Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Nyhetsartikkel. Hva er en nyhetsartikkel? En tekst som formidler nyheter Den forteller oss om en hendelse Hvor finner vi nyhetsartiklene? Tidskrifter.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Nyhetsartikkel. Hva er en nyhetsartikkel? En tekst som formidler nyheter Den forteller oss om en hendelse Hvor finner vi nyhetsartiklene? Tidskrifter."— Utskrift av presentasjonen:

1 Nyhetsartikkel

2 Hva er en nyhetsartikkel? En tekst som formidler nyheter Den forteller oss om en hendelse Hvor finner vi nyhetsartiklene? Tidskrifter og aviser Saklig tekst med nyhetsstoffet som det viktigste.

3 Hva inneholder en nyhetsartikkel? Tittel Ingress Byline Brødtekst Mellomoverskrift Bilder(tekst til bildet)

4

5 Hva er nyheter? Noe som har skjedd nylig. Noe vi nettopp har fått vite om. Noe som er sant. Noe som mange har interesse av å få vite om.

6 Hva inneholder en god nyhetsartikkel? Skal være aktuell Kan vekke lokal interesse Kan ha med følelser å gjøre Kan inneholde en konflikt Kan ha med en kjendis å gjøre Kan være spesiell Må være troverdig Et bilde sier mer en tusen ord

7 Språket Man skal være objektiv Språket skal være informativt, nøytralt og saklig Bruk språk som den tiltenkte leseren forstår

8 De gode hjelperne Hva skjer? Hvem skjer det med? Hvor skjer det? Når skjer det? Hvorfor skjer det? Hvordan skjer det?


Laste ned ppt "Nyhetsartikkel. Hva er en nyhetsartikkel? En tekst som formidler nyheter Den forteller oss om en hendelse Hvor finner vi nyhetsartiklene? Tidskrifter."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google