Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Laget av: Kamilla M Sofie Synne

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Laget av: Kamilla M Sofie Synne"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Laget av: Kamilla M Sofie Synne
Prosjekt sykkel Laget av: Kamilla M Sofie Synne

3 Her står de nye sykkel reglene!
Sykkel-regler Her står de nye sykkel reglene!

4 Sykling i veien Når du sykler i veibanen har du de samme rettigheter og plikter som biltrafikken, med vikeplikt for høyretrafikk, fotgjengere i gangfelt, osv.Du bør gjøre deg selv godt synlig, med refleksutstyr på klær og sykkel, og lys på sykkelen.

5 Sykling på gang- og sykkelveier
På gang og sykkelveier skal syklister og gående tilstrebe et best mulig samspill. Sykkelveier og gang- og sykkelveier er fysisk skilt fra kjørebanen med minimum kantstein.

6 Sykling på gang- og sykkelveier
Når du sykler på en gang- og sykkelvei som krysser annen vei har du som syklist vikeplikt for all annen kjørende trafikk (unntatt i avkjørsler). Dette gjelder også om sykkelveien du bruker går langs forkjørsvei. Som oftest er gang- og sykkelveier beregnet på sykkeltrafikk i begge retninger.

7 Sykling på fortauet Fortau (samt gågate og gatetun) er først og fremst for de gående. Det er tillatt å sykle på fortauet når gangtrafikken er liten, og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående. Passering av gående må skje med god avstand og i tilnærmet gangfart. Du har ikke anledning til å bruke sykkelbjella for å be de gående slippe deg frem. .

8 I gangfelt Det er tillatt å sykle over gangfelt, men bilistene har ikke samme vikeplikt for deg som om du hadde vert en fotgjenger. For å oppnå samme rettigheter som gående, dvs. at bilene må stoppe for deg i gangfeltet, må du gå av sykkelen og trille den.

9 Sykling i sykkelfelt Dersom du sykler i et sykkelfelt, dvs. kjørefelt for syklister skilt fra veibanen med hvit stripe, kan du bare sykle på høyre side av veien. Regelen om vikeplikt for trafikk fra høyre gjelder, hvis ikke annet er vist med trafikkskilt Når du befinner deg i et sykkelfelt, har kjørende i bil vikeplikt for deg når de skal svinge til høyre, i motsetning til det som gjelder for de som sykler på gang- og sykkelvei eller på fortau.

10 Sykling i kryss De fleste alvorlige sykkelulykker skjer ved kryssing. Det er derfor viktig for syklister å være ekstra oppmerksomme her.Du bør sørge for at andre trafikanter ser deg, og at du gir tydelige tegn på hva du har til hensikt å gjøre.

11 Sykling i rundkjøringer
I rundkjøringer bør du være ekstra oppmerksom, og sørge for at du synes godt, og ikke ligger skjult bak andre kjøretøy.Ligg i midten av din kjørefil, både på vei inn mot og inne i rundkjøringen. Vis tydelig tegn til høyre når du skal sykle ut av rundkjøringen.Du bør ikke sykle ytterst langs høyre kant i rundkjøringen, da vil ikke bilistene være oppmerksom på deg.

12 Forbudt for syklister Det er forbudt å sykle på motorvei, innkjøring til motorvei og i noen tunneler. Statens vegvesens "Tunnelguide for syklister" (1997) viser hvilke tunneler på riksveinettet det er forbudt å sykle i. Guiden kan bestilles hos Vegmeldingstjenesten, tlf. nr. 175.

