Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Av: Morten, Erling, Mads, Stian & Andreas.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Av: Morten, Erling, Mads, Stian & Andreas."— Utskrift av presentasjonen:

1 Av: Morten, Erling, Mads, Stian & Andreas.
HØYRE

2 Fakta Partileder: Erna Solberg. Grunnlagt: 25. August 1884.
Emil Stang ble valgt til partiets første formann. Medlemstall Samarbeid: Venstre og KrF Motstandere: Den rød-grønne regjeringen ( Ap, SV og Sp.

3 Erna Solberg Partileder i Høyre og stortingsrepresentant.
Jobber i Oslo. Født Utdannelse: Sosiologi mellomfag, sammenliknende politikk mellomfag, statistikk DF, sosialøkonomi mellomfag pluss hovedfag. Inntekt: Formue: 0 Skatt:

4 Historie Høyre ble stiftet den 25.august 1884 etter innføringen av parlamentarismen i Norge. I årene rundt 1900 tok Høyre initiativ å bygge ut et moderne samferdselsnett. Etter første verdenskrig ble det i første rekke Høyres oppgave å arbeide for å gjenreise en sunn økonomisk politikk. Høyre hadde et bra valg i 1981 hvor de fikk 31,7% stemmer. Det beste siden 1924. Partiets viktigste politikker på den tiden var Kåre Willoch, han var statsminister fra 1981 til 1986. Høyres dårligste valg var i 2005 med bare 14,1 %.

5 Høyre saker Utdanning og forskning: Høyre vil ha en kunnskapsrik skole hvor ingen skal henge etter. De vil ha verdens beste skole og ha høyere utdanning for å satse på forskning i det 21 århundre. Internasjonale kunnskapstester viser at ikke Norge har gode nok resultater på skolen. Lærerne skal kunne lage egne måter å undervise på. Dette vil si det som passer best til vær enkel elev.

6 Høyre saker Samferdsel: De satser sterkt på samferdsel. De mener samferdselsløsninger letter menneskers hverdag gjennom å spare tid øke trygghet under transport, mens konkurransen i norsk næringsliv økes. De legger stor vekt på å lage nye veier De vil spare 15 milliarder kroner over ti år for å forbedre riksvegene. Skape et fond på 50 milliarder kroner til å vedlikeholde jernbane og veier. 20 milliarder skal bli brukt i første tiårs periode. De skal ha 3-5 vei prosjekter i året i samarbeid med private OPS, det vil si 5-7 milliarder kroner i året.

7 Høyre saker Kriminalitet: Høyre vil at alle skal føle seg trygge både inne og ute. De har et mål på å få en kraftfull opptrapping av politistyrken for å fylle polititomme rom landet over. De skal få hurtigere behandling i domstolene og sikre ettervern Politi og lensmannsetaten sliter med for liten bemanning og for små budsjetter til operativ drift etter fire år med rød-grønn regjering.

8 Høyre saker Kriminalitet: De vil ha mer synlige politi i gatene.
Mindre lovbrudd skal påtales og straffes, ingen forbrytelse med kjent gjerningsmann skal henlegges. Lette politiet for unødvendige arbeidsoppgaver Forenkle lovverket.

9 Høyre saker Helse og sykehus: De vil hjelpe pasientene med å komme ut av sykehus køen. De vil ha bedre rehabilitering for å gi pasientene mer sannsynlighet til å få jobb når de kommer ut av sykehuset De må bruke ressursene i helse Norge bedre. De vil gi folk et liv etter de har kommet ut av sykehuset. Det vil si at alle må få en god opplæring etter sykehus besøket.

10 Ung Høyre Leder: Henrik Asheim. Stiftet 1922
Unge høyre består av 19 fylkeskommuner og rundt 70 lokalforeninger over hele landet. De har flere tusen betalende medlemmer. Politikk: Eget ansvar for egen fremtid, retten til å bestemme over eget liv og utvikling. Fri og rettferdig handel mellom land blant annet gjennom EU medlemskap. Respekt og toleranse for alle, uansett tro, rase, kjønn eller handikapp. Fritt skolevalg, valgfri sidemålsundervisning, lærer vurdering og anonym retting av skriftlige prøver.


Laste ned ppt "Av: Morten, Erling, Mads, Stian & Andreas."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google