Utviklingsprogrammet -landbruks- og reindriftsbasert vekst og verdiskaping Brita Skallerud
Endringer over jordbruksavtalen Jordbruksavtalen 2013: 20 mill fra sentrale midler til de fylkesvise IBU midlene. Jordbruksavtalen 2014: 90 millioner kr til Utviklingsprogrammet Utvidet til også å gjelde reindrift og IPT
Prioriterte oppgaver over programmet Vekst og samarbeid: Viktig å signalisere for produsenter at det er økt satsing på vekst og forpliktende samarbeid for å kunne ta ut det markedspotensialet som er der. Kompetanse: Produsenter må få vite om matfaglige kurs i regionen i regi av matnavene slik at vi kan få opp nyrekruttering.
Hva er egentlig lokalmat? Definisjon: Norske drikke- og matspesialiteter er produkter med en lokal identitet, særegen opprinnelse eller spesielle kvaliteter knyttet til produksjonsmetode, tradisjon eller produkthistorie. kortreist nisjeprodukt Mat med lokal identitet slowfood håndverk
Utfordringer ved vekst Distribusjon Nettverk Mangfold Leveringsdyktighet
Vi må kunne ha to tanker i hodet samtidig! Det er ingen motsetning, den ene fremmer den andre og vi må ha begge. Volumproduksjon Lokalmatproduksjon