Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Noen matematiske nøtter

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Noen matematiske nøtter"— Utskrift av presentasjonen:

1 Noen matematiske nøtter
Et land har blitt splittet opp, og av en eller annen grunn har man brukt sirkler for å tegne de nye landene. Vis at alle slike kart basert på sirkler alltid kan fargelegges med bare to farger og slik at ingen av landene grenser til et annet land med samme farge.

2 Noen nøtter Dette skal visstnok være en magisk amulett, men den virker bare hvis du skriver korrekt antall trekanter inn i midtstykket. Klarer du å finne ut hvor mange trekanter det er her?

3 Noen nøtter Et magisk kvadrat er et kvadrat hvor du får samme sum enten du legger sammen vannrett eller loddrett eller vertikalt. Tall skal bare brukes en gang. Klarer du å lage et kvadrat som har fem rader hver vei? 8 1 6 3 5 7 4 9 2

4 Noen nøtter En håndverker skal legge fliser på et bad. Flisene er kvadratiske og i to farger. Han spør hvordan de skal legges og får til svar at de ønsker i alle fall ikke et slikt kjedelig sjakkbrettmønster – det må unngås for enhver pris at dette mønsteret dukker opp: Ellers får han fritt bruke kreativiteten. Når gulvet er ferdig kommer kunden inn og utbryter: så kjedelig – hvordan ser gulvet ut?

5 Natt – satt – sant – sent Noen nøtter
Kan du gjennom å bytte ut en bokstav om gangen, og at alle ord står i ordbok klare å gjøre om hund til fugl? Eks. fra natt til sent med å bytte ut en bokstav om gangen Natt – satt – sant – sent

6 Noen nøtter En mann møter en gammel bekjent og kan fortelle at han har både en onkel og en nevø som heter Per. Er ikke det forvirrende spør vennen. Neida, svarer han, det er samme person. Hvordan er det mulig – og det er i helt sømmelige former, ingen skandaler?

7 Noen nøtter I en by var det populært å gå søndagstur over byens syv bruer. Men er det mulig å gå over alle uten å gå over samme bro to ganger?

8 Noen nøtter Jeg tenker på et tall mellom 1 og Er du klarsynt vet du hvilket tall det er med en gang, men er du ikke synsk skal du få spørre meg inntil 20 spørsmål for å finne det? Men – jeg svarer kun på spørsmål som kan besvares med ja eller nei. Hvilke spørsmål ville du stilt?

9 Jeg har hukommelse som en elefant….
Noen nøtter Noen vil lese opp 99 av tallene mellom 1 og 100 for deg (1 og 100 er også med) – det vil derfor være et tall som ikke blir nevnt. Tallene blir sagt i tilfeldig rekkefølge. Du får ikke lov til å notere underveis. Hvordan skal du kunne vise deg som en hukommelseskunstner? Jeg har hukommelse som en elefant…. PS: denne måten å huske på kan også brukes på alle andre tallintervaller

10 Noen nøtter Når du betrakter deg selv i et helfigurspeil vil du oppdage at høyre og venstre er byttet om, men hvorfor er ikke topp og bunn byttet om også?


Laste ned ppt "Noen matematiske nøtter"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google