i Møre og Romsdal

Oppfølging av foryngelsesplikt §8: Dersom kommunen finn at forynginga ikkje er tilfredsstillande må kommunen vurdere om det er nødvendig å påleggje tiltak for å få til tilfredsstillande forynging. Kommunen kan berre gi pålegg om å forynge med treslag som naturleg høyrer heime i området

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Skogbilde i Møre og Romsdal Bjørk eller ….Gran Hva er naturlig og hva kan vi pålegge skogeier å plante?

Fylkesmannen i Møre og Romsdal Eksempel: Hogst av 60 år gammelt granbestand på bonitet G20 i et område som har stor grad av treslagsskiftet skog Netto inntekt pr daa ,- Skogeier ønsker ikke å plante gran, men ønsker å få opp naturlig bjørk, dvs dunbjørk. Argumentene kan være: har nok gran på eiendommen, liker ikke gran, ønsker større vedressurser osv. Har skogeier oppfylt foryngelsesplikten med det? Får kommunen støtte fra SLF/LMD dersom det blir kjørt sak mot skogeier? Hvilke muligheter har vi for å reagere dersom det blir avdekt avvik i forhold til skogpolitikken, enten dette er gjennom resultatkontroll, virkemiddelkontroll eller annen kontroll?