Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Styring av og samarbeid om de regionale tilskuddsordningene i jordbruksavtalen. Seminar for fylkeslederne i Norges Bondelag 26. – 27. august, Landbrukets.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Styring av og samarbeid om de regionale tilskuddsordningene i jordbruksavtalen. Seminar for fylkeslederne i Norges Bondelag 26. – 27. august, Landbrukets."— Utskrift av presentasjonen:

1 Styring av og samarbeid om de regionale tilskuddsordningene i jordbruksavtalen. Seminar for fylkeslederne i Norges Bondelag 26. – 27. august, Landbrukets hus, Oslo Ved 2. Nestleder Brita Skallerud

2

3 Utvalg - miljøvirkemidlene
Utvalg - miljøvirkemidlene Partssammensatt arbeidsgruppe til jordbruksoppgjøret 2015. Helhetlig gjennomgang av miljøvirkemidlene under miljøprogrammene med sikte på: Mandat: Målretting – bedre måloppnåelse Forenkling - for næring og forvaltning Redusere antall støtteordninger Økt formålseffektivitet – (treffsikre, lokalt tilpassete virkemidler til rett tid) Innstilling avlevert 23. februar 2015

4 Utvalg – miljøvirkemidlene - forslag
Utvalg – miljøvirkemidlene - forslag

5

6 Jordbrukets krav Jordbrukets forhandlingsutvalg vil opprettholde tilskudd til lett høstharving, utsatt omlegging av eng og jordarbeidingstiltak i lavere erosjonsklasser, samt tilskudd til verneverdige bygninger. Jordbrukets forhandlingsutvalg foreslår at tilskudd til stubb i områder med jordtap avvikles. Ordningene Utvalgte kulturlandskap i jordbruket og Verdensarvsatsingen slås sammen, og saksbehandlingen mellom miljø- og landbruksforvaltningen for tilskudd til utvalgte naturtyper samordnes. Jordbrukets forhandlingsutvalg mener øvrige forslag fra arbeidsgruppa må vurderes nærmere, og ses i sammenheng med arbeidet i forenklingsgruppa. Dette gjelder blant annet de konkrete samordningsforslagene fra arbeidsgruppa for miljøvirkemidlene (beitetilskudd, bevaringsverdige husdyrraser og tilskudd bratt areal).

7 Sluttprotokoll fra forhandlingsmøte 15. mai
Sluttprotokoll fra forhandlingsmøte 15. mai 4.7 Miljø Det settes ned en partssammensatt arbeidsgruppe som skal utforme oppdraget for evaluering av areal- og kulturlandskapstilskuddet, og følge opp NIBIOs arbeid med evalueringen. Tilskudd til drenering: Gjeldende vekting ved fordeling av midler videreføres. Klima- og miljøprogrammet: Norsk landbruksrådgiving tildeles midler til å iverksette Gratis førsteråd for klimatiltak på gårdsnivå, for å følge opp igangsatt arbeid. Bioenergiprogrammet: Norsk gartnerforbund tildeles midler for å stimulere til fortsatt satsing på klimavennlig produksjon (ikke over Klima- og miljøprogrammet). Regionale miljøprogram: i. Frigjorte midler som følge av avvikling av tiltakene Tilskudd til lett høstharving og Tilskudd til ingen/utsatt jordarbeiding i erosjonsklasse 1 og 2 innen nedbørfelt der vassdraget ikke er prioritert, skal disponeres til tiltak som stimulerer til reduserte utslipp til luft og vann. ii. Grunnet utviklingen av eStil som forvaltningssystem for produksjonstilskudd og arbeidet med samordning med RMP, forlenges inneværende RMP-periode ( ) til å gjelde ut 2017.

8 RMP - Regionalt Miljøprogram 2015
RMP - Regionalt Miljøprogram 2015 Fylkesvis fordeling av midler i mill. kroner til regionale miljøprogram med utbetaling i 2015. Midlene utbetales til jordbruksforetak som oppfyller vilkårene for de ulike ordningene i programmet. Ordningene skal utformes i henhold til nasjonalt miljøprogram, miljøprogrammenyen og de regionale miljøprogrammene for fylkene. Rammen for RMP reduseres med 12,0 mill. kroner til 436,5 mill. kroner for aktivitetsåret 2014 med utbetaling i 2015. Kilde: avtaleguiden 2015


Laste ned ppt "Styring av og samarbeid om de regionale tilskuddsordningene i jordbruksavtalen. Seminar for fylkeslederne i Norges Bondelag 26. – 27. august, Landbrukets."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google