Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BTV-konferansen 9. - 10. juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BTV-konferansen 9. - 10. juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget."— Utskrift av presentasjonen:

1 BTV-konferansen 9. - 10. juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget

2 TELEMARK - litt informasjon Kilde: Telemark fylkeskommune Navnet Telemark svarer til det tidligere Bratsberg amt som endret navn 1919. Navnet kommer av norrønt Þilamork, av folkenavnet Þilir og mork, 'mark, skog'. Areal Totalt areal er cirka 15 300 kvadratkilometer. (Vestfold 2 224 kvadratkilometer og Buskerud 14 910 kvadratkilometer) Befolkningstetthet per kvadratkilometer i Telemark er på 10,9 %. Fordeling av hovednæringer Råvarenæring 3 % Industrinæring 35 % Tjenestenæring 62 %

3 Befolkning Antall innbyggere i Telemark 1. oktober 2010 er beregnet til 169 094, som utgjør 3,45% av landets totale befolkning. (Vestfold har ca 234 700 innbyggere og Buskerud ca 262 200 innbyggere) Kommuner Fylket består av 18 kommuner; Porsgrunn, Skien, Notodden, Siljan, Bamble, Kragerø, Drangedal, Nome, Bø, Sauherad, Tinn, Hjartdal, Seljord, Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke og Vinje. Byer: I Telemark er det 8 byer; Brevik, Kragerø, Langesund, Notodden, Porsgrunn, Rjukan, Skien og Stathelle. Den største byen i Telemark er Skien, det er også der fylkesadministrasjonen holder til.

4 Plassering på kartet Telemark grenser mot fylkene Vestfold, Buskerud, Hordaland, Rogaland og Aust-Agder. Høyeste fjell Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager majestetisk over Rjukan i Tinn kommune med sine 1883 m.o.h. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige eller sydover til kysten. Utsikten viser over 1/6 av Norge.

5 Største innsjø Møsvatn i Vinje kommune er oppdemmet av Møsvassdammen og er hovedmagasin for Frøystul kraftverk. Ved full reguleringshøyde er Møsvatn Telemarks største innsjø. Innsjøen er en del av Skiensvassdraget. Det har et areal på 78,4 km² (Kilde: NVE). Det er den 12. største innsjøen i Norge.

6 Dypeste innsjø Tinnsjøen er dypest med 460 m (Kilde: NVE). Innsjøen er delt mellom kommunene Tinn og Notodden i Telemark. ( Hornindalsvannet, Nordfjord – 514 m dypeste innsjø i Europa)

7 Telemark har en egen ku-rase Telemark-feet er den rasen her i landet som først kom i ordna former med avlsarbeid og offentlige utstillinger. Den første rasefeutstillinga var her i Kviteseid i 1856. Utstillinga ble senere flytta til Seljord - Dyrskun. Telemark er et fruktfylke? Hvert fjerde norske eple som selges i Norge er fra Telemark.

8

9 Linerla er kåret til Telemarks fylkesfugl

10 Søstermarihånd er Telemarks fylkesblomst

11 Brynestein er Telemarks fylkesstein (Norges første eksportartikkel)

12 SÅ TIL PERSONALSJEFENS OPPGAVER ANNO 1963 (Foredrag i NRK) Tilføre bedriften best mulig skikket personale til å utføre nødvendige funksjoner Legge til rette for at hver enkelt kan yte sitt beste med mulighet for maksimal selvutfoldelse Utvikle bedriftsorganisasjonen Stå til tjeneste for bedriftens ledere i deres arbeide med personalspørsmål og bistå ved utarbeidelse og fortolkning av retningslinjer, slik at lederne settes i stand til å løse sine oppgaver innen personalforvaltningen på en tilfredsstillende måte

13 Hvordan har vi det i dag? Fortsatt er oppgavene anno 1963 aktuelle I tillegg er vi engasjert i organisasjonens strategi og det å skape et godt omdømme Vi må være tilgjengelig, og ha egenskaper som sterk rettferdighetssans og empati. Fokus på miljø, sosialt ansvar og ansattes involvering

14 Confusius’ antakelser gjelder fortsatt som pedagogisk metode ”Fortell meg – og jeg vil glemme” ”Vis meg – og jeg vil huske” ”Involver meg – og jeg vil forstå”

15 Den enkelte er viktig! Uansett hvor mye teori og kompetanse vi tilegner oss, om rollen vår er endret fra personal- til HR-sjef, er det noen grunnleggende behov som aldri går ”av moten”… Behovet for å føle seg verdsatt, og bli sett Her – på denne konferansen, må vi ta oss tid til å ”se” hverandre og videreutvikle det gode vennskapet som gir oss påfyll og inspirasjon til å møte hverdagen, også etter pinse…..


Laste ned ppt "BTV-konferansen 9. - 10. juni 2011 VELKOMMEN TIL VRÅDAL TELEMARK Randi Skauen – deltaker i arbeidsutvalget."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google