Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

CASE Case Anne Nielsen. F. 01.01.1945. A.N. arbeider som kantinebestyrer (alene) i en bedrift med sesongarbeid, dvs. de fleste ansatte arbeider fra desember.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "CASE Case Anne Nielsen. F. 01.01.1945. A.N. arbeider som kantinebestyrer (alene) i en bedrift med sesongarbeid, dvs. de fleste ansatte arbeider fra desember."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 CASE Case Anne Nielsen. F. 01.01.1945. A.N. arbeider som kantinebestyrer (alene) i en bedrift med sesongarbeid, dvs. de fleste ansatte arbeider fra desember til mai. Det er svært mye å gjøre i sesongen, og mindre resten av året. Fra 1999 og til 2003 var hun stadig sykmeldt grunnet høyt blodtrykk og muskel- og skjelettplager. Det ble foretatt en arbeidsplassvurdering med forslag om tiltak for bedre tilrettelegging i kantina. Bl. a. ble kassa bygd om, avlastningsstol anskaffet og støtdempende matte foran arbeidsbenken. Det ble også diskutert om de som leverte mineralvann kunne løfte kassene opp i lagerhyllene for henne. Hun ble oppmuntret til trening i basseng. I 2003 ble det foretatt måling av arbeidsevne etter modell fra Øverby helsesportsenter. Hun skåret 23 poeng sammenlagt, dvs. svak arbeidsevne. Fastlegen hennes ble kontaktet og det ble foreslått et opphold på et rehabiliteringssenter. Dette ble innvilget på bakgrunn av resultatet av arbeidsevneindeksmålingen. Hun var svært fornøyd med oppholdet på rehabiliteringssenteret. Høsten 2003 foretok vi en ny arbeidsevneindeksmåling for å måle framgangen. Da skåret hun 35, dvs. moderat arbeidsevne, men langt opp mot ”god arbeidsevne” (skår på 37). A.N. ble igjen gradert sykemeldt vår 2004. Før sesongstart 2004 ble det avholdet et møte med leder hvor det ble vedtatt at A.N. skulle få hjelp i de travleste timene i sesongen. I februar 2007 ble bedriften med i prosjektet 60+. Anne skårte da 37 på arbeidsevneindeksen og hadde ikke vært sykmeldt siden våren 2004. Gikk av med AFP etter sesongslutt 2007 grunnet omorganisering av kantinedriften.

3

4

5

6

7

8

9 Oppsummering Arbeidsevneindeks beskriver arbeidstakers egen vurdering av sin arbeidsevne Forskning har vist at det er et godt samsvar mellom de svar indeksen gir og kliniske undersøkelser av den ansattes helse Spørreskjemaet inneholder også et samtaleverktøy for å komme fra til målrettede tiltak mot individet og arbeidsmiljøet Følges om i samtale med leder


Laste ned ppt "CASE Case Anne Nielsen. F. 01.01.1945. A.N. arbeider som kantinebestyrer (alene) i en bedrift med sesongarbeid, dvs. de fleste ansatte arbeider fra desember."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google