13 Her er det skilt som gjelder i trafikken.
Trafikkskilt Her er det skilt som gjelder i trafikken.

14 Fare for syklende Dette skiltet betyr se opp for syklende.

15 Forbudt for syklende Dette skiltet betyr forbudt for syklende

16 Sykkelvei Dette skiltet betyr at det er sykkelvei.

17 Gang- og sykkelvei Dette skiltet betyr gang- og sykkelvei.

18 Sykkelruteskilt Dette skiltet betyr at det er en sykkelrute i nærheten.

19 Avstand til sykkelrute
Dette skiltet betyr at det er avstand til sykkelruter.

20 Veiviser for sykkelruter
Dette skiltet betyr at det er sykkelruter til høyre.

21 Sykkeltrafikk i begge kjøreretninger
Dette skiltet betyr at det er sykkeltrafikk i begge kjøreretninger.

22 Intervju Her er spørsmål og svar

23 Spørsmål 1. Har du sykkel? 2. Bruker du hjelm? 3. Liker du å sykle?
4. Sykler du ofte? 5. Følger du trafikkreglene når du er ute å sykler? 6. Hva syns du om lange sykkelturer?

24 1. Person (mann) svar: 1. Ja 2. Nei 3. Litt 4. Nei 5. Ja 6. deilig

25 2. Person (mann) svar: 1. Ja 2. Nei 3. Ja 4. Ja 5. Ja 6. Det er bra

26 3. Person (mann) svar: 1. Ja, tre 2. Ja 3. Ja 4. Ja 5. Ja
6. Det synes jeg godt om

27 4. Person (mann) svar: 1. Ja 2. Nei 3. Operert i beina 4. Nei 5. Ja
6. Moro før

28 5. Person (dame) anonym svar:
1. Ja 2. Nei 3. Kommer an på været 4. Nei 5. Ja 6. Ikke langt

29 Sykkelruter i Vestfold
Her finner du informasjon om sykkelruter i Vestfold

30 Sykkelruter i Vestfold
Vestfold har hele 600 km med skiltede sykkelruter. To av de nasjonale sykkelrutene går gjennom fylket - Kystruta (rute 1) og Numedalsruta (rute 5). I tillegg er det utarbeidet 5 regionale turforslag for lengre og kortere strekninger både i innlandet og langs kysten av Vestfold. (Se beskrivelser under linkene til høyre)

31 Kart over sykkelruter i Vestfold

32 Her er det presentasjon om ulike sykkeltyper
Vi skal skrive om Diamant, G- Force og K2

33 Diamant Extreme Piste Topp utstyr, en lett ramme og skrive hjul sikrer maksimalfremdrift for kreftene dine. RAMME: Diamant Diaxial 7005 Aul med triangel DB og S-Bent. GAFFEL: Manitou Axel Comp. GIR: Shimano Deore XT, 27 gir. BREMSER: Tektro V-bremser. KRANK: Truvativ Fire X SX ISIS. HJUL: WTB Dual Duty XC felger med dobbelbunn, nippelforsterkning og CNC sidekanter. KR: 6999,- veldig bra kvalitet!!!

34 Diamant Extreme Piste(Bilde)

35 G-Force Hake Gjennomført terrengsykkel med 27 gir, som gir jevn og fin utveksling for aktiv sykling. Utstyrspakke fra Ritchey. Justerbar dempegaffel og solide hjul som trives under tøff bruk. Ramme: Kinesis Custom 6061 Alu med S-Bend. Bremser: Avid/Tektro V-bremser. Hjul: Alex X2100 felger med CNC sidekanter og dobbelbunn. KR. 5999,-

36 G-Force Hake(bilde)

37 K2 Zed Denne sykkelen er spesialprodusert for oss og norske krevende forhold. Drivverkpå konkurransenivå er et element som gjør denne sykkelen vanskelig å motstå. Sporty sittestilling på en lett og kontant sykkel gir deg betaling for timene med trening. Bremser: Avid A.D 3 / Tektro V-bremser. Hjul: WTB Dual Duty XC med dobbel bunn og CNC sidekanter. Gir: Shimano Deore XT, 27 gir. KR. 9999,- utrolig bra kvalitet!!!

38 K2 Zed(bilde)

39


Laste ned ppt "Laget av: Kamilla M Sofie Synne"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google